Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Adam beğenmiyorum demekle kalmıyo ama sorun orda . Yoksa zaten herkes herşeyi beğenmek zorun da değil . Adam kapat gitsin ya vergimi buna mı vercem ben diyo
haydari Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nasıl yapılacağı zaten asıl sorun. sen 150 kiloluk baleti istihdam edersen olmaz. adam 657 ye tabi. napabilir ki devlet ? bürokratik işler o kadar da kolay olmuyor. kazanılmış hakları var. kurum değişikleri bile olaylı oluyor bu vatandaşların. devletin eğitim ve sağlık hariç neredeyse tüm kurumları zaten fazladan insan istihdam ediyor. şimdi bir şekilde kapağını devlete atmış birine yapacak bir şey de kalmıyor. yiyip içip takılıyor. emeklisini de alıyor. bu nedir peki ? mesela özel işte anadolu ateşi ile dünyayı dolaşabiliyorken, devletin bundan kat be kat fazla olan dansçısı müzisyeni 150 kilo meyhane meyhane dolaşıyor ?
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: Adam beğenmiyorum demekle kalmıyo ama sorun orda . Yoksa zaten herkes herşeyi beğenmek zorun da değil . Adam kapat gitsin ya vergimi buna mı vercem ben diyo e neden diyemesinki, diyebilir. sanat ozgürse, verilecek tepkileride o kadar özgür bırakmak gerekmezmi
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: Adam beğenmiyorum demekle kalmıyo ama sorun orda . Yoksa zaten herkes herşeyi beğenmek zorun da değil . Adam kapat gitsin ya vergimi buna mı vercem ben diyo sadece yanlış soruyor vergisini sorgulamak onun vatandaşlık görevi... kimin nereye ne kadar vergi verdiğini bilmesi gerekiyor. konu farklı ama
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Devlet süper yapıyor demiyoruz zaten, sadece kapatmak yerine düzenlemeler getirmek doğru olur diyoruz.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: GS UEFA kupasını 95. yılında aldı. 60. yılda e bunlar başarısız kapatalım gibi odunca bi yaklaşımla kapatsalardı kulübü, bu başarı yakalanmayacaktı ve ülkemize de reklam falan olmayacaktı. ufacık bi başarı olasılığı için 95 yıl vergiden yedirmeye devam mı edelim, ben anlamadım bu argümanı tam olarak
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Devletin sanatı desteklemesi gerekir yahu bunu diyorum. Ne olursa olsun başarıdır. Zaten imajımız sıfırın altında bir de sanat kurumlarını böyle kapatırsak iyice batarız yani
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ya bence bu kadar yolsuzluk hırsızlık vs. arasında spora sanata giden vergileri düşünmeyi bırakmalı
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 sana gore ufacık. baskalarına gore değil.
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 haydari said: nasıl yapılacağı zaten asıl sorun. sen 150 kiloluk baleti istihdam edersen olmaz. adam 657 ye tabi. napabilir ki devlet ? bürokratik işler o kadar da kolay olmuyor. kazanılmış hakları var. kurum değişikleri bile olaylı oluyor bu vatandaşların. devletin eğitim ve sağlık hariç neredeyse tüm kurumları zaten fazladan insan istihdam ediyor. şimdi bir şekilde kapağını devlete atmış birine yapacak bir şey de kalmıyor. yiyip içip takılıyor. emeklisini de alıyor. bu nedir peki ? mesela özel işte anadolu ateşi ile dünyayı dolaşabiliyorken, devletin bundan kat be kat fazla olan dansçısı müzisyeni 150 kilo meyhane meyhane dolaşıyor ? okumak istediğini okuyosun heralde. bu adamlar 400lira küsür alıyor. 1 milletvekili maaşı toplasan adamları.
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 @haydari gibi düşünüyorum ama sadece eleştiri kat sayısı çok fazla yükse ve argo kelimeler kullanmasına katılmıyorum ... eğer kimse dinlemiyorsa bu ülke devlettin zorla bir sanat dalına sahip çıkması anlamsız... zaten dinleyen bir kitle varsa özel sektör bu işe girer...
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Dinleyen kitle özel sektörü çekecek kadar büyük değil, zaten bu tarz sanatların dinleyicisi az olur ama sanat camiasında da uluslararası arenada da karizması büyüktür. Kapatılınca sadece sanat kaybetmez, Türkiye de kaybeder
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 @Dynun tamam bu adamlar 400 lira alıyor ama SGK larından da bedava yararlarnıyorlar... emeklikleri işliyor emekli olduklarında devlete külfet oluyorlar... yani toplum onların böyle birşey yapmalarını istemiyor. Böle birşey çalmalarını istemiyorsa neden ısrar ederek çalarlar... anlamsız...
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Ahahahahah müthiş ya, ilgiyle izliyorum.
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: Ya bence bu kadar yolsuzluk hırsızlık vs. arasında spora sanata giden vergileri düşünmeyi bırakmalı dffdgdfgdfgdf hayatta bissürü dert varken herşeyi düşünmeyi de bırakalım bence hayır şunu anlamıyorum ben, orkestra bıdıbıdıya giden paranın gereksizliğini iddia eden adamların yolsuzluğa giden parayla derdi olmadığı varsayımına nerden varıyosunuz?
Economics Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 gerçekten hakkını veren sanatçı milletin beğenip beğenmemesine bakmaz ki kendi içinden geleni yapar . millet sever yada sevmez . oturup özel sektörün ilgisini çekiyim para içinde yüziyim diye bakarsa demet akalınlar gülben ergenler türer anca
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 nileppezdel said: Dinleyen kitle özel sektörü çekecek kadar büyük değil, zaten bu tarz sanatların dinleyicisi az olur ama sanat camiasında da uluslararası arenada da karizması büyüktür. Kapatılınca sadece sanat kaybetmez, Türkiye de kaybeder getirisi var reklam yani bu yüzden de devlet getirisi oldugu için sahip çıkıyor... mesele özel sektöre teşvik uygulana bilinir... devlet politikası işte (no siyaset)
abvblizzard Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 mawiman said: @Dynun tamam bu adamlar 400 lira alıyor ama SGK larından da bedava yararlarnıyorlar... emeklikleri işliyor emekli olduklarında devlete külfet oluyorlar... yani toplum onların böyle birşey yapmalarını istemiyor. Böle birşey çalmalarını istemiyorsa neden ısrar ederek çalarlar... anlamsız... Katılıyorum. Ben toplum olarak desteklemiyorum senfoniyi.
haydari Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Bella said: Bella said: kaç kere izledin canlı dinledin cidden merak ediyorum bunu? ha eğer havadan konuşuyorsan 15 Ocakda itüde idso var gel izle. soruma cevap istiyorum ben.ben çok kez izledim, dinledim. baleye dahi gitmişliğim var. müzisyenlerle, tiyatrocularla v.s. de çok tanıştım konuştum. istanbuldan yeni geldim zaten. ayrıca gayet meşgul biriyim :P gelemem. olaya agresif yaklaşıyorsunuz. sümerbank devlet eliyle kumaş, giysi v.s. üretiyordu. kapatıldı noldu ? çıplak mı dolaşıyoruz. devlet gene kurumları için giysi almıyor mu ? bu hizmetleri de alabilir. devletin sorunlulukları var. eğitim de sanat da var ama bu şekilde yaklaşmak yanlış. herşey tartışılabilir. bu bile.
toggie Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toplum kim ya? haydari mi toplum? mawiman said: yani toplum onların böyle birşey yapmalarını istemiyor. Böle birşey çalmalarını istemiyorsa neden ısrar ederek çalarlar... anlamsız...
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 e o zaman o gercek sanatcı "kapatınla su batı ozentisi seyi, zaten bi boka yramıyo. camı yaparız cemaate sevap olur" dıyınce kızıyo?
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 kusura bakmayın elit insanlar ama, dinlediğiniz o sıkıcı müzikleri halkın çoğu umursamıyor. gidip de vergileri oraya gömmek ne kadar mantıklı sizce?
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 şimdi biraz bakındım da.. orada güzel bi resim var; üzgünüm ama genelimiz budur.. zevksizlik işlemiş içimize. daha yazarım gerçi ama konu hem dağılmasın hem de kendim banlamak zorunda kalmayım.. heh.. üzücü yalnız. hani tek bir X'in kapatılması olayı değil üzücü dediğim. genel olarak aşırı bir yozlaşma vardı ben küçükkene şimdi.. işte geriye fazla bir şey kalmamış olmasını görmek üzücü.
mawiman Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Economics said: gerçekten hakkını veren sanatçı milletin beğenip beğenmemesine bakmaz ki kendi içinden geleni yapar . millet sever yada sevmez . oturup özel sektörün ilgisini çekiyim para içinde yüziyim diye bakarsa demet akalınlar gülben ergenler türer anca türesin insanlar bunlardan da bıkar bu arz talep meselesi ... ileride insanlar senfoniyede ihtiyaç duyduğunda bu sefer demet gibi insanları arar olursunuz...
fizban Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2010 toplumun bir kısmı da sosyal devlet hakkını desteklemiyor. insanlar hastanelerden bedava yararlanmasın istiyor. fakirlere yardım yapılmasın isteniyor. burası sosyal bir devlet, devletin bazı sorumlulukları vardır. kültür ve turizm bakanlığının görevlerinden biri de ülkede kültürel gelişimi sağlamak.
Öne çıkan mesajlar