Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Memur Cumhuriyeti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Aga inatla olayi oraya cekiyosunuz. Kimse dusman degil memura. Adam gibi islerini yapsinlar. Ha bahsettigimiz olayin ogretmenlerle ve doktorlarla alakasi yokken, olayi tamamen duygu somurusune cekiyorsunuz. Sonra guluyorsunuz :).

Sadece, aslinda memurlarin karsi cikmasi gereken bir durumda; nasil gulunc duruma dustugum(uz)e sasiyorum.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

Aha favori adamim mawiman.

Biraz sonra baslariz LDP'yi gelistirmek icin neler yapabiliriz, cok buyuk planlarim var geceleri uyuyamiyorum, LDP'de mi kalayim kendi partimi mi kurayim falan diye.

Allaskina birisi 5 bin lira veren herkesin LDP gibi bi partiden belediye baskani adayi olabilecegini soylesin.

5 bin lira bile vermesine gerek yok il teşkilatına girsin belediye başkanlığına adaylıgını koysun kazanırsa olur. bunun için para vermesine gerek yok .... ama sizler alışmışınız işinizi para ile yaptırmaya.
Mesaj tarihi:
yav said:

İzah et madem öğreneyim ben de. Henüz işsiz kalmadığım için pek vakıf değilim bu konulara :P
Düz mantığa göre işsiz statüsünden bir adam devlete memur olarak girdiği zaman işsiz statüsündeki insanlardan bir kişi azalmış olur. Bu da işsiz insan / toplam insan oranına yani işsizlik oranına birebir yansır.

Açıklayın hadi ya merak ettim bak böyle değilse nasıl yani?

memur olan birinin devlete aylık masrafı 2 bin lira kadar buda bir özel sektörde çalışan askeri ücretlinin ödedigi verginin yalaşık 3.5 katı yani devlet her memur aldığında buna karşılık özel sektör 3.5 askeri ücretten insan çalıştırmalı.
Mesaj tarihi:
Noyanh said:

mawiman said:

bana kaçtane doktor veya hemşire sayabilirsiniz özel sektördeki gibi ilgili ve alakalı olacak.

ya asıl sana söyliycek cok sey varda . benim günde 20 hastam geldiği zaman gayet ilgili alakalı davranabiliyorum .
ama günde 150 hasta geldiği oluyor .
ne kadar ilgili alakalı davranabilirim allah aşkına sölermisin . ?
sen biriyle ilgilenirken diger bekleyen küfür eden hastalar nolcak ?
kaldı ki insan oldugumdan dolayı devlette personel olmadıgındanda dolayı o alınmasın dediğin memur ların da işini yapmak zorunda oldugumu ve arada dinlenmessem bir an sonra gelecek ciddi vakaya dogru müdahale etmezsem öleceni .
o alınmasın dediğin hemşirenin de yetersizliğinden dolayı yeri gelince onun yapması gerekn işi de yaptıgımızı biliyomusun . ?

özel hastaneyle karşı karşıya olan bir devlet hastanesindeki hasta profilini sayısını karsılastırdın mı hiç ?

hasta profili okadar çok ama ona ramen siz hastene çalışanları sayesinde devlet hastanelerin hepsi 2009 senesinde zarar etti. 3 ay öncesine kadar Dr lar hastanelerde kendi kart vizitlerini verdiklerini ücret ile ileşiklerini söyleyende az değil...

Bursa şevket yılmaz hastanesinde çıkan yangında önce hastaneyi yogun bakımı hastene çalışanları terketmedimi? memurların hepsi kötü demiyorum ama yüzde 80 çok kötü....

Sabah saat 07:30 iş başı olan devlet hastanelerinde saat 09:00 kadar doktor bulamıyorsun? bu devlettin yapısı değil memur olan insanların bir rahatta gelmesi iş güvencesi olmasından kaynaklanıyor ...

Bir devlet memuru çalışmadığı için işinden atılan hiç duydun mu devlet memurlugunun sadece yüz kızartan suçlardan dolayı bittigini biliyormusun?
Mesaj tarihi:
mawiman said:

Penthesilea said:

Aha favori adamim mawiman.

Biraz sonra baslariz LDP'yi gelistirmek icin neler yapabiliriz, cok buyuk planlarim var geceleri uyuyamiyorum, LDP'de mi kalayim kendi partimi mi kurayim falan diye.

Allaskina birisi 5 bin lira veren herkesin LDP gibi bi partiden belediye baskani adayi olabilecegini soylesin.

5 bin lira bile vermesine gerek yok il teşkilatına girsin belediye başkanlığına adaylıgını koysun kazanırsa olur. bunun için para vermesine gerek yok .... ama sizler alışmışınız işinizi para ile yaptırmaya.

ldp'den tek aday adayi olmustur tahminen dedigin gibi, ama yine de neredeyse her partide, yani ldp'de de, aday adayi olmak icin belli bir ucret verirsin partiye. bunu bilmiyor olamazsin, heralde yanlis anladin.
ha ldp de yoksa boyle bir ucret o daha vahimmis ehue
Mesaj tarihi:
@Penthesilea

Siyasi partiler tüzüğü bilmeden konuşuyorsun kulaktan duyma bilgilerle. Bu işlerin senin sandığın kadar olmuyor. Keşke okadar okadar kolay olsa ...
Mesaj tarihi:
asgari ücretle çalışın diyen arkadaşların gforce a verdikleri para asgari ücrete eşit. fakat ne gam ne keder, insanlar asgari ücretle çalışsın diye biliyorlar. çatlayın anacım memurların tatili bol ve saat 5:30 da işten çıkıyorlar. :D

bu arada ülkenin hali yengeç sepeti gibi, kimse yengeç olarak bizi sepete attılar diye sepetin sahibine( iktidar) çıkışmak yerine, birileri asgari ücretten fazla maaş alıyor onlarda asgari ücet alsın diye konuşuyor, yengeçler sepetten çıkmasın bir kıskaç at çıkan yengeçide içeri çek. sepetteki yengeçler olarak birbirimizi öldürüyoruz nede olsa di mi?
Mesaj tarihi:
kafamı kaldıramadıgımdan yangın falan kacırmısım .

7:30 da geliyosun servis de falan olması gerekn yatan hastanın işi hallediliyor .6 da hastaneye gelen doktorlar da var hatta hali hazırda orda olanlar .

istanbul da 3 beş kart vizit veren doktor var diye herkesi bunla yargılayamassın .

devlet hastanelerinin zarar etmesiyle calısanların ne ilgisi var ben hasta bakınca ne hastaneye para giriyor ne bana . sağlık masraflı bi iş ve devlet olarak sağlık dan kar etme amacı güdemessin zaten .
daha da cevap vermicem cok bilgisiz oldugun konularda konusuyorsun çünkü .
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...