Choericoe Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Çıkarsız sevgi günümüzün yükselen trendlerinden,filmlerde, şarkılarda hep o aranmakta ve herkeste onu yaşadığını düşünmekte ama gerçekte çıkarsız sevgi mümkün mü acaba.Neden insanlar karşısındakini kendi çıkarları için sevdiğini kabul etmekten kaçıyor hep.Ben bütün ilişkilerimde -aşka kapıldığım (ulaşamadığım) ilk birkaç ayı saymazsak- herkesi çıkarla seviyordum,yani herkes gibi seviyordum ama herkes gibi bunu çıkarım için yapmadığımı iddaa etmiyordum.Kız arkadaşı dediğim kişiler beni cinsel,düşüncesel,ve eğlence yönünden tatmin ediyordu ve bende onları belki aynı sebeplerden,belki para,belki bambaşka birşeyden dolayı tatmin ediyordum.Tabiki onlara hediyede aldığım oldu,sarıldığımda oldu vs. ve bunlarıda yapma nedenim karşımdaki benim çıkarlarımı sağlayabildiği için onu takdir ve mutlu etmekti. Kişisel hayatımdan yola çıkarak,aslında genel olarak sevgi ve çıkar konusunu konuşmak için açtım bu topiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 her insanın tek motividir zaten çıkar ama hiçbiri kabul etmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ginalier Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Okumuyosunuz forumu lan. http://forum.paticik.com/read.php?20,3848509,3848711#msg-3848711 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ginalier Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Tamam kitlensin topik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=5232259 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Sparkcaster said: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=5232259 alkış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Bana çok abartılı geliyor bir insanla görüşmek, eğlenebilmek, sevişmek istemek gibi şeylerin çıkar ile bağdaşlaştırılması. Tamamen çıkarsız da diyemem tabii ki ama mesela ben şu an gidip adamın tekiyle de görüşebilirim, sevişebilirim. Veya adamın teki olmak zorunda bile değil insanların arkadaşları da bir sürü açıdan tatmin ediyor zaten herkesi. Ama bir erkek/kız arkadaş durumu farklı. Evet belki eğlendiğin için anlaşabildiğin için adamla berabersin ama bu yüzden ilişkini devam ettirmiyorsun. Ya da cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için beraber olmuyorsun içten bir şekilde sevişmek istediğin için sevişiyorsun. Bence o "istek" unsuru çıkarı olayın içine katan şey ama alakası olduğunu düşünmüyorum tamamiyle bilinçli bir talep gibi gelmiyor bana. Bilinç yanlış kelime oldu biraz ama insanın içinden geliyor yani sdf. Kısacası ortada hakkaten güçlü bir sevgi varsa (dediğim gibi bu illa sevgili, eş vs. olmak zorunda değil) bazı yaşanmışlıkların kullanılıp atılan şeyler olması abartılı bir düşünce gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 çıkar var çıkar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Yahu elbet var da sevgi = çıkar değildir. Annenizi düşünün allahsızlar askjdnaf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Mutluluğu çıkar olarak görürseniz zaten duygu diye bişey kalmaz. Her şey çıkara bağlıdır. Bu daha çok çıkar anlayışınızın ne olduğuyla alakalı bir soru. Bana göre mutluluk bir çıkar değildir. Zaten olması gereken ve aranan güzel bir histir. Ama mutlu olmak için kimseyi kullanmam. Bi kızı beni mutlu ediyo diye sevmeme ben aşk derim, siz çıkarcılık dersiniz belki. Ama sesunun da dediği gibi çok abartı yani bunlara çıkar denmesi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Ağzına sağlık vallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 sesu said: Yahu elbet var da sevgi = çıkar değildir. Annenizi düşünün allahsızlar askjdnaf. ! anlamadın sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 edik: ben de anlamadım sanırım. Ya da ikimiz de anlayamadığımıza göre sen anlatamadın :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 gün geçmiyor ki bir topicte daha ana bacı yapılmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Ginalier said: Okumuyosunuz forumu lan. http://forum.paticik.com/read.php?20,3848509,3848711#msg-3848711 çok çılgın saygı duydum ya. iyiymiş ssdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 sesuyu destekleyici bi yazıydı aslında. katılıyorum istemsiz bi çıkar olayı var ortada. yani yalnız kamlamak, desteğe, sevgiye muhtaç olmak v.b ama bence bu çıkar sayılmıyor. ha bir de para, çevre gibi olayların devreye girdiği durumlar var . burada ki olay da sevgi sayılmıyo bence saygılar 'açık mı yeterince?' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Evet :) ya duyusal şeylere çıkar gözüyle bakamam ben. Kimse sevgiye "ihtiyaç" duyduğunu inkar edemez ama onu mutlu eden birisi bu ihtiyacını karşılıyorsa bu çıkarçılık değildir, karşılıklı sevgidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 ben anladımmı bilmiorum ama bütün duyguların temelinde bireyin kendi mutluluğu (çıkarı) yok mudur. mesela ben kız arkadaşımı seviorum, ona aldığım hediye onu mutlu edio ama ben aslında o mutlu oluo diye değil, onun gözünde o mutluluğu görmek beni mutlu edio die alıorum. gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Evet de mutluluk=çıkar dersen hayatta her şey çıkara bağlı olur. Bence değil mesela :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 senin gibi üstün bi insanın da işi zor nilep, dünyanın %83 ünden daha zekisin zor olmalı sana göre kız bulmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Abi ikizler burcu erkeğiyim. Benimle uğraşacak kız bulmak zor hakkaten. Zekayla bi alakası yok ayrıca üstüme gelmeyin, gergindim o gün :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 kadın erkek ilişkilerinde çıkar mutlak gerçektir en katıksız sevgi bile sevgi beklentisi yapar ki bu da çıkardır sonuç : çıkarsız ilişki olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Dworgian said: ben anladımmı bilmiorum ama bütün duyguların temelinde bireyin kendi mutluluğu (çıkarı) yok mudur. mesela ben kız arkadaşımı seviorum, ona aldığım hediye onu mutlu edio ama ben aslında o mutlu oluo diye değil, onun gözünde o mutluluğu görmek beni mutlu edio die alıorum. gibi Yani şimdi bir örnek verirdim de banlanırım herhalde sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Coder said: kadın erkek ilişkilerinde çıkar mutlak gerçektir en katıksız sevgi bile sevgi beklentisi yapar ki bu da çıkardır sonuç : çıkarsız ilişki olmaz Hepimiz homoseksüel olsak işe yarıyor muymuş peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2009 Ruhsuz musunuz abi? :( ahaha sesu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar