Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

össle ilgili bi soru

Farinal

Öne çıkan mesajlar

Yatay geçişte bildiğim kadarıyla her bölümü seçemiyorsun. Ayrıca her üniversite/bölümün puan standartları farklı. Dikey geçişte ise dgsye giriyosun işte Bella'nın dediği gibi. Öss'nı hiç bilmiyorum ben en son girdiğimden bu yana 5 sene oldu.(Her sene sistem değiştirdiklerinden. Saçma sapan bir duruma geldiğini biliyorum bir tek.)

Edit: Sadece üniversiteye girerken aldığın puan değil. Üniversite 2. sınıfın sonunda yatay geçiş istedin diyelim ve ortalaman 2.50. Yatay geçiş yapabileceğin okulları araştırıyorsun işte başvuruda bulunuyorsun kabul ederlerse gidiyorsun. Ortak dersler falan öncelikli oluyor bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Nereye yatay geçmek istiyorsan o üniversitenin sitesindeki yönergeyi okuyacaksın.

Google'da şöyle aratabilirsin: X üniversitesi yatay geçiş koşulları.

Her üniversitenin farklı detayları olsa da genel olarak senin geleceğin bölümün puanının girmek istediğin bölümün puanından yüksek olması gerekiyor. Dersinin kalmaması gerekiyor. Bir de 2.5 ortalama isteniyor. En genel şeklinde böyle.

Bi de başka bölüm için mesela geçilmek istenen bölümün 1.sınıf derlserinin %60-70-80i gibi bişeyi görmüş olmanı isterler. Öyle tamamen alakasız bi yere geçemiyosun
Sosyal ağlarda paylaş

oha şu ilk bin olayı çok yerinde bir kural olmuş yalnız. madem vaktinde yanlış seçim yaptın sonradan aklın başına geldi o zaman kusursuz bir performans gösterirsen biz telafi ederiz gibi bişi olmuş. ilk 5bine çıkartılabilirmiş gerçi bence
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

oha şu ilk bin olayı çok yerinde bir kural olmuş yalnız. madem vaktinde yanlış seçim yaptın sonradan aklın başına geldi o zaman kusursuz bir performans gösterirsen biz telafi ederiz gibi bişi olmuş. ilk 5bine çıkartılabilirmiş gerçi bence

ilk 5 bin çok yüksek olurdu ya. özellikle sözel için. hele ortalama üstü bir sayısalcı sözele geçiyorsa ilk 5bine girmesi çok rahat olur. ilk bin zorlar ama biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...