Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 ne yapicak? operek mi tevkif edecek? adam ellerini uzatmis da mi polis adami kelepcelemis? turkiyede oldugu gibi "ya noluyoz yaaee" diye atar yapmistir, el kol kaldirip polisi itmistir. saglik gorevlileri olay yerine gelebilsin, hastaya mudahale edebilsin diye de adami zorla yere yatirip kelepcelemislerdir.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 pekaziz said: 60 yaşında kadının buz gibi kara yatırılması da çok normal. Hatta biraz düşününce gayet mantıklı geliyor. Ya canlı bomba olsaydı, değil mi? 400 yaşında vampir de olsan farketmez, yaşadığın ülkenin kurallarını öğrenip uyacaksın.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 hele ki o kadini diyorsan, o kadini bence kara gomup kelepcelemedikleri kabahat.. yaw kocani polisin elinden zor kullanarak kurtarmak nasil bir mantiktir? polisin ustune atlayacaksin, debeleneceksin, 60 yasinda sen utanmadan polise saldiracaksin, sonra da "ah benim gibi 60 yasinda kadini kara oturttular".. oh ne ala mualla.
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Biz dağdaki teröristi dahi alıp hastanede tedavi görüyoruz, medeni denen Norveç'te yaşlı kadın kara atıyorsun, daha sonra yerini beğenmeyip kocasının yanında yatırıyorsun. Yasalara uymak farklı, yasa şakşakçılığı yapmak farklı. Kul köpek değiliz biz insanlık dışı uygulamalara karşı. Hatalıysa yasa değişir, bu kadar basit. said: saglik gorevlileri olay yerine gelebilsin, hastaya mudahale edebilsin diye de adami zorla yere yatirip kelepcelemislerdir. Bu tamamen varsayım. 40dk'dır niye gelmemiş o zaman ambulans? Evde yaralı birisi varken gelen sağlık ekiplerini mi öldürecek ev sahipleri?
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Neyse dışarı çıkmam lazım şimdi, sınava geç kalacağım. Cevap yazamayacağımdan susup bozuldu sanmayın. :)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 adam "tehtid etmedik ki biz" diyorsa, ozellikle onu vurguluyorsa tehtid vardir varsayiminda bulunuyorum haliyle. ki bu varsayimda bulununca tum parcalar oturuyor. adam eger "gelin siz, ben size sorucam" gibi birsey bile dediyse ve bunu panik halinde, cinnetvari bir sesle soylediyse saglik ekibi haliyle gitmez. polisi cagirir. polis adami bir sekilde etkisiz hale getirince de video'da gordugumuz gibi saglik ekibi mudahalesini yapar.. bence bu yuksek ihtimalli varsayim tum soru isaretlerini kaldiriyor..
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 bencede bu varsayim olayi cozmus gibi duruyor.. haklidir haksizdir ona yorum yapamicam, cunki gercekten karar veremiyorum, sanirim akdeniz insani olmamizdan kaynaklaniyor bu cana yakinligimizdan falan bole bi acima, uzulme duygusuyla polis haksizdir diyorum, sonra diyorumki ula karsindaki polis sakin durcaksin, ulkenin kurallarina uycaksin, adam hakli diyorum.. sonra da ula bana olsa, bagirir cagirir kelepcelenir, ondan sonra hadi cabuk olun uleaaan die yerdede bagirmaya devam ederdim herhalde diyorum :P
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 pekaziz said: Evde yaralı birisi varken gelen sağlık ekiplerini mi öldürecek ev sahipleri? ya nerden bilsin santral gorevlileri? gittigin yerdeki insanlarin akil sagliginin ne durumda oldugunu, uyusturucu alip almadiklarini, silahli olup olmadiklarini nerden bilsin adamlar? adamlara telefon konusmalari supheli gelmis, belki de kriminal bi durum oldugu dusunulmus. saglik gorevlilerini tehlikeli bir yere gondermeden once polis gonderip evi kontrol ettirmek istemis adamlar. ha olay fazlasiyla kontrolden cikmis o ayri.
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 cassiline sen hatayı nerde yapıosun biliyor musun ,bak hemen 1 sayfa da bana döşenme ama.varsayımsal olarak konuşarak polisi suçlu görenlere kızıyorsun ama kendin varsayımlarda bulunarak "şöyle olmuştur" gibi cümleler kullanarak polisin haklı olduğunu sölüyorsun.olayın ne olduğunu ikimiz de bilmiyorsak eğer neden senin fikrin benimkinden üstün oluyor. polis haklı veya değil bilmeden polisi savunuyorsun (savunmadım deme polis haklı dedin kaç kez) ama aileyi savunanlara "salak" diyorsun.aranızda ne fark var sen onu söle önce olay anında orda mıydın değildin eee?
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Jahrein said: O gün o kadar insanın bize bakarken polisin yanından ayrılışımızı ve amerin suratının kızarıp gözünün doluşunu unutamıyorum. Şurda benim de gözüm doldu =P Jahrein said: Haberi izlediniz mi? Videoyu gördünüz mü? yok görmediniz. O zaman kapayın çenenizi... Burda da çelişki var zira senin için de geçerli bu.
Nefr Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 pekaziz said: 60 yaşında kadının buz gibi kara yatırılması da çok normal. Hatta biraz düşününce gayet mantıklı geliyor. Ya canlı bomba olsaydı, değil mi? abi video var ortada iste, nerede yere yatirilmis kadin? bir ara cirpinirken yere atiyor kendini ve prada kaliyor polis uzaklastilktan sonra bile evet, ama o yani. polislerin uzerine ciglik ciglia saldirdiginda tutup iceri goturmeye calisiyorlar, gitmeyi reddeip kocasinin yaninda kalmak isteyince birakiyorlar, hatta daha sonra altina palto seriyorlar kocasinin yanina oturabilsin diye hayir zaten videonun ilk 1 dakikasinda, yani kadin ortada yokken hersey gayet makul, polis bir adami yatirmis kontrol altina almis, digerini polis arabasina yaslamis, ikisiyle de konusuluyor, ortam sakinlesiyor derkeen, iceriden cigliklarla kahramanimiz zavalli kadin gelip polislerin uzerine atliyor, koca debelenmye basliyor, polis arabasinin yanindaki eleman kurtulma cabasina girisiyor vs.. herseye ragmen videoda birak dovmeyi, en ufak bir darbe bile yok mazlum turklere karsi, herif cirpindikca yere yatirip uzerine bastiriyorlar -koraxin boyle boyle yaparlar dedigi herseyi birebir yapiyorlar yani, evet yazilmis zaten, ambulansin gelmeme nedeni hakikaten ortamin sakinlesmemis olmasi bile olabilir, hani iki sokak ileride polisten onay bekliyor bile olabilir ambulans onca zaman bu tur olaylarda polisin degil vatandasin yaninda olma mantigina katiliyorum rahatsizin nedenleriyle, ama bunda hakikaten olay oldugu icin ambulansin gelmiyor olmasi ihtimali var, ki bu durumda polis degil direk o zavalli kadin ve zavali magdur turkler oldurmus oluyorlar kadini benim gozumde cunku ambulans arandiginda santraldeki memurun, telefondaki aksandan arayanlarin turk olduklarini anlayip durup dururken sirf pislik olsun diye polis gondermis olmasi, sonra giden polislerin yine durup dururken yine sirf pislik olsun turklere diye destek istemis olmalari ihtimali bana biraz ucuk geliyor daha onceki mesajlarimda ambulansta hata var onca zaman gidemediyse demistim, simdi videonun isiginda olay kontrol altina alinana kadar olay yerine gitmeyen ambulansa hak veriyorum; eger gecikme degil de hakikaten olay var diye gitmedilerse
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Osuran_boğa said: cassiline sen hatayı nerde yapıosun biliyor musun ,bak hemen 1 sayfa da bana döşenme ama.varsayımsal olarak konuşarak polisi suçlu görenlere kızıyorsun ama kendin varsayımlarda bulunarak "şöyle olmuştur" gibi cümleler kullanarak polisin haklı olduğunu sölüyorsun.olayın ne olduğunu ikimiz de bilmiyorsak eğer neden senin fikrin benimkinden üstün oluyor. polis haklı veya değil bilmeden polisi savunuyorsun (savunmadım deme polis haklı dedin kaç kez) ama aileyi savunanlara "salak" diyorsun.aranızda ne fark var sen onu söle önce olay anında orda mıydın değildin eee? Yok, mantıklı bir fikir yazmışsın bana göre yanlış olsa da, döşenilecek bir şey yok. Cevap vermem gerekirse, adamların sistemi belli, az çok bilgim var zaten bu konuda, orada yaşayan adam da söyledi eğitimlerinin katılığını, çoğu durumda karşılık bile vermediklerini vs. Şimdi iki taraf da varsayım yapıyor, evet. Fakat şahsen varsayımlarımı olayın geçtiği ülke hakkındaki bilgime ve orası hakkında bilgisi olanların anlattıklarına dayanarak yapıyorum. Bir de Türk milletinin hangi durumlarda nasıl tepki verdiği ve common sense dediğimiz olay var tabii ki. Öte yandan karşıt fikir sunanların çoğunun ya ülke hakkında bilgisi yok, ya da kendi bulundukları yeri baz alarak yapıyorlar varsayımlarını. Polis protokolü izlemiş diyorsun, "Hatalıysa yasa değiştirilir" diyor adam, ben ne diyeyim ki buna şimdi. "Salak salak mesaj" deyince üstüne alınıp atlayanlar mı istersin, "Ühühü hakaret etti" diyen mi istersin, biz suçlu oluyoruz. Bu durumlarda izlenen protokol belli ve standart, olayın bizim ülkede "Haber" değer taşımasının tek sebebi bir Türk ailenin dahil olması. Çoğu insan da zaten buna kanıp direkt olarak aileyi savunmaya geçmiş. Arada komplo teorisyenleri ve polis karşıtları da işin içine girince tek başıma kalmış oldum uzunca bir süre. Okuduğum haberler, izlediğim videolar ışığında halen polisin haklı olduğunu da savunuyorum, neden savunmadım diyeyim ki. Ha tek bir istisnası var, o da önceki mesajlarda yazıldı zaten, "Polis sinirine hakim olamadı" durumu varsa hakikaten, o zaman kimse de kalkıp polisi savunmaz burada. "Benim fikrim senin fikrinden üstün" olayına da bir değdirmem gerekirse, "Ben mantık ve bilgiyle" konuşuyorum, karşımdaki "Duygusallık"la. İkimiz de varsayım yapıyoruz, evet, fakat varsayımların mantıklılığı arasında uçurum var. Çok da tartışılacak bir konu yok sanırım.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Jahrein said: farkettiysen ben olay hakkında yorum yapmadım... benim yorumum şuursuzca bilgisizce avrupa polisini savunan ve olayı tam bilmeden olayı yorumlayan "YUMRUK SALLAMIŞ ALIRLAR ADAMI AŞŞAA TEY TEY" diyen adamlaraydı. Belli bir hedef göstereceksen isim ver, öyle söylediğim lafı kafana göre değiştirip havaya atar yapmak tartışma olmuyor. Adam gibi tartışma yapabileceğini bilsem cevap da yazardım da, kişisel tartışmaya çevirmek istiyorsun belli ki. Diğer arkadaşa dediğim gibi, kişisel bir derdin varsa ÖM atarsın.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Jahrein said: Kimlik sordular. Gösterdik 2'miz de. Ben kıbrıs vatandaşıyım yani ab vatandaşıyım. Beni kenara çektiler. Ben "noluyo nedir sorun" falan dedim ve polis "bomba saldırısı yapacak teröristler bilgi aldık, şüphelileri arıyoruz" dedi. Sonra bana bişey yapmadılar ama ameri alıp minibüse dayadılar orasını burasını aradılar sokak ortasında en işlek yerde. Binlerce insan bok varmış gibi çocuğa bakıyodu. Orda ben de sinirlendim "Ne arıyosunuz lan çocuğun üstünü. Sırf arap diye şüpheli mi şimdi bu adam?!" falan diye atarlandım. Onlar da klasik alman polisi hareketi olan "tost"u gerçekleştirdiler. Biri önüme geçti biri arkama "Kıpırdarsanız sizi de etkisiz hale getirmek zorunda kalabiliriz. Lütfen arama bitene kadar olduğunuz yerde kalın" falan dediler. yahu bu ne yalan bir ajitasyondur. "bohuhuh ustumuzu aradilar, bohuhuhu" tabi arayacak yahu. senin guvenligin icin milletin ustunu ariyor o adam. "yok ya rencide olur, yazik" diyip milletin ustunu aramasa sonra dibinde patlayan bombada kolun bacagin kopsa soversin ama kolluk guclerine.. bi de "ne ariyorsunuz" diye atarlanmismis.. aferin.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Araplar bomba aticak diye ihbar varsa, ustunu aramakla kaldiklari iyi olmus.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 1. postunu HALEN Almanya'dan bahsettiğin, HALEN Almanya'dan örnek verdiğin için geçtim. Okumadan geçmedim ama, okuyup da geçtim. Gözlerim doldu inan Suriyeli Amer'e, acısını paylaştım. 2. postta direkt olarak "Lafım bunu diyen adamlara" demişsin benim mesajımı alarak. Cevap yazınca ego mu oldu? Haberi ve topic'i okumayıp videoyu izlemeden konuya bodoslama dalmışsın "Haberi izlediniz mi? Videoyu gördünüz mü? yok görmediniz. O zaman kapayın çenenizi..." diye mesaj yazıyorsun sonra. 3 mesajda millete atar yapıp ondan sonra "Ehe haberi şimdi okudum, videoyu da şimdi izledim, yorum yapmam gerekirse..." yazmış bi de. Yapma yorum, gerek yok.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 yok bi de "orta doguluyuk diye otomatik suphelimiyek" ajitasyonu da komik. oylesin kanka, kusura bakma. adam sadece tipini bildigi insanlar arasinda herhangi birinden suphelenecekse elbette ki elindeki veriye gore olusturacak supheli listesini. elindeki veri nedir? dis gorunusun.. umarim bir gun minority report'taki gibi sokak ortasinda retina taramasi yapilir da, polis de oturdugu yerden herkesin egitim durumu, sabika kaydi gibi bilgilere ulasir, kimseyi de gereksiz rahatsiz etmez. ama o gune kadar elimizdeki en iyi alternatif bu..
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 olayin videosu 8. sayfada paticike dusmus olabilir ama 2-3 gundur internette dolasiyor. en azindan ben patiden once anahaber bulteninde gordum..
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Hayır demagoji yaparsın tartışmayı kendi lehine çevirmek, fikirlerinin mantıklı olduğu ilüzyonunu yaratmak için anlarım, çok gördüm de, bu kadar kötü bir örnek de verilmez ki yahu. "Ortadoğulu teröristler saldırı yapacak" diye arama yapan polisle konunun zerre alakası yok, girdin şimdi o örneğe orada da haksızsın, orada da yanlışsın. Yazık yani.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Bana cevap vermesen ne olur, Müm'e ver, yine aynı kapıya çıkıyor.
Cassiline Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 "Videodaki prosedürden adam birkaç sayfa önce bahsetti" Kopyalayayım da bunu, siz anlayıncaya kadar yapıştırır dururum, yorulmam hem boşuna. Almanya'da terör şüphesiyle yapılan aramayla karşılaştırmak daha mantıklı bir yaklaşım tabii, pardon bilemedim. Ben derse kaçıyorum, siz bayağı bir debelenirsiniz daha bu konuda tahminim, gelince kaldığımız yerden devam ederiz.
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Jahrein said: O videodaki prosedürün ne halde olması gerektiğini bilmiyorsunuz. İşte değil, Norveç`ten adam getirdik, anlattı önceki sayfalarda polisin izlediği prosedürün böyle olduğunu.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2010 Jahrein said: Buradaki polisleri tanımıyorsunuz. O videodaki prosedürün ne halde olması gerektiğini bilmiyorsunuz. Ben de bilmiyorum. Ama en azından mantıklı bir insan olarak onca polisin boş boş duracağına içerdeki vakâyı bir kontrol etmeleri gerektiğine inanıyorum. biz birseylere inanmiyor muyuz yani? tek senin mantigin ve inanclarin mi var? ayrica geciniz lutfen "ben de almanyadayim, kiyaslayabilirim, o yuzden hakliyim" ayaklarini. hepimiz az cok yurtdisi gorduk. ki ben de hollandadayim, o yuzden hakliyim sadfa
Öne çıkan mesajlar