Brigand Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Selam; Bildiğiniz gibi Windows üzerine Linux yükleyince bilgisayar Linuxun boot loaderı ile boot oluyor, Linux zaten Windowsu tanıyor ve hiçbir sorun olmuyor. Windows 7 + openSuse kullanıyorum, Suse loaderı ile açılıyor bilgisayar. Windows 7 uyku moduna girmiyor veya hibernate olmuyor, Suse sorunsuz oluyor. Yani biosta sorun yok. Windows içinde yapılabilecek herşeyi denedim, aygıtların hepsinin uyku açma sinyali göndermesi mi ne var onları kapadım, herşeyi yaptım ama yine uyku çalışmıyor. Ben bu sorunun Suse loaderından olabileceğini tahmin ediyorum ve bu nedenle Suse yerine Windows 7 loaderını kullanmak istiyorum. Windows 7 loaderı ile Suse ve Windows 7'yi birlikte nasıl açtırabilirim? İlk basamak Suse loaderını (GRUB) iptal edip Windows 7 loaderını devreye sokmak. İkinci basamak boot.ini (Win 7'de adı değişmiş olabilir) dosyasına Suse için bir satır eklemek Peki nasıl GRUB'u iptal edip W7 loaderını devreye sokabilirim? En azından bu adımı halletsem 2. için birşeyler kurcalayabileceğim. Fikri olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Kernel'i koyuyorsun iste, loadlin gibi vaktinde MS-DOS tan boot ederdik. Google da arayip ilk linki gonderiyorum, bilmiorum ne yaziyor. http://bkpavan.wordpress.com/2008/04/02/how-to-boot-linux-using-windows-bootloader-xp/ Basit bulmasi yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 şimdilik windows bootunu aktive ettim, linux boot olmuyor koyacam bir yerlere ama sleep ve hibernate çalışıyor artık oh be eyw sharky, cidden linux konu başlıklı konu açılınca sms geliyor sana dfgdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar