Farinal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 şimdi ben ünideyim. össye girsem tekrardan. ama tm mezunuyum. sosyal bölüm istiyorum. nasıl değişti öss olayları falan bir işe yarar mı yoksa gene tm mezunu olduğum için her türlü naparsam yapayım girmem imkansız gibi mi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 ha birde okul değiştirmek nasıl oluyor yatay & dikey geçiş ne demek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 yatay geçiş okul puanı+ortalama ile başka bir üniversiteye ister bölümüne ister faklı bölüme geçmek. dikey geçiş de 2 yıllık bölümleri bitirince dgs ile 4 yıla başka bir okulda ya da kendi okulunda tamamlamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 mesela atıyorum ben 300 puan aldım öss de okul puanımla birlikte diyelim. bir okulda okuyorum. o okulun bu sene aldığı puana göre benim o 300 puanım yetiyorsa mı giriyorum anlamadım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Yatay geçişte bildiğim kadarıyla her bölümü seçemiyorsun. Ayrıca her üniversite/bölümün puan standartları farklı. Dikey geçişte ise dgsye giriyosun işte Bella'nın dediği gibi. Öss'nı hiç bilmiyorum ben en son girdiğimden bu yana 5 sene oldu.(Her sene sistem değiştirdiklerinden. Saçma sapan bir duruma geldiğini biliyorum bir tek.) Edit: Sadece üniversiteye girerken aldığın puan değil. Üniversite 2. sınıfın sonunda yatay geçiş istedin diyelim ve ortalaman 2.50. Yatay geçiş yapabileceğin okulları araştırıyorsun işte başvuruda bulunuyorsun kabul ederlerse gidiyorsun. Ortak dersler falan öncelikli oluyor bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 dikeyi boşverin yatayı öğrenmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Bak bahsettiğim olayı daha detaylı maddelerle göstermişler. Mesela: “ GAZİ ÜNİVERSİTESİ-Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 "Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıftan veya yarıyılla geçiş notu dahil) en az % 60 veya eşdeğeri olması gereklidir." 1.80 geçme notunun yüzde 60ı kaç oluyor ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2010 Nereye yatay geçmek istiyorsan o üniversitenin sitesindeki yönergeyi okuyacaksın. Google'da şöyle aratabilirsin: X üniversitesi yatay geçiş koşulları. Her üniversitenin farklı detayları olsa da genel olarak senin geleceğin bölümün puanının girmek istediğin bölümün puanından yüksek olması gerekiyor. Dersinin kalmaması gerekiyor. Bir de 2.5 ortalama isteniyor. En genel şeklinde böyle. Bi de başka bölüm için mesela geçilmek istenen bölümün 1.sınıf derlserinin %60-70-80i gibi bişeyi görmüş olmanı isterler. Öyle tamamen alakasız bi yere geçemiyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 öss sorusunu da ben cevaplayayım. ts mezunlarının okul puanlı 0.15 ile çarparak hesaplanıyor ts için diğerlerinin ise 0.13. ama ilk bine giren herkesin 0.15 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 oha şu ilk bin olayı çok yerinde bir kural olmuş yalnız. madem vaktinde yanlış seçim yaptın sonradan aklın başına geldi o zaman kusursuz bir performans gösterirsen biz telafi ederiz gibi bişi olmuş. ilk 5bine çıkartılabilirmiş gerçi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 yatay geçiş falan yalan işler kendini kandırma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 aslında her üni'nin her bölümünde 2-5 kişilik yatay kontenjan oluyor 2 ve 3. sınıflarda. Eğer bu kontenjanın muattap aldığı öğrencilerden biriysen yalan olmayabilir. Değilsen de tutup bu işler yalan diye konuşursun zaten :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2010 yav said: oha şu ilk bin olayı çok yerinde bir kural olmuş yalnız. madem vaktinde yanlış seçim yaptın sonradan aklın başına geldi o zaman kusursuz bir performans gösterirsen biz telafi ederiz gibi bişi olmuş. ilk 5bine çıkartılabilirmiş gerçi bence ilk 5 bin çok yüksek olurdu ya. özellikle sözel için. hele ortalama üstü bir sayısalcı sözele geçiyorsa ilk 5bine girmesi çok rahat olur. ilk bin zorlar ama biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar