kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Selam arkadaşlar , Bahçeşehir uni 4. sınıf mühendislikteyim , bu yaz sonu bilemedin , öbür kış bütün dersleri vermiş oluyorum tahminimce.. Yüksek lisans yapma fikrim yoktu , yaparsam da yurt dışında yapmayı düşünüyordum fakat bu aralar fikrim biraz değişti. Şöyle ki ; Bir yandan iş güç ile 2-3 sene uğraşıp , bir yandan da burada bir bölüm okuyayım dedim. Yurt dışına gidersem , birşeyler yapmış ve nakit kazanmış olarak 3-4 sene sonra gideyim diye planladım. Nette araştırma yaparken de , Bahçeşehir de Sosyal bilimler enst'e bağlı , Sermaye Piyasaları ve Finans diye bir program gördüm. Aranızda giden tanıdığı olan var mı ? Hocaları tanıyan var mı ? ( Ben okudum gerçi biraz eksi ' den falan hocaları ama ) Mühendislik kökenli bir öğrenci zorlanır mı o ders programında ? Aslında ekonomi tabanlı şeylere ilgim var , o bölüme hazırlanmam için ve kendimi geliştirmem için hangi kitapları önerirsiniz . Ne biliyim kaliteli ve intensive , principles veya intro to economics , ıvır zıvır gibi temel finans konularını çalışmak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 1 senelik ve akşam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 2 sene , akşam Edit : Tezli veya Projeli , İngilizce , 30 Kredi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Normal sartlarda o isimde bir yuksek lisansi yapamamasi gerekir muhendislik cikisli bir ogrencinin ama artik tezsiz yuksek lisanstir, projelidir adlari altinda dersleri kolaylastirip herkesi aliyorlar para icin. Tezli yuksege almazlar ama tezsize alabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 İşletme master i yapan , sürüyle mühendis var , onlar nasıl yapıyor ? İşletmeyi geçtim daha alakasız sosyal bölümlerde yapanlarda var ? Devlet ünilerinde. Böyle bir kural mı var , yoksa senin kişisel fikrin mi , yapmamalı diye ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 'Isletme' ayri, 'Sermaye Piyasalari ve Finans' ayri. Sadece isimlere dayanarak konusuyorum ders iceriklerini bilmiyorum ama ikincisi cok daha spesifik olacaktir. Ekonomi mezunu insanlarin da bu programa katildigini dusun cok sacma olur yani. Tezsiz olarak alirlar zaten her turlu ama muhendislik uzerine tezli yuksegini sosyal bir alanda yapan ogrencinin notlaridir, referanslaridir cok iyi olmasi ve neden sosyal bir alana yoneldigine dair cok iyi nedenleri olmasi gerekir kabul kurulunu ikna etmesi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2010 evet genellikle Finans programları daha bi akademik ve ekonomi mezunlarına göre oluo. Benim bi arkadaş sabancı üniye başvurdu, elektrik mühendisi mezunuydu finansla ilgilenmek istiodu mülakatta anlattı şunu istiorum işte hazinede bilmmene çalışmak istiorum falan die finansa başvurdu fakat sana MBA daha ii gider die mba e aldılar ama finans 1 senelik program ve direk belli ekonomi bilgisi olduğunu kabul ediolar girenlerin mba ise tam tersine işletme öğreniosun 0 dan. ilk sene işletme öğreniosun 2. sene istediin yöne odaklanabiliosun seçmelilerle, istersen marketing e odaklan istersen finansa istersen operasyon yönetimine vs. o yüzden işletme daha iidir . Ben de işletme masterı planliorum da eylül de o yüzden araştırdım ettim baya etrafımda da var master yapan arklar. bi ara ben bile düşündüm finans mı yapsam die sosyoloji mezunu olaraktan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar