Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet yaklaşık bir sene evvel yazdığım konunun 2. verisyonunu kaleme alıyorum.Aradan fazla bir zaman geçmedi ama Fury de neler oldu ve neler değişti bunları analata bildiğim ölçüde kaleme almaya çalışacağım:

Fury (pvp) EU ( Katillerin Başkenti )

Bu server tam anlamıyla kurdu kuzuya boğduran bir yerdir.Bu server a gelmek isteyenler veya oyuna yeni başlıyacaklar inşallah bu konuyu okumadan gelmezler.Fury server pvp in en ihtişamlı yaşndığı bir server dır.Burada 5 dakika evvel bir grupla pve yaparken 5 dakika sonra grubunuz da bulunan insanlar sizi gruptan atıp sizi kesebiliyorlar.En güveneceğiniz dostunuz Guildinizde bulunan arkadaşlarınızdan başkası değildir.

Diğer serverlardan pvp serverlarını ayıran en büyük özellikte burada ortaya çıkıyor.Oyunda hem pvp hemde pve iç içe yaşanmakta.Yani ben 80 oldum alemin Kralıyım kimse bana dokunamaz türü bir şey söz konusu değil,en ummadığınız yada saldırmaz dediğiniz anda belkide sizden 30 level düşük 3-5 kişilik bir çetenin kurbanı oluvermişiniz.Her an tetikte ve her an koruma vaziyetinde dolaşmanız gerekmektedir.Tek nefes alabildiğiniz yerler Başkentelr ve belli haritalardır okadar.Tabiki buda oyuna ayrı bir heyecan katmaktadır,Riad bitince raid takımında olupta raidden çıkanları bekleyip kesenleri inanınki çok gördüm.Öyle ne saatlerce bir Minigame takımının toplanmasını bekliyorsunuz nede gidip Kingdomlarda oyuncu bekliyorsunuz.Kazandığınız itemların veya kastığınız pvp levelın hakkını vererek oynuyorsunuz oyunu.

Bir zindana adam toplayıp gidebilirsiniz ama o zindana kaç tane sağlam oyuncu girer orası inanınki bir mechul.Raid takımları kurulup raide giderken yollardaki pusulardan kurtulmanız gerekmekte.Öyle lay lay lom şeklinde heidi edasıyla sarkılar söyliyerek bir zindana gidemezsiniz

Yok ben duel yaparım dersenizde adresiniz Epic Keshatta dır ki orasıda benim gördüğüm en iyi pvp cilerin mekanından başka bir yer değildir.Buradaki insaların işi 7/24 Duel yapmak ve inanın gece gündüz ana baba günü oluyor.Bileğine güvenen ve ben pvp yapıyorum diyenlerin kendilerini deniye bileceği bazen ders alacağı bazende sızlanıp duracağı nadirde olsa sevineceği yerlerden biridir.

Pvp server ı olmasından dolayı nerdeyse her gün bir Kale kuşatması yaşanmakta.Sansınız varsa o savaşlarada katılabilirsiniz.Tabiki şuanda Lag sorunu yüzünden tam ağız tadıyla bir savaş yapılamasa bile yakında buda düzeltilecektir.
Raid anlamında ise haftanın her günü ve her saaiti her yöne Raidler düzenlenmektedir.Şansınız varsa 1 saatte sansınız yoksa saatlercede bekleye bilirsiniz.Bu tamamen katıldığınız raidin oyuncularının tecrübesine bağlı bir şeydir.Birde buna yollardaki yaşayabileceğiniz durmuları eklersek hesabını siz yapın.

Server da genel anlamda ve diğer servarlarda olduğu gibi bir oyuncu düşmesi yaşanmakta.Serverda bulunan onca Guild ya kapandı yada diğer Guildlerle iş birliği içerisine girip bir leştiler.Her ne kadarda olsa oyunun en fazla oyuncu popülasyonu olan serverı şüphesizki Fury dir.
Gelecekte oyunun ayakta kalacak sayılı serverları üzerine basarak söylüyorum 3 server dan bir tanesi Fury dir.Yakında öyle gözüküyorki oyunda 3 adet server tipi kalacaktır.Ve bunların içerisinde mevcut olana ve ayakta kalabilen 2 adet Türk Guild bulunmaktadır ,Bunlar :

Pve Server = Crom

Burada PVE duyduğum anlamıyla son sürat devam etmekte.Orada bulunan ayrıyetten çok güzel bir yapılanmada mevcuttur.Tamamen türklerden oluşan yapısıyla KaNije Guildi bulunmaktadır.Pve yapacak oyuncuların bu güzel yapılanma içerisinde bulunmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.
Daha detaylı bilgileri bu guilde katılmak isteyen arkadaşlar Guildin orjinal forumlarından takip edebilirler.

http://aockanijeguild.com/

Rp Server da = Bunu tahmin edemiyorum Boşuna vaktinizi ve zamanınızı harcamayın derim.

Konuyu fazla uzatmadan oyuna yeni başlıyacak arkadaşların bunları göz önüne alarak bir seçim yapmaları oyunlarının selameti açısından güzel olacaktır.Yukarıda ben Fury servında gördüklerimi anlata bildiğim ölçüde kaleme almaya çalıştım.Yazımda bulunan imla hatalarından dolayıda szilerden özür diliyorum.

Katillerin Başkentinden tüm Hyboria ya selam olsun....
Dostum olmayan düşmanımdır,Türkün de Türkten başka dostu yoktur. ( Ben oyun içerisinde bunu gördüm ve bir okadarda Türk düşmanı )
Mesaj tarihi:
Birakin abicim bu Turkun Turkten baska dostu yoktur muhabbetlerini.
Dogru duzgun yazin, Turkce muhabbet etmek isterseniz guildimize gelin. Ingilizceniz yoksa gelin, Ortam guzel cart, curt....

Dogruyu soylemek gerekirse item kavgalarini, kufurlesmeleri en ciddi sekilde Turk guild'lerinde gordum. En kaliteli oldugunu iddaa eden guild'ler bile adil sekilde item dagitmaktan, sistem otturtmaktan aciz. Dkp vs.. sistemi kuruyorlar ama hep teoride, item dustumu olaylar degisiyor.
--------------------------
Burada Hikaye Basliyor
---------------------------
Yillar once wow´a ilk basladigim zamanlar yabanci bir guild'e girdim. Gorev yaparken Boss'a denk geldim. Guild'den yardim istedim (mallik zamanlari tabi o zamanlar) Tuttu guild lideri geldi kesti boss'u. Benim de hosuma gitti. KArsilik vermek icin
- Benim karakter yeni, Guild'in ihtiyaci olan bir Class'da acabilirim. dedim
GM'de direk
-Niye? Biz mi aldik oyunu sana? Aylik parani biz mi oduyoruz? dedi

Iste anlayis farki.

Baska bir guild'e girersin. Emir ustune emirler. Suraya git, sunu yap, su saatte online ol. Elindeki avcundakini guildin Master Crafter'ina ver. (2 hafta sonra o adam ortadan kaybolur genelde)
Mesaj tarihi:
Ya bu işin türkü yabancısı olmaz. karakterle alakali bişey. bir guildin yöneticileri karakterli ise guildde karakterli olur. değillerse guilddende fazla bişey beklememek lazim. ha Türk guildi tercih sebebidir çünkü mükemmel ingilizcemiz yoktur, mükemmel türkçemiz vardir ve mmo'lar mükemmel iletişim ile eğlencelidir.
Mesaj tarihi:
Bir Türk Guild'inde bulunmak; illa küfür olacak, item kavgası yapılacak, sistemsizlik olacak demek değildir.

Crom Server'ında KaNije Guild'indeyim. Guildimiz içerisinde küfür guildden atılma sebebidir. Bırakın kendi içimizde olmasını, global'den bile olamaz. Bu bir emir değil, guilddeki arkadaşlarımızdan istediğimiz "rica"dır. İtem kavgası yapılmaz. Çünkü çoluk çocukla oynamıyoruz. Aklı başında insanlarla bir araya gelip, seviyeli muhabbet ediyoruz. Kimseden guild için yardım talep etmiyoruz. Çünkü, bu işe gönül vermiş insanlarla oynuyoruz.

Bu oyuna ilk başladığımda, yabancı ve Türklerin bir arada olduğu international bir guild'deydim. Yabancı bir arkadaşın bir rare eldiven yüzünden ortalığı birbirine kattığını da bilirim. O nedenle yabancı ya da Türk fark etmez, önemli olan kişiliktir. Her oyuncu saygı görmeyi ve keyifli vakit geçirmeyi hak eder, sonuçta hepimiz bu oyunda 3-5 saat eğlenebilmek için para ödüyoruz. Gereksiz polemiklere girmeye ya da anlayışsızlığa sabır göstermek, hayatın stresinden kurtulmak ve beraber eğlenebilmek için oyuna giren, her kişiyi yoracaktır.

Hangi oyunu oynarsanız oynayın, hangi guildde olursanız olun, saygı ve anlayışı kaybetmediğiniz sürece eğlenebilir; çevrenizdeki insanları da mutlu edebilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Herkez sevdikleriyle beraber senin ondan yana süphen olmasın.
Ve şunuda sormadan geçmek istemiyorum ,sen bu Guild yapılanması içerisinde bulundun mu ? ( Bu soruyu özellikle cevaplamanı istiyorum )
Koskoca yazıda anladıklarına bakılırsa , ne bu guildin içerisinde bulunmuşsun nede benim orada ne anlatmak istediğimi anlıyacak kadar bizle beraber oyun oynamış sın.
Kendi hikayelerini anlatmak istiyorsan açarsın bir başlık yazarsın benim gibi, ona da senin gibi bir kaç kişi gelip yorum yazacaktır.Belliki oyunu oynadığın zamanlarda seni fazlasıyla ezmişler ama onun yeri inanki burası değil B)-
Ve son olarak senin gibi kişilerle ben bazı forumlarda bu aralar çok sık karşılaşmaya başladım ?
Aynı kişiler veya aynı kişi olma olasılığın nedir gerçekten merak ediyorum ?:D
Mesaj tarihi:
alabandes,
ben hunty'nin dekoderi değilim, ihtiyacıda yoktur zaten ama o, senin "Türkün Türkten başka dostu yoktur" cümlene takılmış. 1789 fransız ihtilalinden beri milliyetçi akımlarla insanları bir arada tutma çabaları ve çoğu zamanda birarada tutma adı altında bölme çabaları olmuş. Milliyetçilik bir çok insanı peşinden sürüklesede bir çok humanist, daha internasyonel düşünen kişilerin ise karşısında durduğu bir akımdır. Internasyonel bir oyunda; insanların milliyetçi duygularını okşayarak, biraraya getirme düşüncesini bende doğru bulmuyorum. Hunty sana demiş ki; "Turkce muhabbet etmek isterseniz guildimize gelin. Ingilizceniz yoksa gelin, Ortam guzel cart, curt...". Yani insanları bir araya getirmen için milliyetçi duyguları okşamak yerine, bu işin bir fikir birlikteliği, dil birlikteliği, ortak amaç ve çıkarların birlikteliği olduğunu söyle, savun demiş sana.
Bu yüzden her on insanın yarısının yapabileceği bu eleştri için paranoya yapmana, aynı kişi mi farklı kişi mi demene gerek yok. Sıkça duyabileceğin bir eleştriyi yeri geldiğinde yapmış.
Ben kendim için milliyetçi biriyim diyemem, ben daha çok devletçiyimdir. Ama her Türk gibi; diğer Türk vatandaşlarının başarıları bana gurur verir. Biz AOC oynarken en büyük Türk guildinde olduğumuz dönemde, bizim başarılarımızla her gören Türk gurur duymuştur, ama ben kendi guildimiz olmasına rağmen, bizim guildimizden çok, oynadığım serverdaki en büyük guildin guildmasterinin bir Türk olması ile, her milletten oyunun en üst düzey, imba oyuncularının ona itaat etmesi ile gurur duymuştum.
Milli duygularımızı oyunlara taşıyacaksak eğer, bir araya gelmek yeterli değildir, kalıcı başarılar beni bir Türk olarak daha çok gururlandıracaktır.
Türk'ün Türk'ten başka dostuda vardır.
Her insan dostunu seçme özgürlüğüne sahiptir, her oyunu oynayan Türk; sizin guildlerinize girme zorunluluğu hissetmeyebilir.
Türk guildlerine girmeyip yabancıların guildlerine girenlere hain, yabancı yalakası, yabancı sevdalısı denilmesine guildlerinizde izin vermeyin, vermeyin ki Türk'ün Türk dostu olsun.
Mesaj tarihi:
Ben burada ne anlattım veya anlatmaya çalıştım 2 cümlede o yazmak isteyen insanlar geldi ve herzaman olduğu gibi bir polemik konusu buldular.Sizleri tebrik ediyorum arkadaşlar;
Benim anlattığım bir oyun ve bu oyunda bulunan bir server.Siz bu yazının içerisinden bir bölümü almış sınız başlamışsınız yazmaya.Birisi kendince hikayerler anlatmış ve gördüğü kadarıyla anlatmaya çalışmı, diğer arkadaşım ise gir miş Fransız ihtilalinden çıkmış oyundaki Guild yapılanmasın dan.

Bakın burada ne yazıyor :
Türkün de Türkten başka dostu yoktur. ( Ben oyun içerisinde bunu gördüm ve bir okadarda Türk düşmanı )

Ne yazıyor :

Oyun içerisinde
Oyun içerisinde
Oyun içerisinde

Ya canınız sıkılıyor yazacak konu veya başlıklar arıyorsunuz yada birileri birşeyler yazsında onun üzerinden bizde birşeyler yazalım mantığı güdüyorsunuz.
Burada ben ne kimsenin Milliyetine,Irkına,Görüşlerine veya düşüncelerine saygısızlık edecek bir şey yazmadım.Ama görüyorum ki yazdığınız bu yazılar ile bu tür bir şeyler yazmayada gerekte yok zaten.
Bu benim gördüğüm ve paylaştığım bir şeydi okadar.Ve yine söylüyorum kimin Milliyetçi olduğu olmadığı beni zaten bağlamıyor.Ben bu oyunun içerisinde gördüğüm olaylardan esinlenerek bunu yazdım.
Ama gelgörki konunun artık ne oyunla bir alakası kalmış nede başka birşeyle bağlantısı.
Buyrun yazın yukardaki oyun hakkında yazılanlardan size uymayan veya ters gelenleri ve hatta olmaz böyle birşey sallıyorsun dediğiniz bir şey varsa onları yazın ,başımın üstünde yeri var.
Yazdığınız mesajların benim yazdığım ve anlattığım serverla veya oyunla alakası nedir.
Eğerki kavramları veya belli düşünce akımlarnı tartışmak istiyorsanız onun yeride Age of Conan Hyborian Adventures
Forumları değildir.
Şunuda eklemek istiyorumki benim açtığım ve anlatmaya çalıştığım oyun hakkındaki makalenin altı hiç değildir.
Burada ben ne düşüncemi sizin tartışmanıza açıyorum nede sizin düşüncelerinizi görmezden gelip üzerlerine gerekli gereksiz yazılar yazıyorum.
Ve son olarakta benim yazdığım bu yazının 2.serisi olduğunuda hatırlatmak isterim.Sadece bu forumlarda değil yaklaşık 5 hatta daha fazla bu oyunla ilgili forumlarda aynı yazıyı ve daha bir çok makaleyi bulmanızda mümkündür.
Gidip o forumlarıda okumanızı tavsiye ediyorum ki,bakalım sizin anladığınız ölçüde kaç kişi anlamış bu yazıları hep beraber görelim.
Artık bu konu altın başka birşey yazmak istemiyorum açıkçası.Beni yanlış anlayanların olduğunuda bu sayede gördüm,onlardan bu yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum.
!! Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve
seni üzenle asla uğraşma !!

İyi oyunlar...
İyi forumlar...
Mesaj tarihi:
alabandes said:

Belliki oyunu oynadığın zamanlarda seni fazlasıyla ezmişler ama onun yeri inanki burası değil B)-
Ve son olarak senin gibi kişilerle ben bazı forumlarda bu aralar çok sık karşılaşmaya başladım ?
Aynı kişiler veya aynı kişi olma olasılığın nedir gerçekten merak ediyorum ?:D

Biz hadi seni yanlış anladık. Sen Türkün türkten başka dostu olmaz diyerek insanların milli duygularını okşamaya çalışmadın.

Adam seni eleştirdi diye neden bu kadar paranoya yaptın. Bence sen Hunty'yi yanlış anladın.

Bana bişey söyleme ben sizin yaptıklarınıza yorum yapıyorum ve guild yapılanmaları hk. genel konuşuyorum.
Mesaj tarihi:
Alabandes said:

Burada ben ne düşüncemi sizin tartışmanıza açıyorum nede sizin düşüncelerinizi görmezden gelip üzerlerine gerekli gereksiz yazılar yazıyorum.

Foruma yazi yazipta boyle bir yorum ekleyeni ilk defa goruyorum. Mesajini atip konuyu kitleseydin be abicim ozaman.

Mesajlarini bastan sona okuyunca gulmekten alamiyorum kendimi.

En ufak bir elestiriyi hazmedemiyorsun. Bana mesajin basinda Hunty sen eziksin diyorsun. Kafan basmaz, Soylesin, boylesin... diyorsun. Hemen ardindan
Alabandes said:

Beni yanlış anlayanların olduğunuda bu sayede gördüm,onlardan bu yanlış anlaşılmadan dolayı özür diliyorum.

Diyip buyukluk bizde kalsin edalarinda yaziyorsun.

Oyun tanitimi ayaginda aslinda Guild tanitimi yapiyorsun. Furry serverini tanitirmis gibi yaparken aslinda Pvp server'in kotu oldugu izlemini yaratiyorsun. Pve Server'i Crom'da sizleri bekleriz mesaji veriyorsun. Pek tabi ki kabul etmeyeceksin. Ben nerde Pve server'i ovmusum diyeceksin ama hersey bariz ortada.
  • Yeni Oluştur...