Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Selamlar, şimdi bir sorunum var dilim döndüğünce anlatmaya çalışıcam. 3 Adet tablom var bunlar; 1- uyeler 2- uyeler_profil 3- fotograflar 3 Alandada ortak sütun UID alanı. Şimdi ben bu 3 tablodan tek SQL sorgusu ile veri çekmek istiyorum. 2 tablo olsa şu şekilde yapıyordum. SELECT sütunlar FROM uyeler,uyeler_profil WHERE uyeler.uid = uyeler_profil.uid Ama 3 tablo olunca karşıklık oldu biraz, aradım taradım ama bi sonuç (sonuç çıktıda uygulayamadım) çıkmadı. Nasıl yapabilirim ?
El-Barto Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 select uyeler.bilmemne diye kullanıyosun dimi? edit: çok alakasız anlamışın AND kullancaksın :D
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Evet sütunlarıda o şekilde seçiyorumda işte 3 tablo olunca sakata geliyo =)
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Gelmez sakata SELECT * FROM uyeler,uyeler_profil,fotograflar WHERE uyeler.uid = uyeler_profil.uid AND fotograflar.uid = uyeler.uid Not: Hangi db oldugunu da belirtirsen daha iyi olur.
Pluton Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2010 uyeler.uid = uyeler_profil.uid AND fotograflar.uid = uyeler.uid Şurdaki AND olayını yapmadığımdan oluyormuş. Bu şekilde oldu riglous çok teşekkür ederim. Not: DB Mysql =)
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 where'le tablo baglanmaz yahu.. join kullanman lazim INNER JOIN tablo2 on tablo2.id_sutunu=tablo1.id_stunu
riglous Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2010 Baglanir baglanir... Inner join'lerde sorun olmaz, birebir eslestirecegi icin. Oracle'da (+) kullaniyoruz var mi daha otesi? OUTER JOIN falan, tarih oncesi cagda mi yasiyoruz; biraz gelistirsin DB'ler kendilerini di mi ama... Hem oyle yazinca kod cok daha karmasik oluyor. Birinde kaynak tablolarin hepsi bir arada duruyor; where kisminda kullandigin kolonlarin listesi bulunuyor. INNER JOIN vs. yazinca bu sefer kaynak tablolarin arasina kolonlar sikismis oluyor; kaynak tablo + kolonlar, sonra bir de where kisminda tekrar kolonlar... Bu konu hakkinda bu kadar uzun ve bos bir arguman ancak uykudan kalkinca sunulabilir heralde
Öne çıkan mesajlar