Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıskançlık

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Hiç farkında olmadan bile sevgilini, arkadaşını,aileni, herhangi bir çalışmayı ya da birinde olan ama sende olmayan bir eşyayı kıskanabilirsin.

Hİç ummadığın bir anda hiç tanımadığın kıskançlık duygusu seni kıskacına alabilir en azından içsel ortamında buna yatkınlık varsa-gelişmişse ..

Ama bazısı ben kıskancım diyecek kadar da bu duyguya sahiplik gösterirler.

Neden kıskanır insan..Nasıl kıskanmaktan kurtulur...

Doğuştan mıdır..edinilir mi?

Yani Kıskanç olmak kötümüdür? yoksa iyimidir?
Kötü ise neden sahiplenilir? iyise neden kötü birşey mi gibi bahsediyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

Kıskançlık dediğin olay dünyanın en primitif ilgi gösterisi olduğu için ve çoğu insan hayatlarının büyük bir bölümünde ilgi manyağı olarak dolaştığından, kıskançlığın "Beni seviyor, bana değer veriyor" şeklinde algılanması gayet doğal. Belli sınırlar dahilinde kıskançlık iyi bir şey olarak algılanıyor yani.

Fakat belli bir noktadan sonra, kıskançlık karşıdaki insanın hayatını sınırlandırmaya başladığında, bunaltmaya başladığında o ilgi manyaklığı yerini özgürlük düşkünlüğüne bırakıyor. O zaman da kıskançlık kötü oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı düşünce sizi aramayan sevdiğinizin önemli bir işi olduğunu söyler, ya da onun ilgi gösterdiği hemcinsinizle sadece sosyal bir ilişkisi olabileceğini kabul edersiniz ama kıskançlık duygusu aklınıza düşünce peşinizi asla bırakmaz, tüm yapabileceğiniz bunun dışa vurumunu engellemek ya da ertelemek olabilir. Bir gün bir yerde patlar ve ne kadar kıskanç olduğunuzu mutlaka ortaya koyarsınız.

Bu kıskançlığın bir sınırı varmıdır ki? AB ölçülerinde bir standartı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...