Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linear Demand, Elasticity, and Total Revenue

Brigand

Öne çıkan mesajlar

http://www.econtools.com/jevons/java/elastic/Elasticity.html

Şimdi arkadaşlar birisi bana şu sayfadaki :
[list]
[*]Q = a + bP 'deki a ve b'nin tam olarak ne olduğunu,

[*]b'nin neden eksi olduğunu,

[*]elasticity'nin 1 olduğunda neden profitin en yüksek oluğu

[*]elasticity'nin 1'in altında ve 1'in üstündeyken ne demek olduğunu
[/list]
açıklayabilir mi arkadaşlar yaw. Ödev yapmam lazım bu konuda anlayamadım ama dgfddfg
Sosyal ağlarda paylaş

4. soruyu açıklıım direk elasticity fiyata karşı duyarlılık türkçesi 1den aşağı dogru gittikçe insanların fiyatı önemseme derecesi azalıyor buna örnek olarak genelde ilaçlar falan verilir.elasticity 1den yukarı çıktıkça insanlar fiyat farklarında satın almayı falan kesiyo bi anda elasticity total revenue ilişkisi vardı bide mesela ürünün inelasticse(1den kücük) fiyatı arttırdıgında demand çok fazla düşmez o yüzden tr artar fakat elasticse fiyat arttıgında demand daha fazla düşer ve total revenue azalır. 1'de unit elastic oluyo ama o profit maximazing olayı için neden 1 olması gerektiğini bilmiyorum.

edit: elasticity için bide mid point diye bi yöntem vardı onu uyguluyoduk
Sosyal ağlarda paylaş

eyvallah saolasın diğer sorulaır da çözdüğümde şu dandirik ödevi bitireyim de vereyim. diğer arkadaşların da yardımlarını bekliyorum.

arkadaş benjamin diye bir asistanımız var, çocuk gitmiş herkesin ödevindeki cümleleri tek tek googledan aratmış, sonra altlarını çizip aldıkları web sitelerini yazmış, öyle gördüklerine de 5-10 puan anca vermiş 100 üzerinden. ödevler de %20 mi %25 mi ne. tekrar verecem çalışkan öğrenci tiplemelerindeyim okul bitmeden son çırpınışlarımız
Sosyal ağlarda paylaş

hoca deil yau son sınıf öğrencisi amerikalı asistan. hoca uğraşmaz yoksa öyle.

kullanıosan öyle references yazcan dio altına aldığın kaynakları. yazmayınca adam 90 puan kırdı dfgdfg

hayır bizim section dışında 2 section daha olsa 70 80 kişinin ödevlerindeki cümleleri teker teker googlelamış adam
Sosyal ağlarda paylaş

adama nur yağdı ders çalışmaya başladı yine : D

85 almışım ben de olm yeter de artar

bide ödevlere toplam %20 diyo ama attendance da dahil. attendance %10 değiltir %5tir, ödevler %15 gibi. İlk iki ödev benim 5 ve 10 puan la.

haydi birileri bişi söylesin

olm 98 aldım aldım diyon açıklasana işte soru sordum görelim 98'i dfgdfgdf
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:

http://www.econtools.com/jevons/java/elastic/Elasticity.html

Şimdi arkadaşlar birisi bana şu sayfadaki :
[list]
[*]Q = a + bP 'deki a ve b'nin tam olarak ne olduğunu,

[*]b'nin neden eksi olduğunu,

[*]elasticity'nin 1 olduğunda neden profitin en yüksek oluğu

[*]elasticity'nin 1'in altında ve 1'in üstündeyken ne demek olduğunu
[/list]
açıklayabilir mi arkadaşlar yaw. Ödev yapmam lazım bu konuda anlayamadım ama dgfddfg

gerçi yapmışsın ama illaki senden başka arkadaşlarda bunlarla uğraşacak mikro ekonomiyle kafayı yiyecek.

1.si a ve b anlamı şu: b fiyata göre o ürüne olan talep mesala sen obezsindir o nedenle sürekli light yiyecekler alman lazım zorunlu olarak bu durumda o ürünün fiyatı çok önemli olmuyor
birde o light ürünü seven bir grup olur bu insanlarda fiyata göre ya daha çok alırlar ya daha az(cafe de salata fiyatları düşükse daha çok ortaya söylerler,pahalıysa fazla söylenenmez)
2.incisi sen bir mal fiyatı düşerken mi almayı tercih edersin mesala laptoplar ilk çıktığındaki fiyattan mı almayı tercih edersin yoksa üretimi artığı için ucuzladığı zaman mı bu nedenle -
3.üncüsü o profit değil total rev.dir nedenide çok basit geometriktir mesala malın fiyatı 1ken 5 kişi alıyor toplam gelirin 5, fiyatı 3 çıkartın artık 1 kişi alıyor gelirin otomatik olarak 3'e düşüyor ama 1.5ken 4 kişi alırsa gelirinde artıyor
4.üncüsü 1in altında olunca arkadaşların dediği gibi fiyatta karşı duyarlılık gidiyor,mesala yılbaşında içki alışverişlerinde olduğu gibi,1'in üstü de mesala pahalı mekanlarda içki almak gibi düşün buralara zam gelince daha az tükertirsin vs
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...