Reumer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Arkadaşlar php öğrenmek istiyorum bende yavaş yavaş.nasıl başlamalıyım? PHP 5.0 ı bi çekeyim dedim ama windows binaries falan 4 tane vardı bişeler. hangisini çekmem gerek yada nedir onlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 mssql ile mysql i performans icin karsılastırmayın bence. dakikada onbinlerce hit alabilecek bir banka mysql kullansaydı, tek bir işlem bile gercekleşmezdi sanırım. mysql in yaygın olmasının tek sebebi free olmasıdır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 @mum_chanbeR: pati şuan 1,200,000 aktif mesajını mysqlde tutuyor. 1.5 milyon rowu olan mesaj içerikleri tablomuzda aynı şekilde mysqlde. bir firmada programcı olarak da çalışıyorum 3 milyona yakın uzerinde rowu olan tablolarımız var(access ve history ile ilgili tablolar). mysqli o kadar kücümseme :) yinede her iki database'ide kullanan biri olarak rahatca söyleyeblirim ki mssql çok daha başarılı, daha stabil, daha zengin olasılıklar sunuyor. (mysql4 u incelemedim henüz) Mysqlin en önemli üstünlüğü hızı, linux üzerinde çalıştığı için daha düşük bilgisayar configleri istemesi birde ücretsiz olması. o yüzden forum, site vb. web uygulamaları için bence mysql daha başarılı. hem ucuz hem hızlı. kendi firmam olsa idi, büyük tablolar, rowlarla çalışacak olsa idim mssql seçerdim. tablo içindeki satırlar arttıgında insan kendine daha güvenli bir database kullanmak istiyor. hatta patiyi de bir gün mssqle gecirebilirsek geceleri daha rahat uyuyabilir hale gelirim. tabiki o lisans ücretleri ile ücretsiz çalışan paticigi yan yana koymayı hayal bile edemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Yeni programcılığa başlıcak arkadaşlar bir zahmet mysql ve Php başlayında , ilerde aa neden böle yaptım ben diyin ehe Gelecek her ne kadar beğenmesemde kıl olsamda adama Microsoftda Mysql 4 çıktı güzelde 1 sene içinde Mssql yeni versiyonu geliyor ki , tartışma götürceğini sanmıyorum :=) Ahhh ücret konusu evet mysql kullanmak maddi olarak süper bişi ama para varsa şirket varsa ben bana database kaybımda tazminat ödemeyi kabul eden Mssql seçerim :=)[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar