Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 ya şimdi CH3-CH2-Br'de metil grubuna a desek ortadaki b olsun. a'da komşudaki eşdeğer hidrojenlerin etkisiyle 2+1 yarılmayla 3'e ayrılacak olacak ve b'de metildeki 3 hidrojenle 3+1 4'e bölünecek. bu tamam, boylarda ch3 3 birim, ch2 2 birim olacak yani ama bazı moleküller var bu pik boyları saçmalıyor anlamadım, msela CH3-CH2-CH2-NO2 solomons organik sayfa 390'da. bunda metil 3 birimse, ch2'lerin 2şer birim olması gerekmez mi? kitapta ch3 3 birim desek sağdaki ch2 2 birim gibiyken ortadaki çok kısa olmuş. yarılma durumlarıyla mı alakalı acaba? ch3 ve sağ ch2 1-2-1 3'e yarılmışken, ortadaki komşu hidrojen atomları+1'den 6'ya bölünmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2010 kendimi kötü hissettim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 arkadaş sabah öğretti ama sormadı AMEKEA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2010 millet nelerle urasiyor lan, sukrettim halime Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar