MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 İvet arkadaşlar. Yavaş yavaş kendi evime taşınma sürecinde, evde tek başıma olmamdan dolayı en ucuza nasıl yemek yapılır konusunda bana yardımcı olmanızı bekliyorum. En ucuza ama.. Daha buzdolabı yok ona göre tarif verin. Bende kendi tariflerimi veririm arada ole birarada compact bir topic olur.. İlk tarifime başlıyorum. Zaman zaman eklerim.. İlk tarifim mükemmel ucuz ve lezzetli bir makarna sosu.. Küçük bi tencere Şu tat'ın domates püresinden Tuzot Ve anne evinden alınmış bolca baharat Birde suvuyağ İlk once biraz su biraz sıvı yağ ı bir tencereye koyuyorsunuz. Sonra domates püresini koyup püre kızartması yapıyosnuz. Sonra tuzot koyuyosunuz Sonra bahratları dolduruyosunuz Sonra makrana ile servis yapıyosunuz kendinize..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Ee, makarnayı nası pişircez? Millet bilmez şimdi tavaya falan atar, kıvamını tutturamaz. Onu da anlatsaydın.[signature][hline]Dilenci: Doğuştan körüm, kimsem yok. Lütfen yardım edin. Şair: Bahar geliyor, ama ben yine göremeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 valla benim bildiim tek yememk tost :) ama tariflere bakarak yapabiliom :)s[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Yok o kadar da değil.. Ama annatıyım hadi.. İlk once bi tencere suyu kaynatıyosunuz ketıl da. SOnra hemen tencereye aktarıyosunuz. Sonra kaynayan suya biraz sıvı yağ koyup makrnayı atıyosunuz. Sonra yemeklerin vazgeçilmezi tuzot acılı atıyosunuz. Bir arada oluncaya kadar karıştırıp süzüyorsunuz. Soğuk bi duş yaptıryosunuz makarnaya süzgeçte. Sonra biraz sıvıyağ koyup tencereye makarnayaı opraya atıp biraz daha karşıtırp sosla birlikte servis yapıyosunuz..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Ya ben annatmam adam gibi amacım sizin tarifleri almak. Bole ucuza güzel karın doyurucu.. Define'den döner almaktan para kalmadı..[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Ekmek kavurması var. Böyle şimdi ekmekleri küp küp doğrayıp içinde yağ olan bir tavaya atıp kavurmaya başlıyorsun.Kavrulunca üstnü çırpılmış yumurtayı koyuyosun(istersen sucuk falanda at içine) ve karıştırarak pişmesini sağlıyorsun.Ama devamlı karıştıracaksın.Sorna üstüne bol baharat(pul biber,karabiber,tuz,nane) atıp yanınada ayran alıyorsun ve yiyiyosun[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 ben bi kere parasızlıktan ve açlıktan baharatları kaynatıp içmiştim çorba gibi oluyor.[signature][hline]"All those moments will be lost in time, like tears in rain..." Bish'in akıllara durgunlık vericek görüntüsü ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 doyana kadar a ne oldu ?[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 yedik onu biz doyduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 ekmek kavurması çok şahane birşeydir, öneririm.[signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Abi yazın da bişeyler kapıyım yoksa 1 hafta evde aç kalacam.[signature][hline]If she comes back its never finished, if she doesnt, it has never happened.. Who is that ?[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 kardesim makarnanin kivami yoktur bol bol bol su koyacaksin, 5l 3l tuy koyup kaynatacaksin, markanayi icine atacaksin yenebilecek en sert halde cekeceksin, sadece suyunu suyup tencereye geri koyup kremayi basacaksin sonra ustune ne koyarsan koy ziyafet olur parmesan tuz kiymali etli sos hersey gider pilav istiyorsan uc sarti var bir yag koydugun kadar guzel olur iki 2. bardak birince 2 bardak su 3. ince baldo pirinc kullancan.. yagi eritip evi kokutp pricini atiyosun azcik kavurduktan sonra su, et bulyon ve 2 tane kesme seker atip kapatiyorsun suyunu cektiginde efsane plav cikiyor rejimde isen yag yerine sut kaymagi aliyorsun tikvesli et pisirmenin kurallari daha az bir pisirmeden eti tuylamiyorsun 2. tava isinmadan eti koymuyorsun 3. eti her zaman kanli birakiyorsun bunlari uygula sen bir arada dolma ici. sogan domatesli kusbasi kavurma ve sebye yemekleri ve corbalar course larinida veririm pekiyi gecionirsin[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Makarnanın en baba kaynama süresi : 11 dk[signature][hline]The dreams in which I`m dying are the best I`ve ever had... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 makarnamı ooo ollala :)[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... Pati Pet Açıldı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 cok degisken bisey o lutfen makarna belirt[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Tostun ötesi varmıydı yaa :)[signature][hline]Fredy ReturneD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aurora Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 mantarları ve patatesleri ince ince doğrayıp(patates kızartması formunda) tepsiye koydum, üstüne kekik, su ve soya sosu. fırında baya bi pişrdim.tuzu unutmayın. bu yemeğin adı Brendibadesi Yolunda. Aurora'nın mutfağından:p[signature][hline]Light in the shadows has words to say Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Bir tane tavuk but al, haşla onu 2 patates 1 soğan 1 havuç ve bolca maydonoz sapı (kereviz seviyorsan o da güzel olur) ile. Olmaz genelde öğrenci evinde ama sırf bu tür pratik ucuz ama hoş görünümlü ve aromalı yemekler için defne yaprağı bulundurabilirsin, olursa onu kullan. Haşlama süresi için önerim 45dk + dır, sen belirle istediğin kıvama göre, ne kadar uzun süre kısık ateşte kaynatırsan o kadar lezzetli ve koyu kıvamlı olur sos. Tavuk suyundan pilav yap, (1 bardak baldo pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletilir, yayvan alçak bir tencere iyice ısıtılır, yağ eklenir o da ısıtılır, arpa şehriye atılır bir avuç içine, kavrulur koyu kahverengi olana dek, iyice süzülmüş pirinçler eklenip aynı yönde yavaş yavaş karıştırarak orta ateşte kavrulur 5 - 10 dakika sabrına göre, aynı bardakla 1,5 bardak tavuk suyu süzülüp eklenir, bir tatlı kaşığını geçmemek kaydıyla tuz atılır istenilen oranda, kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir, pişirilirken karıştırılmaz, altı kapatıldıktan sonra karıştırılıp keyfe göre kızdırılmış tereyağı eklenir ya da eklenmez 2 kaşık, dinlenmeye bırakılır kapak kapalı ve kapağın altında mümkünse kağıt havlu ile 10 dakika.) Tavuk butunun kendisini de varsa bir güveç kabına koy, üstüne az soya sosu ve biraz tavuk suyundan dök ve bir dilim kaşar yerleştirip fırınla kaşar eriyene kadar. Sos niyetine basitçe hardal + mayonez + susam kombosu kullanabilirsin, ben pek severim soyalı tavukla bu sosu. Bir ihtimal de becerebilirsen beşamel sosu hazırlayıp -ki kıvamı çok da önemli değil bu tarifte, becerirsin- tavuk butunu kapla beşamel ve az kaşar rendesiyle, üstüne corn flakes döküp fırınla kızarana kadar. Yanına patates kızartması iyi olur, kızartırken dikkat edeceğin nokta ince dilimlenmiş patatesleri çok kızgın yağda hızla kızartıp kararmadan kağıt havlu üzerine almak ve tuzlamaktır. Makarna olsun kolay olsun diyorsan spagetti hazırla her zaman, çünkü sos kullanımına çok uygundur ve yemesi keyifli olur. Ince spagettilerden ve Barillanın uzun spagettilerinden ısrarla öneririm, ama sakın kırma pişirirken. Makarnayı suyunu çok fazla koyarak yapma ve diri bırak biraz, hem kolay hazmeder hem keyifle yersin. Sos olarak ton balığı süper olur ama lök diye koyma, bence yağını süzdükten sonra biraz soğan ve domatesle pişir önce sonra ekle ton balığını. Tost most dersen kaşarı tek kalın dilim olarak koy ekmeğin arasına, tostu fazla presleme pişirirken, karışık olacaksa ince dilimlenmiş koy sucukları ki tadı çok baskın olmasın, kaşarlı yapıyorsan benim önerim çıkardıktan hemen sonra içini açıp az hardal ve mayonezi kaşarla bulamaç yapmaktır, ince dilimlenmiş domates de alternatif olabilir mayonez hardal sevmez isen. Bir ihtimal de benim gibi bir ev arkadaşı bul kendine, ben üniversitedeyken bulaşığa temizliğe karışmazdım ama ev arkadaşımın önüne her gün 3 çeşit yemek koyardım ehe. =][signature][hline]Emaleth, 04 Temmuz 2004 21:27 tarihinde demiş ki: ...kaliteli adult forum olacaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 lezzetli doyurucu hem de janti bi tarif veriim size. yani eve sefkiliniz geldiinde filan kurtarıcı olar. tavuklu zımbırtı (1 iri erkek insanı + 1 ya da 2 kız insanı): 500 gr tavuk büftek ( az dövdürüp şerit kestirin.) 2-3 yaprak milföy hamburu 1-2 kırmızı biber 1-2 yeşil biber yarım kırmızı sovan. kırmızı lahana 1-2 taze domates veya 2,5 kaşık domates salçası soya sosu 2-3 kaşık un mümkünse nar ekşisi yağ tuz falan ufalanmış az parmesan veya rendelenmiş kaşak önce ellerimizi ardından tavuu yıkıyoruz. sorna bi kaba atıyoruz üstüne az kekik az yağ iki çorpa kaşıı nar ekşimişliği pi tutam da tuz atıyoruz. ellerimizle vörç vörç diye mıncıklıyoruz bunnarı biraz. sonra kenara koyup arkadaşımızla muhabbet etmeye başlıyoruz. elimizi yıkıyoruz bi daa. doorama tahtasını alıp sovanı ve biberleri şerit dooruyoruz. artistik hareketlerle böyle, ama parmaamızı kesmeden. biberlerin çekerdeklerini çıkartmayı unudmuyoruz. sorna eer domates kullanıyosak kapuklarını soyup pörtletiyoruz mümkün mertebe bi kabın içinde. ellerimizi yıkıyıp kuruluyoruz. ayağa kalkıp ocaa yakıp, kocuman teflon tavamızı çıkarıyoruz. önce onu öpüp kokluyoruz çünkü onu çok seviyoruz. sonra kız bizden tiksinirse "manyak mı ne" diye, hönkürerek kafasına tavayı geçiriyoruz. tiksinmezse devam ediyoruz. tavayı ocaan üstüne koyup içine az yağ atıp sinirlendiriyoruz. sorna milföylerimizi dolaptan çıkarıp donmuşken çota çota diye erişte kıvamında kesiyoruz. bunnarı kızgın tavaya atıp çevire döndere kızartıyoruz. yapışmasınnar tikkat. tavaya yapışmaz da birbirlerine yapışabilirler. neyse. kızarıp bozardılar mıydı kenardaki büyükçe kabın içine koyup kapak koyuyosun üstüne bi de. sorna tavaya az daa yağ koyuyoz. kızıp söylenmeye başlayınca kekik tuz ve gırmızı biber partikülleri atıyoruz üstüne. sakinleşiyo biraz. bunnarı atdıktan çevire çevire kavuruyoz. sonra ateşi kökleyip davuklarımızı atıyoz. çövcvvşş röğğşşşş diye sesler diye sesler çıkartçak. sakin olun. normal bişi bu. çevire döndere bunnarı bişirin. birazdan tava sulanacak. isterseniz dökün isterseniz yeni bi bulaşık çıkarıp bi kaba alın. kıvamımız için gerekli bu. tekrar bişiricez tavuklarımızı. böle kızarık ve yımışak bi haldeyken, onnarı da erişte milföylü kaba koyun. tamam çoğu bitti azı kaldı. tavaya margarin veya tereyaa atın. eritin onu. sorna domates veya salçayı atın üstüne. pelte yapın iyice. böle güzel bi hale gelsin. sonra un ekleyin. böle helvamsı bişi olcak. korkcaksın. korkma sakin ol. soya sosunu böle yılların aşçısıymış gibi serpe serpe dök üstüne. bi çay fincanının yarısı kadar. bi o kadar da temiz su ekleyin. karıştırın homojen bi kıvama gelene kadar. sornaa, kısın ateşin altını iyice. bi koklayın bakiim ne güzel kokuyo. öff beee. senin o sosun var ya.. bal nedir şeker nedir ki. duman çıkıyo duman. öhm. neyse. tabaklara erişteleri ve tavukları üleştirin. sorna üstlerine bu kalın sosu dökün. mm... yetmedi bi de üstüne beyniri ekleyin. kolaları doldurun. götürün. ooh.[signature][hline]I can resist everything except temptation Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 lol horas, sayko usta yazısı gibi olmuş =P Aslında daha pratik daha ucuz şeyler de var tabii ama horasla ben böyle "janjanlı ve ucuz ve pratik" olayına değinmişiz biraz. Yoksa en güzeli git bi büyük süpermarkete (hatta netten sipariş ver onlar getirsinler hiç kasma kendini), al tavuk burger gibi şeylerden, yeri geldiğinde küp küp kesip domates soğanla kavurma tadında pişir yanına erişte koy ye, yeri geldiğinde hamburger ekmeğinin içine at iceberg mayonez hardal ya da ince doğranmış kırmızı lahana, zeytinyağı ve mayonez ekle ye, canın isterse ince şerit doğrayıp salçayla ve kekik nane gibi baharatla kavur makarnanın üzerine sos yap ye, ye. edit: bir de krep olayı vardır ki süperdir. iyi krep yapmayı öğren, sonra yok soğanlı ıspanaklısını yap, yok kaşarlısını yok beşamel soslu sebzelisini yap, hatta abart muzlu kremalı yap tatlı niyetine ye. iyidir krep. [signature][hline]Emaleth, 04 Temmuz 2004 21:27 tarihinde demiş ki: ...kaliteli adult forum olacaksın... [Bu mesaj Nefr tarafından 16 Temmuz 2004 12:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 krep ve milkshake tarifi verirmisin Nefr lütfeeen[signature][hline]çiptek: nbr? öff ya cok sıkıldım konusucak kimse yoktu geldiin ii oldu.. di$iki$i: hmm anadımm.. çiptek: normal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 en kolay tavuk yemeğini açıklıyorum, her bekar erkenkin dostu olan bir tariftir. bir paket tavuk kalça şiş alınır (lop siyah et işte). fırın tepsisine yerleştirilir. üzerine bir paket hazır krema (200 ml'lik olanlardan) böööle dökülür. üzerine yarım çay bardağı soya sosu eklenir. yarım saat fırınlanır. olay budur! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 o kremaların fiyatı gördükten sonra artık almamaya karar verdim. 1 lt. lik ler 8.500.000(bkz: sekizbucukmelyon) yuh yani![signature][hline]çiptek: nbr? öff ya cok sıkıldım konusucak kimse yoktu geldiin ii oldu.. di$iki$i: hmm anadımm.. çiptek: normal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 krep: bir yumurta bir bardak un aldığı kadar süt (böööle akıcı olacak ama sıvı olmayacak) tuz karışımı sıvı yağa batırdığınız yarım limonla yağladığınız tavaya bir adet kepçe ile dökün, br dakika bir yüzünü, bir dakika diğer yüzünü pişirin. olay bundan ibarettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 hatta ulular şöyle der: ilk yüzünün piştiğini yukarda meydana gelen küçük gözcüklerden anlayabilirsiniz. krepin üst tarafından küçük delikler meydana gelince çeviriniz. o benim dediğim kremaların bi litreliği yok ki. bööle küçük süt gibi 200 ml'lik tetrapaklarda satılanları diyorum ben. ucuz ayol onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar