Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiyenin size ihtiyacı var ( eRepublik strateji ve sosyal yaşam oyunu)


Rocksten

Öne çıkan mesajlar

http://www.erepublik.com/en/referrer/Kucukyali

Türkiyenin size ihtiyacı var

Arkadaşlar erepublik.com adlı sanal bir cumhuriyetten bahsediyorum. Bu oyunda Türk vatandaşı olarak işe girip çalışabilir‚şirket kurabilir‚partilere üye olup seçimlerde parti başkanı ‚mileltvekili veya devlet başkanı olabilirsiniz..

eRepublik aslında gerçek hayattan tamamen esinlenerek hazırlanmış online bir
oyun. Bu oyunda günlük hayatın 4 temel öğesi Politika‚ Ekonomi‚ Askerlik ve Medya tıpkı gerçek hayattaki gibi canlı ve aktif bir şekilde aktarılmış durumda! Günde en fazla 5 dakikanızı ayırarak oyundaki Türkiyemize sizde katkıda bulunabilirsiniz. Ya da daha fazla zaman ayırarak belki de Cumhurbaşkanlığına kadar çıkabilirsiniz. Peki bu katkı nasıl olacak? Kısaca açıklayayım;

e-ülkemize katkınız yukarda verdiğim link sayesinde oyuna ve e-ülkenize katılarak başlayacak. sizden daha önce başlamış arkadaşlarımızın kurduğu şirketlere girerek çalışacaksınız. bu sayede üretim yapacak, ekonomiyi kalkındaracaksınız. ürettikleriniz markette satılacak, ülkeye gelir vergisi sayesinde katkını olacak. en önemlisi de düzenli train yani askeri eğitim yaparak gücünüzü arttıracak ve savaşlarda daha fazla zarar verebileceksiniz. tüm bu anlattıklarımın süresi sadece 5 dakika!

Oyundaki karakteriniz hergün yiyecek tüketir bu nedenle onun ihtiyaçlrını karşılamak için marketten alışveriş yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle ECONOMY > Marketplace ´e gelerek buradan ihtiyacınız olan yiyecek ve diğer malzemeleri temin edebilirsiniz.

Peki buradaki malzemeler ve yanlarındaki yıldızlar ne işe yarar?
Food (Yiyecek) hergün almanız veya stoklamanız gereken bir üründür. Bittiği anda refah seviyeniz günlük %10 oranında düşer. Bu da daha az üretim yapmanıza ve eğer dikkat etmezseniz ölmenize neden olur. Oyunun başlarında mümkünse 3-4 yıldızlı yiyecek tüketerek wellness seviyenizi süratle arttırabilirsiniz.

Gift (Hediye) Satın alıp başkalarına verdiğinizde onların refahını arttıracağınız bir ürün. Günde 1 kişiye 10 birim hediye verebilir ya da ondan alabilirsiniz. Burada da 1 yıldızlı hediye karşıdakinin wellnessini 1 birim yükseltirken 4 yıldızlı gift 4 birim
yükseltir. Moving Ticket (Bilet) Seyahat etmenize yarar. (Ülke içi - ülkeler arası) Biletin yıldızı sadece seyahat ederken wellnessinizin daha az düşmesini sağlar. q1 -2 wellness düşürürken q2 -1 q3 +1 q4 +2 wellness etkisi yapar.
Weapon (Silah) : Savaş zamanında 1 hafta süreyle kullanılır ve vuruş gücünüze % olarak etkisi vardır. q1 %10 q2 q3 %30 q4 %40 gibi.
House (Ev) : Günlük tükettiğiniz yiyecekle birlikte yıldız kadar wellnessinize katkı yapar. Mesela q4 eviniz varsa ve o gün q4 yiyecek tükettiyseniz wellnessiniz 8 birim artar.
Bir nevi yiyecek takviyesi de diyebiliriz. Bu nedenle öncelikle kendinize q1 ev almanız tavsiye edilir. (Q4 için para biriktirene kadar)


Demokrasi ile yönetilen her ülkedeki gibi burada da özgür bir demokrasi anlayışı
sürdürülmekte. Bu maksatla POLITICS > Join Party diyerek dilediğiniz partiye girebilirsiniz. Ayrıca bu partide kendinizi tanıtarak eTürkiyeye parti başkanı, Milletvekili ve hatta Cumhurbaşkanı dahi olabilir‚ en önemli kararlarda söz sahibi olabilirsiniz.

Bence oyunun en can alıcı sekmesi ise Media bölümü. Burada MEDIA > Latest News sekmesinden gerek ülkemizde yaşanan oyunla ilgili gelişmeler‚ partilerin basın açıklamaları‚ uluslararası haberler ve erepublik sitesiyle ilgili haberler yer almakta. Bu bölümde ülke içindeki sorunlar gündeme getirilerek tartışılıyor ve karara bağlanıyor. Eğer sizde dilerseniz Media > Create Newspaper sekmesinden kendi gazetenizi oluşturup sesinizi tüm ülkeye ve dünyaya duyurabilirsiniz.

ülkemizin para birimi try. gold dediğimiz altın ise tüm dünyada da geçerli ve borsa tarzı alım satım ile elinizde bulunan goldları istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. şu anda 1 gold yaklaşık 120 try civarında. gazete açmak, şirket kurmak hepsi gold sayesinde.

peki bu goldları nasıl kazanaksınız? düzenli çalışarak biriktirebileceğiniz gibi 30 gün çalıştığınızda 5 gold, lvl6 olduğunuzda 5 gold,lvl15ten itibaren her lvl atladığınız 5 gold, vekil olduğunuzda 5 gold, savaş kahramanı olduğunuzda 5 gold kazanabilirsiniz. ayrıca arkadşalarınızı oyuna davet edip onlarda lvl6 olunca yine 5 gold kazanabilirsiniz.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Kucukyali

Son Durum:

Başlıkta bahsettiğim gibi ülkemiz Yunana saldırdı,bizim için çok önemli bir bölgesi var orası tarruz ettik başarılı olamadık, oyun kuralları gereği biz saldırırken müttefikimiz yok fakat savunan yunanlıların yanında 9 ülke daha savaştı. bir nevi dünyaya karşı savaştık. ve şu an için insiyatifi kaybettik. karşı atağa geçen yunanlılar daha önce ele geçirdiğimiz 3 bölgelerini yeniden kazandılar.

İşte tam bu noktada size ihtiyacımız var

oyuna katılın ve ülkemizi , reelde hükümetimizin yaptığı gibi kalkındıralım, tüm dünyaya gücümüzü gösterelim.

Web tabanlı yeni dünya sizi bekliyor...
Her şey en ince ayrıntıya kadar düşünülmüş bu eRepublik´te;
Sosyal devletler‚nüfuslar‚bölgeler‚kaynaklar‚ekonomik market‚şirketler‚işçiler‚vergiler‚borsa‚askeri savaşlar‚seçimer‚partiler‚gazeteler vs.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Kucukyali
---
eRepublik http://www.erepublik.com/en/referrer/Kucukyali
Yeni Dünya
Oyun Hakkında Bilgi
Bu web tabanlı bir oyundur. eRepublik bütün ülkeleri içinde bulundurmasa da dünya ülkelerinin %70inin şuan aktif olarak açık bulunmaktadır. Her ülkenin kendi sınırları ve kendine ait para birimleri vardır.( Örnek: Türkiyenin Para Birimi TRYdır. ).Ama oyunda ülke savaşları olduğundan dolayı pek şuan için şuan ki toprak bütünlükleri bulunmamaktadır.

eRepublik Türkiye´nin Size İhtiyacı Var! Yazın oyun Türkçe olana kadar sizin gücünüzle daha çok ekonomik güç‚daha çok askeri güç!

Peki neden bu siteye üye olalım? Bize faydası nedir?
1. Gerçek dünyada bulunan ülkelerin oyun içerisinde yer alması
2. Türkiye´ye destek verilmesi (Sanal alanda sesimizi duyurmak -Biz burdayız diyebilmek!!!-)
3. Şirket kurup patronluğun tadını çıkarabilirsiniz (Kar/zarar etme‚ ürün satma gibi) veya fazla zamanınız çalışan olarak devam edebilirsiniz.
4. Parti kurup iktidarda söz sahibi olabilirsiniz - Gerek Türkiye´de gerekse Avrupa´da - (Şu an başka hiç bir yerde yok!!!)
5. Orduya katılıp kahraman olma ve savaşçı olarak hayatını kazanma imkanı
6. Kendi gazeteni çıkarıp bağımsız ve özgür olarak haber yapma imkanı (Sırf bunun için bu oyun oynanabilir "özgür düşünceye yer veriyor olması")
7. Forumlarda gerçek tartışma ortamının bulunması (gerek Türk gerekse yabancı oyuncularla)
8. Sahip olduğu basit ingilizce ile kolaylıkla eDünya´ya adapte olma imkanı

Oyuna yeni başlıyanlar için Türkçe Videoda mevcut http://www.dailymotion.com/burakkocamis/video/14492773

Oyunu daha iyi kavrıyabilmeniz için Türkçe Kullanım Kılavuzu da Mevcut http://www.erepublik.com/en/article/erepublik-t-rk-e-kullan-m-k-lavuzu-693499/1/20

Oyunu türkçeleştirmek isterseniz http://erepublik.turkey.googlepages.com/scripts

7/24 Erep-TR Sohbet Odamız. [email protected] sadece msn'ye eklemeniz yeterli

Oyunun gelişmelerini burdan takip edebilirsiniz http://erepublik-tr.com/

Geçmişten bugüne eRepublikdeki şanlı tarihimizi okumak istiyorsanız Buyrun..

Erepublik Türkiye Tarihi 1. Bölüm
http://www.erepublik.com/en/article/...-m-694374/1/20

Erepublik Türkiye Tarihi 2. Bölüm
http://www.erepublik.com/en/article/...-m-694800/1/20

Erepublik Türkiye Tarihi 3.Bölüm
http://www.erepublik.com/en/article/...-m-730310/1/20

http://www.erepublik.com/en/referrer/Kucukyali
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...