dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 şimdi alakasız videomuzun 20.saniyesine bakıyoruz. http://www.youtube.com/watch?v=Gmv7UVyqjdA 20sn'de normal görüntü ne kadar renksiz ve sonra baba kameranın kaydettiği görüntü ne kadar renkli! sorumuz videoda değil FOTO'larda bu renkleri nasıl sağlayabileceğimiz hakkında. software ile renkleri daha güzel hale getirmenin bi imkanı var mıdır fotolarda? varsa konu adı tam olarak color correction mıdır? bi de varsa iyi bir tuto'ya link veya application'a link rica edeceğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 PhotoScape ile yapabilirsin sanırım. parlaklık yerinden doygunluk eğrisi ile oynamaya başlayınca renkler canlandı (şimcik karıştırdım), ayrıca Ferrero'nun resimlerine yaptığı kömürcü efekti ile sarartmaya benzer (eski resim gibi gözükmesini sağlayan nane) hede var bu programda. tabi işin ehlileri daha sağlıklı cvp verirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 ben azcık uğraştım falan. photoshop üzerinden yaptığım denemeler yeterince güzel parlak renklerde olmadı bi türlü.. action falan bakındım ama onda da güzel bir action bulamadım (deviant'tan baktım ama sadece) ondan şeyettim.. photoscape'e de bakıyorum hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 levels hue saturation vibrance cc vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 yaw onlar var bi de file open falan da var da ne yapayım onları işte orada sıkıntı var.. kıvırdım bilmem ne ama cık. güzel olmuyorlar save as var bi de.. vayulan.jpeg olarak save ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 abi photoshopta color balance (ctrl+b) ı aç o zaman. shadows midtones hightlight olacak üç farklı kategorideki renk ayarlarıyla oynayabiliyorsun işte istediğin gibi değiştir oradan renklendirmeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Dasaaa, once renk'i dijital ortamda tanımlardan kullandığımız paremetreleti biliyomusun? onları bi soruyim ben. ceist cesit yontem var, sana en guzel gidecek olan, rgb ve hsb. rgb dediğimiz bildiğin red green blue. her rengi bunlardan üretebiliyoruz teoride, birde hue saturation brightness var. hue rengin kendisi, nası soliyim, o renk scme menusunde falan paintte hanı altta varya bole bi bar, veya yanda. Onun tepesine 0 desen altına 359 desen aha hue budur. 360 al tamamlanıp bazen daire seklindede kullnılır bu nane. Brightness rengin parlaklığı, kabaca siyaha veya beyaza yakınlığı. Birde saturation var, bunuda soyle düsün. boyayı hazırlarken, once bi hue sectik aldık elimize o boya kabını, sonra kendimize uygun bi siyah-beyaz arası brightness sectik, aldık o boya kabınıda, şimdi ne kadar dökecez bu hue'dan bu brightnessın icine? işte saturation budur. cok dökersen renk canlı olur (dikkat parlak değil *wink wink*) az dokersen "pastel" olur. curves menusune girersen, orda hem imajın genel tutumunu etkiliyebilirsin, hemde r g ve bsini ayrı ayrı etkiliyebilirsin. Yok ben hue saturation olayına giricem dersen, onuda hue/saturation menusunden yapabilirsin. ikiside hem adjustment hemde layers menusunde mevcut (adjustment layers olarak) biri direk etki ederken, ikincisi daha filtre gibi calısıyo ayrı layer olarak. o verdiğin videoda, color correction var ama nası var, böle verdim satrasyonu mum gibi cıktı renkler kafasıyla yok. bastaki kısım belliki yanlıs(tabi yanlış diye bisi yok bu işlerdede sen anla dediğimi) white balancela cekilmiş kısa pozlanmıs vesaire vesaire, ama işte sonra bu sorunların duzeltildiği, adam edildiği falan hallerini görüyoruz. sırf rbg hsb ile oynama değil yanı ordaki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2010 baba.. büyüksün ! anladım gerçekten. biraz kurcaladım bayağı bir çözdüm olayı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar