Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik oluşumu adına üzüldüm..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
toggie said:

Cassiline said:

Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak.

sen vermiyosun anan baban veriyo ne farkeder?

Dünyanın en düz mantığı bu ama.

Anan-Baban veriyorsa, anan-baban konuşur "Verdiğimiz vergiler..." diye. Onların adına sen niye konuşuyorsun ki kendin veriyormuşsun gibi.
Mesaj tarihi:
Werewolf said:

nileppezdel said:

Gelirim olmadığından ben vergi vermiyorum mesela. Ama vereceğim vergilerin de orduya ya da diyanete yatırıma dönüşmesindense sanata yatırıma dönüşmesini tercih ederim

vergileri sanata harcamayalım = vergileri diyanete orduya gömelim

teşekkürler argümanımı çürüttüğün için, yeni strawmanlerle, false dichotomylerle görüşmek üzere, hoşçakalın.

Öyle bir şey dedim mi ben? Tabii ki vergiler pek çok yere gidecek. Eğitime, sağlığa falan zaten gitsin ama diyanete gideceğine sanata gitsin diyorum. Ben kimsenin "sanata gitmesin orduya diyanete gitsin" dediğini iddia etmedim. Şöyle dediklerimi çevirip çevirip ya anlayamadığınızdan ya da art niyetinizden saçma triplere giriyorsunuz, sonra ben yılın en kötü patisi oluyorum..
Mesaj tarihi:
ha bu sırada çok komik yani

orkestra müziklerini çok severim hatta genel olarak bizimkilerin yaptığı ile aynı konsept olan farklı tür parçaların senfonik orkestra re-arrangementlarına bayılırım ama şurda koyduğunuz videolardan hiçbişey anlamadım. umarım daha iyileri vardır

hayır "yok efendim senfonik orkestra bu kulak ister ritim ister eliteler anlar bu işten hahayt fahrenhayt" diyorsunuzda bu kadar elite kesime çalışan bir orkestra neden bu kadar kusurlu kötü çalıyor madem. kusurlu çalmadan kastettiğim benim beğenmemiş olmam değil, daha önce bahsedilen karşılaştırma

bırakın özel sektöre kalsın böyle "elite" müzik. zaten devletten aldıklarının çok daha fazlasını reklam ve konserlerle kazanırlar
Mesaj tarihi:
abi verginin çeşitleri vardır . sadece gelir vergisimi vergiden sayılıyo . gelir üzerinden alınan var , emlak vergisi var , veraset vergisi var , motorlu taşıt vergisi var zibilyon tane vergi var
Mesaj tarihi:
akp, cami, arap kültürü, avrupa kültürü tartışması değil. tabularınız var. kimseyi dinlemiyor konuşturmuyorsunuz. akp'li kapattı falan diye konuya giriyorsunuz. kurum öğrenci yetiştiriyor. akademisyen yetiştiriyor. bir de bunlara iş veriyor. peki o zaman diğer fakülteler de yapsın aynı şeyi. yani neden daha ayrıcalıklı olsun bu işlerle ilgilenenler ?

altında bir başarı bir şey olsa anlayacağım. o da yok. kambur gibi bir şey. sadece bakış açısıyla karşı çıkıyorum.

işin içine sokmadığınız şey kalmadı. senfoni de dinlersin opera da ama gerçekten bizimkilerle gevurunki arasında bir fark yok diyorsanız kendinizi kandırırsınız. peki neden böyle ?

çünkü olay tamamen toplumun bir kısmının hassasiyetleri üzerine kurulmuş. o cami yapıyor bu senfoni ? komik yani.
Mesaj tarihi:
GwindonSurion said:

Cassiline çok geç

Geç değil abicim, yine tek anlayan toggie olmuş.

Gelir vergisinden bahsediyoruz, bu bir, annenin-babanın verdiği harçlıkla aldığın sigaraya ödediğin vergiyi yine sen vermiş olmuyorsun bu iki.
Mesaj tarihi:
haydari said:

akp, cami, arap kültürü, avrupa kültürü tartışması değil. tabularınız var. kimseyi dinlemiyor konuşturmuyorsunuz. akp'li kapattı falan diye konuya giriyorsunuz. kurum öğrenci yetiştiriyor. akademisyen yetiştiriyor. bir de bunlara iş veriyor. peki o zaman diğer fakülteler de yapsın aynı şeyi. yani neden daha ayrıcalıklı olsun bu işlerle ilgilenenler ?

hangi kurumu kastettin?
Mesaj tarihi:
Cassiline said:

toggie said:

Cassiline said:

Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak.

sen vermiyosun anan baban veriyo ne farkeder?

Dünyanın en düz mantığı bu ama.

Anan-Baban veriyorsa, anan-baban konuşur "Verdiğimiz vergiler..." diye. Onların adına sen niye konuşuyorsun ki kendin veriyormuşsun gibi.

Off düz diyene bak ya. Anan baban vergi vermese foruma girecek internetin, bilgisayarın olur mu? Dur ben pederi cagırayım vergi veren biri olarak o yazsın iki kelime lol be.

Bugun vergi vermiyor olmam yarın vergi vermeyecegim anlamına gelmiyor. Sacmalamakta ustunuze yok vallahi.
Mesaj tarihi:
@haydari: Kimse bizim senfoni süper demedi sanırım bu topikte. Ancak senfoniyi kapatmak doğru sistem değil. 150 kiloluk balerini almazsın, kalifiye balerin alırsın. Bunla ilgili düzenlemeler getirirsin mesela. Ama sen bunları kapatırsan sanatı baltalamış olursun ve yeterince ilgi görmediğinden bir çok sanat dalı çürüyüp gider. Ülkemiz kaybeder yine. Tabi kimine göre sanat hiç olmasa da olur ama ben onları ağaçları korumada kullanmayı tercih ederim. Ağaç kesip odun bulmaya gerek yok elde varken
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

Werewolf said:

nileppezdel said:

Gelirim olmadığından ben vergi vermiyorum mesela. Ama vereceğim vergilerin de orduya ya da diyanete yatırıma dönüşmesindense sanata yatırıma dönüşmesini tercih ederim

vergileri sanata harcamayalım = vergileri diyanete orduya gömelim

teşekkürler argümanımı çürüttüğün için, yeni strawmanlerle, false dichotomylerle görüşmek üzere, hoşçakalın.

Öyle bir şey dedim mi ben? Tabii ki vergiler pek çok yere gidecek. Eğitime, sağlığa falan zaten gitsin ama diyanete gideceğine sanata gitsin diyorum. Ben kimsenin "sanata gitmesin orduya diyanete gitsin" dediğini iddia etmedim. Şöyle dediklerimi çevirip çevirip ya anlayamadığınızdan ya da art niyetinizden saçma triplere giriyorsunuz, sonra ben yılın en kötü patisi oluyorum..

e evet, burda tartışılan sanki sanat vs diyanet/ordu msaraflarıymış gibi gelip sanatı tercih ederim ben diyosun. tartışılan bu değil. kaldı ki benim orduya ya da diyanete yapılan masrafları onayladığımı da ima etmiş oluyosun burda. ne dediğinin farkında diilsin sonra art niyet falan filan diye QQ moduna giriyosun.
Mesaj tarihi:
kaldı ki ülkenin çoğunluğu müslüman ama klasik gıygıyınızı dinleyen azınlıkta. çoğunluğun vergisini kendi eğlenceniz olan gıygıya yatırıp diyanetten kesme küstahlığını kendinde nasıl buluyorsun?
Mesaj tarihi:
toggie said:
Off düz diyene bak ya. Anan baban vergi vermese foruma girecek internetin, bilgisayarın olur mu? Dur ben pederi cagırayım vergi veren biri olarak o yazsın iki kelime lol be.

Bugun vergi vermiyor olmam yarın vergi vermeyecegim anlamına gelmiyor. Sacmalamakta ustunuze yok vallahi.

Abi ben yarın vergi vermeyeceksin gibi bir şey demedim ki. O gün gelene kadar "Verdiğimiz vergiler!" demenizi anlayamıyorum sadece.

Yarın vergi vermeye başladığında söz hakkın olur, karşı çıkarsın da, annenin-babanın verdiği vergiyi sen karşılıyormuşsun gibi ahkam kesilmesi garip geliyor.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...