nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Abi küçücük birtopluluk izliyor senfonileri ne reklam getirisi olacak? Anca hayrına yatırım yapılabilir, Sabancı, Koç falan yapar yaparsa onu da.. said: tamam bu adamlar 400 lira alıyor ama SGK larından da bedava yararlarnıyorlar... Buna da farklı bir açıdan yaklaşayım. Zaten sağlık gibi hizmetlerin paralı olması insanlıkdışı bir şey. Her yerde böyle o ayrı, ama yine de parası olmayanın gerekli sağlık hizmetini alamaması ya da çok kalitesiz sağlık hizmeti alması yanlış. PS: Atar yapmadan söyleyeyim, annem doktor ve onun sayesinde Sabancı'da okuyorum. Buna rağmen yanlış buluyorum bu durumu
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ben vergimi helal ediyorum valla sanatçılara . Zaten başka bir haltta işe yaramıyo vergi . Ne bana bi geri dönüşü var ne bana bi yardımı var . Yemişim öyle vergiyi .
Bella Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 haydari said: Bella said: Bella said: kaç kere izledin canlı dinledin cidden merak ediyorum bunu? ha eğer havadan konuşuyorsan 15 Ocakda itüde idso var gel izle. soruma cevap istiyorum ben.ben çok kez izledim, dinledim. baleye dahi gitmişliğim var. müzisyenlerle, tiyatrocularla v.s. de çok tanıştım konuştum. istanbuldan yeni geldim zaten. ayrıca gayet meşgul biriyim :P gelemem. allahım reddedildim :(
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 mawiman said: @Dynun tamam bu adamlar 400 lira alıyor ama SGK larından da bedava yararlarnıyorlar... emeklikleri işliyor emekli olduklarında devlete külfet oluyorlar... yani toplum onların böyle birşey yapmalarını istemiyor. Böle birşey çalmalarını istemiyorsa neden ısrar ederek çalarlar... anlamsız... dostum senle haydari istemiyosunuz diye şimdi toplum istemiyor mu oldu? devlet tiyatrolarını tiyatrocuyu da kapatalım yük oluyolar? manyak mısınız acaba ya? Bu adamların devlete yükü inan ki 31 ağustos günü dünyaya silahlarımızla hava attığımız geçit töreninin 10da 1'idir. edit: ne 10u 1000de biridir ya Adam gibi müzisyen yetiştirip de dünyaya sanatla kendimizi belli etmek yerine, hayır deveye binmiyoruz valla fes takmıyoruz demek yerine iran gibi 100 tank 30 uçak uçurup(jet yakıtı sudan ucuz) medeniyetler seviyesine ulaştık diyoruz. kime göre ne gerekliye girersek, gerçekten çıkamayız
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 ne zamandır böyle takma sen kafana
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Werewolf said: kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce? Halkın çoğunluğu sanata saygısı olmayan odunlardan ve cahillerden oluşuyor diye devletimiz neden sanatta geri kalsın?
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 fizban said: toplumun bir kısmı da sosyal devlet hakkını desteklemiyor. insanlar hastanelerden bedava yararlanmasın istiyor. fakirlere yardım yapılmasın isteniyor. burası sosyal bir devlet, devletin bazı sorumlulukları vardır. kültür ve turizm bakanlığının görevlerinden biri de ülkede kültürel gelişimi sağlamak. ekonomik gücü sağlık masraflarına yetmeyen vatandaşların devlet hastanelerinden yararlanmasını nasıl gidip elit gıygıya verilen vergiyle kıyaslarsın aga, gerçekten aklım almıyor ya
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 kusura bakmayın kimse dinlemiyor bu sanatı yapan insanlar işsiz kalıyor ve açlar ise bu sanat dalı için ögrenci yetiştirmek bana saçmalık geliyor... yeterince aç sanatçılar var... ve devlet hepsini doyuramaz..
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak.
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Werewolf said: kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce? halkın umursamaması kimin umrunda? ben sanatını icra edecek kisiye her zaman destek cıkarım. bu vergi yoluyla olur, konsere gitmekle olur...
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Şunu sormak istiyorum,kişisel olarak ödediğin vergilerin sence yüz kaçı bu tür kültürel harcamalara gidiyor? en fazla %1 veya %2si dir ayrıca bu kurumların yaptığı işi özel sektör yapsa şu an ki bilet fiyatların(kusura bakmayın bu konuda çok fikrim yok ama ekonomi hakkında baya bir fikrim var) birkaç katı olacağı kesin. Gereksiz harcama olarak düşündüğün bazı şeyleri yazmışmış ama o fazla istihdam yapılmasa,o başarısız dediğin adamlar işsiz olacak,bu insan kapkaç,gasp,tinerci,vs olayların artmasına sebep olacak ve belkide 2001 krizinde Arjantin'de olduğu gibi bir sosyal patlama olacak ondan fazla istihdam verimsiz bürorkasiye engel olmak her zama iyi olmaz.
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Cassiline said: Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak. OLSUN ANALARIMIZ BABALARIMIZ VERİYOR
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Werewolf said: kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce? Halkın çoğunluğu sanata saygısı olmayan odunlardan ve cahillerden oluşuyor diye devletimiz neden sanatta geri kalsın? birincisi orkestraya para verilmeyince devletin sanatta geri kalıcağı varsayımı bile komple yalan. ama geçerli kabul edip cevap vereyim, halkın çoğunluğunun umursamadığı bi hizmeti sağlamak adına devlet neden o çoğunluğun vergilerini harcıyor ki?
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 attığın adımdan vergi alınıyoken nası vergi vermiyosun dersin ki . En basitinden sigaradan birsürü vergi veriyosun
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Gelirim olmadığından ben vergi vermiyorum mesela. Ama vereceğim vergilerin de orduya ya da diyanete yatırıma dönüşmesindense sanata yatırıma dönüşmesini tercih ederim
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toggie said: Werewolf said: kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce? halkın umursamaması kimin umrunda? ben sanatını icra edecek kisiye her zaman destek cıkarım. bu vergi yoluyla olur, konsere gitmekle olur... tamam konserine git işte, halkın vergisinden uzak dur. bırakın özel sektör karşılasın ne gerekiyorsa.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Kaede said: Cassiline said: Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak. OLSUN ANALARIMIZ BABALARIMIZ VERİYOR Ana bacı karıştırma Sumeragi-san.
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Gelirim olmadığından ben vergi vermiyorum mesela. Ama vereceğim vergilerin de orduya ya da diyanete yatırıma dönüşmesindense sanata yatırıma dönüşmesini tercih ederim
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Cassiline said: Ya vergi muhabbeti yapılmış ilk sayfadan beri de, kaç kişi vergi veriyor burada, onu çok merak ediyorum. Tamamen tarafsız olarak. sen vermiyosun anan baban veriyo ne farkeder?
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Lan vergi vermiyoruz demeyin koskoca KDV veriyosunuz hasta etmeyin beni
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Werewolf said: nileppezdel said: Werewolf said: kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce? Halkın çoğunluğu sanata saygısı olmayan odunlardan ve cahillerden oluşuyor diye devletimiz neden sanatta geri kalsın? birincisi orkestraya para verilmeyince devletin sanatta geri kalıcağı varsayımı bile komple yalan. ama geçerli kabul edip cevap vereyim, halkın çoğunluğunun umursamadığı bi hizmeti sağlamak adına devlet neden o çoğunluğun vergilerini harcıyor ki? Halkın çoğunluğunun isteği her zamangerçekleştirilmemeli de ondan. Devlet bir bütündür. Elit değerlere de ihtiyaç vardır halk değerleri kadar. Elit kesim de bu ülkenin vatandaşıdır. Daha elit sanatlar ve sanatçılar da devlet tarafından tabii ki desteklenmelidir
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: Lan vergi vermiyoruz demeyin koskoca KDV veriyosunuz hasta etmeyin beni
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 yüzde 65 vergi veriyor herkez bu ülkede.... (ortalama bir oran)
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Gelirim olmadığından ben vergi vermiyorum mesela. Ama vereceğim vergilerin de orduya ya da diyanete yatırıma dönüşmesindense sanata yatırıma dönüşmesini tercih ederim vergileri sanata harcamayalım = vergileri diyanete orduya gömelim teşekkürler argümanımı çürüttüğün için, yeni strawmanlerle, false dichotomylerle görüşmek üzere, hoşçakalın.
Goarth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: Lan vergi vermiyoruz demeyin koskoca KDV veriyosunuz hasta etmeyin beni KDVsi var ÖTVsi var
Öne çıkan mesajlar