karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 çıkarmışlar sonunda. nedir inceleyen var mıdır? ------------------------- PHP 5.0.0 Released! [13-Jul-2004] The PHP team is proud to announce the final release of PHP 5! Some of the key features of PHP 5 include: The Zend Engine II with a new object model and dozens of new features. XML support has been completely redone in PHP 5, all extensions are now focused around the excellent libxml2 library (http://www.xmlsoft.org/). A new SimpleXML extension for easily accessing and manipulating XML as PHP objects. It can also interface with the DOM extension and vice-versa. A brand new built-in SOAP extension for interoperability with Web Services. A new MySQL extension named MySQLi for developers using MySQL 4.1 and later. This new extension includes an object-oriented interface in addition to a traditional interface; as well as support for many of MySQL's new features, such as prepared statements. SQLite has been bundled with PHP. For more information on SQLite, please visit their website. Streams have been greatly improved, including the ability to access low-level socket operations on streams. And lots more... For changes since Release Candidate 3, please consult the ChangeLog.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... HTTP_PRECONDITION_FAILED: The precondition on the request for the URL failed positive evaluation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 changelog'dan anlaşıldığı üzere mysql'deki gelişmelere yoğunlaşmışlar. ilk çalıştırmada gözle görülür bir fark yaşanmaz muhtemelen. fakat mysqldeki gelişmelerle birleşince çok kullanıcı ve bol database işlemli sitelerin iş yükü azalacak gibi.[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Inceleyelim, ve Paticikimize kuralim hemen :)[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtksn Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 keşke ASP.NET le yarışabilecek şekilde geliştirselerdi :( .Yani .NET platformuna sağlam bir rakip olarak gelişseydi de Bill amcanın gazabından kurtulabilseydik :( :( :([signature][hline][|||||||||| ___Dialer__LOADING..._________] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 php nin open source olması avantaj ama geleceği olan hangisi derseniz ASP.NET değil PHP derim. Tekrardan php çalışmam lazım ama..[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 said: sharky, 14 Temmuz 2004 22:09 tarihinde demiş ki: Inceleyelim, ve Paticikimize kuralim hemen :) mysql 5 (yada en azından 4ün en sonu) de kuralım, foreign key'lerle çalışmak verimli paticik siteleri yapmak hakkımız değil mi sayın şakir ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 lol. .NET ile PHP yi karşılaştırmak nasıl bir zihniyettir ? Kim Perl ile C yi karşılaştırmış bundan önce ? Geçiniz böyle şeyleri.. Kuralım kuralım. Stable olsun mySQL 5' i de kuralım anasini satim.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 sharky suratımıza tokat gibi yapıştırma be.. biz 1 2 yorum yapalım dedik sadece valla kötü bir niyetimiz yoktu[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Yanlış anlaşıldı herhalde :) Kimseye tokat atılmadı, atılmış olsa bile o sen değilsin zaten.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 lol onların derdi bill gates amca ile :) said: Prawler, 15 Temmuz 2004 00:36 tarihinde demiş ki: sharky suratımıza tokat gibi yapıştırma be.. biz 1 2 yorum yapalım dedik sadece valla kötü bir niyetimiz yoktu [signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... HTTP_PRECONDITION_FAILED: The precondition on the request for the URL failed positive evaluation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 ya abi zaten foreign key olmadan view olmadan çalışmak çok zor gibi geliyo bana.daha önce hiç mysql'le çalışmadım ama benim birinci tercihim postgre olurdu.gerçi sanırım siz stabiliteden çok hız'a önem veriyosunuz ama.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 valla biz karşılaştırmaya kalktık ama sen karşılaştırmaya kalkmak saçmalıktır dedin[signature][hline] Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 incelemedim. yerelde 4.1.2 ile yapiyorum, cok memnunum. yazdigim kod heryerde calisiyor laga luga olmuyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 said: Ra_d, 15 Temmuz 2004 00:50 tarihinde demiş ki: ya abi zaten foreign key olmadan view olmadan çalışmak çok zor gibi geliyo bana.daha önce hiç mysql'le çalışmadım ama benim birinci tercihim postgre olurdu.gerçi sanırım siz stabiliteden çok hız'a önem veriyosunuz ama. Bir tarafımı yırttım Postgre de Postgre diye, istemediler :) Ühü ühü..[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 iyide yavaş abi, yavaş. ayrıca foreign key mysql4 de gelmiş sanırım incelemedim daha ama dogruysa daha ne isteriz :P trigger, store prodecure hepsini istioz işte, bakalım mysql 4 neler getirmiş ilk fırsatta oturup inceleyelim.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... HTTP_PRECONDITION_FAILED: The precondition on the request for the URL failed positive evaluation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2004 ay ay .. aman da neler örenmiş micro$oft kurslarında. yerim seni bıdı bıdı *! karakedinin yanaklarını sıkıştırır *[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift? A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 baba trigger yok diyosunuz ya. :lol: ne biliyim hiç aklıma yatmadı ama.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 stored procedure'u sallada function varmıymış bari? bide trigger geldiğine göre transaction'da gelmiştir.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 aha burdan mysql, ms sql ve oracle arasındaki karşılaştırmaya ulaşabilirsiniz. mysql 5 yok daha orda, 4.1.1pre bile bir çok şeyi desteklemeye başlamış ... ii yani ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrtksn Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 said: sharky, 15 Temmuz 2004 00:34 tarihinde demiş ki: lol. .NET ile PHP yi karşılaştırmak nasıl bir zihniyettir ? Kim Perl ile C yi karşılaştırmış bundan önce ? Geçiniz böyle şeyleri.. Kuralım kuralım. Stable olsun mySQL 5' i de kuralım anasini satim. yanlış anladın herhalde!Ben asp.net ten bahsettim.Yani asp kullanmasam da özelliklerini ve yapabileceklerini anlatan bir çok yazı okudum ve gönül isterdi ki PHP ile de tüm bunları yapabilelim. ayrıca evet,derdim Bill Gates'le :) .Hiçbir tekeli sevmem,sevemem...[signature][hline][|||||||||| ___Dialer__LOADING..._________] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 1. neden asp.net ile php karşılaştırılmıyor onu anlamadım? çoğu durumda asp.net performans bakımından php'den çok daha üstündür. ben de php kullanıyorum fakat bu gerçeği yadsımayı gerektirmez 2. mysql vs. mssql tartışmasına gelince, telsim en büyük zararı maliyetleri düşürmek için mssql'den mysql'e geçtiğinde yaptı deniyor. hani bir aralar mesaj atıyordunuz da 1.5 gün sonra gidiyordu. 3. stored procedure'ı geç diyen arkadaşa ithafen, stored procedure geçilir mi? komplex sorgularda performansı %45'lere kadar arttıran bir zımbırtı nasıl atlanabilir? neyse yine başladık microsoft - anti microsoft tatrışmasına. ben köşeme çekiliyim en iyisi (hangi taraftasın derseniz anti-microsoftçulardanım fakat bu gerçeği görmezden gelmemi sağlamıyor)[signature][hline]en ince yerim bileğim.. [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 16 Temmuz 2004 23:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 peki pati sunucusnda php yerine normal program kullanılamaz mı? yani derlenmiş normal prog? daha hızlı olmaz mı?[signature][hline]Question: How many C++ programmers does it take to change a light bulb? Answer: You're still thinking procedurally! A properly designed light bulb object would inherit a change method from a generic light bulb class! [Bu mesaj Rahan tarafından 17 Temmuz 2004 13:43 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 stabil ilk versiyon php 5, php nin java ya doğru kaymış sürümü, oop bilinmesi ve kullanılması gerekiyor, yine isteyen class larla değil fonksiyonlarla yazabilir, ancak biraz örümcek kafalılık olur :) manyak piskopat farkları yok ama belliki php yazılımcılarının amacı başka bir şey, .net ve java pazarına atılmayı düşünüyor olabilirler (öyle konuşuluyor). Her türlü uygulamanın geliştirilebileceği bir yazılım dili, manyak bir amaç olurdu dimi :) p.s.: mssql in mysql karşısında nasıl bir avantajı olabilir? hiç konuşmaya gerek yok, tartışmasız *daha* stabil olan mysql, hızlı olan mysql, telsim dekiler kullanamamıştır o ayrı, bizi ilgilendirmez, mssql den mysql e geçişleri zor olmuş olabilir, buda gayet doğal. [Bu mesaj mukus tarafından 18 Temmuz 2004 00:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 mysql'in 2 milyondan fazla kayıdı olan bir tablo tutabildiği görülmüş müdür? görebilen var mı? fakat mssql tutar. ayrıca hız ve stabilite konusunda mssql'i nasıl yok saydın onu anlayamadım. stored procedure kullandın da constraint'leri test ettin de mysql'de aynı işleri yapmak daha mı kolay diyorsun? ya da hangi mssql server'ın "cannot connect to database" hatası verdiğini gördün? yiğidi öldürün fakat önyargılarınız yüzünden hakkını yemeyin. yazılım ve object orientation üzerine, oo olmadan çalışmak zaten artık anlamsız. boxing'in ve (kullanılırsa) encapsulation'ın sağladığı performans artışı inkar edilemez. bu yüzden php'de aklın yolunu buldu diyebiliriz. (ki ben oo yönünde bir gelişmeye okumadım sitesinde. var diyorsanız doğrudur)[signature][hline]en ince yerim bileğim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mukus Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 açıyorsun mysql in dökümantasyonunu okuyorsun; *MySQL Server was designed from the start to work with medium size databases (10-100 million rows.......)* yeterli sanırım. mysql platform independent olduğundan, mssql windows la kısıtlı olduğundan "cannot connect to database" gibi bir kriterimiz olamaz, anlayış farklı, kültür faklı ;). (evet oop büyük gelişme php5 te özellikle kafaya kafaya geçirmişler kullanın diye) [Bu mesaj mukus tarafından 18 Temmuz 2004 17:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar