Chewy Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Yarın sınavım varda su reccurenceları bi türlü anlamadım :S şu soruyu anlatırsanız sevinirim :S Solve the following recurrence relation An=an-1+3 subject to initial condition a1=2 and state value of n birde induction da Prove that 11n-6 is divisible by 5 by induction method bu soru var. Bunda ilk basta n = 1 yaptım sonra n=k yaptım ama n=k+1 koyarak nasıl yapıyoruz son step olarak anlamadım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Chewy said: Prove that 11n-6 is divisible by 5 by induction method bu soru var. Bunda ilk basta n = 1 yaptım sonra n=k yaptım ama bu n=2 için doğru değil 22-6 = 16 soruda hata olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2010 Chewy said: Solve the following recurrence relation An=an-1+3 subject to initial condition a1=2 and state value of n verdiğin ilişkinin a_n = a_(n-1) + 3 olduğunu var sayıyorum her ne kadar böyle çok basit olsa da. yanlışsa düzelt a_1 = 2 a_2 = 2 + 3 a_3 = 2 + 3 + 3 . . a_n = 2 + (n-1)*3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar