DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 fonksiyon budur k dedigi parametre soruları filan var ben yapıyorum arada bi bakıp kontrol ederseniz çok mutlu olurum takıldıgım yerleri filan da sorarım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 x € R+ dedim mesela x'in tanımlı oldugu hedeye bi de köşelerdeki degerlerine lim f(x) = 0 x->0+ lim f(x) = inf x->+inf bunlar daha giriş kısmı geçen senelerde sorular sorulardan aldım da daha gelicek zorumsu sorular xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 bring it on. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 ilkini yanlış yapmışsın. cevap sonsuz olacak. sayı/sıfır = sonsuz, lnsonsuz=sonsuz. ikincisini doğru bulup birinciyi nasıl yanlış yaptın anlamadım. ikisi de aynı limit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 logaritma fonksiyonunun içine L'hospital uygulanmıyo mu? da salakça bişeymiş benim yaptıgım (0+k^2) / 0 oluyo o da sonsuz olur tamam neyse dogru haklısın eheh löpitelle yaptım da 2x/1 oluyo o zaman da sanırsam logaritma fonksiyonunun içine uygulanmıyo x'in tanım aralıgı R^+ dogru mu peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 f(x)=0 dan x'i kestigi degerleri bulucam da of kafayı yiyicem logaritmik parametrik fonksiyon ne gıcıkmış ln ((x^2+k^2)/x) = 0 ordan da 1 = ( x^2 + k^2 ) / x 0 = x^2 -x + k^2 ordan p-q formel yaparak x1,2 = 1/2 +- (kök içinde) 1/4 - k^2 bunun içinden nası çıkıcam ? daha dogrusu soru şeymiş x'i kestigi noktaların sayısını bulun k'ye baglı olaraktan sanırım 1 ama açıklama da yapmak gerekiyo neden olur neden olmaz diye yardım bekliyorum tenks :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2010 tanım aralığı doğru. l'hospital sonsuz/sonsuz veya 0/0 durumunda uygulanır. orda öyle bir durum yok. logaritmanın içi 0/0 sıfır geliyorsa, içindeki fonksiyonun ayrıca limitini alıp uygulucaksın. yani içerisine yapıcaksın l'hospitali. diğer sorunu dungeondan çıkınca halledicem :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2010 köklü bi fonsiyon var bu orijine göre simetrik çıkıyo sonucu interpretasyon yapın diyo tek fonksiyon diyip geçemem açıklama gerek teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar