Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray Üniversitesinde İşletme, Finansal Ekonomi veya Pazarlama Master'ı

Mortis

Öne çıkan mesajlar

O dediğin bölümler tezsiz, ben de bunu sorayım madem, tezli y.lisans ile tezsiz olanı arasında ne fark var tam olarak? Birinin tezli olmasının dışında tabi :p

Tezli olan daha çok akademik hayata yönelik, tezsiz olansa daha bir kurs/sertifika programı tadında diye duyumlar almıştım

@mortis, bm falan diyodun ui ya da siyaset bilimi masterı yapsan pek şahane olmaz mı? Yalnız franızcanı akademik seviyeye ne ara getirceksin zor iş baya kolay gelsin valla ne diyeyim bi yandan japonca vardı bi de allah sabır versin :P
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

O dediğin bölümler tezsiz, ben de bunu sorayım madem, tezli y.lisans ile tezsiz olanı arasında ne fark var tam olarak? Birinin tezli olmasının dışında tabi :p

Tezli olan daha çok akademik hayata yönelik, tezsiz olansa daha bir kurs/sertifika programı tadında diye duyumlar almıştım

@mortis, bm falan diyodun ui ya da siyaset bilimi masterı yapsan pek şahane olmaz mı? Yalnız franızcanı akademik seviyeye ne ara getirceksin zor iş baya kolay gelsin valla ne diyeyim bi yandan japonca vardı bi de allah sabır versin :P

evet dediğin gibi tessiz daha iş hayatına göre, ve galatasaraydaki 2. öğretim ve fiyatı da makul, hem çalışıp hem de master yapmak istioyurm.

BM olayları evet çok kovaladım. ve çok araştırdım sonradan. hatta Dünya Bankası eski Türkiye Sorumlusu Andrew Vorkink, hocamdı okulda onla bile görüştüm. Onun dediğine göre, international organziationlar hiç bi şekilde yeni adam yetiştirmiolar staj dışında, Kariyerinin ortasında olan 4-5 senelik iş deneyimi sahibi insanları aliolar. Ve çoğu insan PHD li veya en az masterlı oluo .

Ablam Internation Finance Corperation da çalışıo o da dünya bankasına bağlı özel sektörle ilgilnene kolu. Ablamın arkadaşı vardı BM de çalışıp buraya geçen. Ona sordum iş güç için. Tamamen tanıdık yoluyla oluomuş bir sürü insan başvuruo staja, tanıdığın varsa aliolar seni ordan işe giriosun bi şekilde vs dedi. Biraz motivasyonum bozuldu o konuda ama hiç belli olmaz ilerisi için.

O yüzden biraz işletme ekonomi tarzı bişeye yönelip ilerde IFC gibi bi yere dadanmayı planliorum. Ama önce master yapmam gerekio, çok pahalı olmıcak ve de Boğaziçinin üstüne uyacak prestijli bi master programı ariorum o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

...Kariyerinin ortasında olan 4-5 senelik iş deneyimi sahibi insanları aliolar. Ve çoğu insan PHD li veya en az masterlı oluo .

Yalniz dikkat et, yurtdisinda TR'deki 'tezsiz yuksek lisans' dengi programlar - sertifika ve diploma programlari - 'Master' title i vermez ogrencilere. Bunlarin masterdan tek farki tez asamasidir teorik olarak, title i veren de bu asamadir zaten. Denklik sorunu cikabilir eger en az masterli ogrenci istiyorlarsa. Normal bir yuksek lisans yapmani oneririm ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...