Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sound Card IRQ, DMA, Address'leri nerden bulunur?

Draven

Öne çıkan mesajlar

Eski oyunlarda manual config ederken irq dma ve address codelarini soruyo, e haliyele, eskiden olsa biliyordum ama win2000 de yeni taktigim ses kartinin bu configlerini nerden ogrencegimi bilmiyorum istedigim seyler yukarda dedigim gibi;

IRQ (interrupt)
DMA Channel 8-bit/16-bit
Address (0x220 gibi olan)

simdiden tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

Ses kartına görede değişir. System var Control Panel'de orda Hardware sekmesinde Device Manager var. Orda Sound la başlayan bişi var. Onun altında ses kartı vardır Creative SB live yazabilir. Creative SB Audigy yazabilir. Ona çift tıkla orda Resources sekmesi var. Ordan bak.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Back in time

beyler bayanlar, halen aci cekiyorum bu olay yuzunden. ya soyle garip birsey var anlatim.

Eski dos oyunlarinin sound setuplarinda bu ayarlarin her combinasyonunu denedim, ama detect edemiyor, isin garip yani, DOSBox kullaninca detect edebiliryor, I7 A220 D1 ayari butun oyunlara uyuyor, ama dosboxda, dosboxun performasi eski dos oyunlari icin iyi, ama biraz yeni oyunlari iyi calistiramiyor, sorun nedir anliyamadim, ses kartinin driverlarini degistirmeyi denedim, en yenisi buymus goya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...