Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Selamlar, şimdi bir sorunum var dilim döndüğünce anlatmaya çalışıcam. 3 Adet tablom var bunlar; 1- uyeler 2- uyeler_profil 3- fotograflar 3 Alandada ortak sütun UID alanı. Şimdi ben bu 3 tablodan tek SQL sorgusu ile veri çekmek istiyorum. 2 tablo olsa şu şekilde yapıyordum. SELECT sütunlar FROM uyeler,uyeler_profil WHERE uyeler.uid = uyeler_profil.uid Ama 3 tablo olunca karşıklık oldu biraz, aradım taradım ama bi sonuç (sonuç çıktıda uygulayamadım) çıkmadı. Nasıl yapabilirim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 select uyeler.bilmemne diye kullanıyosun dimi? edit: çok alakasız anlamışın AND kullancaksın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Evet sütunlarıda o şekilde seçiyorumda işte 3 tablo olunca sakata geliyo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Gelmez sakata SELECT * FROM uyeler,uyeler_profil,fotograflar WHERE uyeler.uid = uyeler_profil.uid AND fotograflar.uid = uyeler.uid Not: Hangi db oldugunu da belirtirsen daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 uyeler.uid = uyeler_profil.uid AND fotograflar.uid = uyeler.uid Şurdaki AND olayını yapmadığımdan oluyormuş. Bu şekilde oldu riglous çok teşekkür ederim. Not: DB Mysql =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 where'le tablo baglanmaz yahu.. join kullanman lazim INNER JOIN tablo2 on tablo2.id_sutunu=tablo1.id_stunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Baglanir baglanir... Inner join'lerde sorun olmaz, birebir eslestirecegi icin. Oracle'da (+) kullaniyoruz var mi daha otesi? OUTER JOIN falan, tarih oncesi cagda mi yasiyoruz; biraz gelistirsin DB'ler kendilerini di mi ama... Hem oyle yazinca kod cok daha karmasik oluyor. Birinde kaynak tablolarin hepsi bir arada duruyor; where kisminda kullandigin kolonlarin listesi bulunuyor. INNER JOIN vs. yazinca bu sefer kaynak tablolarin arasina kolonlar sikismis oluyor; kaynak tablo + kolonlar, sonra bir de where kisminda tekrar kolonlar... Bu konu hakkinda bu kadar uzun ve bos bir arguman ancak uykudan kalkinca sunulabilir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar