Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarayıcının son aradıklarımızın kaydını almaması yada göstermemesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Merhabalar, şimdi bir inputum var ben bunu ajax ile yaptım ve kelime yazdıkça arama sonuçları anlık olarak gösteriliyor.

Hani şu facebook'daki arama gibi aşağı doğru bir pencere açılıyorda arama sonucunuzu anlık gösteriyor ya onun gibi. Şimdi asıl sorun tarayıcıların bu aradıklarımızı göstermemesi için bir yol var mıdır acaba ? Facebookda olmuyor mesela nasıl aşmışlar bu sorunu bilen var mıdır?

Anlamayanlar için örnek bir resim;

Şu kırmızı işaretli yerden kurtulmak istiyorum.

Mesaj tarihi:
facebookdaki özelliğin önceki aramalarla alakası yok. arkadaş listende aradagının kişi ile aynı adda veya soyadda biri varsa onları listeliyor. browserlarda aramaların kaydedilmemesini istiyorsan gizli pencere özellikleri var. mesela chrome'da Ctrl+N ile açabiliosun gizli pencereyi.
Mesaj tarihi:
onu demek istememiş

sanırım suggestions box ile browserun kendi eski girdiler boxu birlikte çıkıyor :)

evet benim de aklıma gelmişti o nasıl kapatılır diye, bir yolu mutlaka vardır.

ha en uç nokta olarak input fielda name olarak dfgdfgfddgf verirsin o zaman o name ait hiçbir geçmiş olmaz. sonra o input fieldın formunu asla post ettirmezsin, hep javascript ile işlem yaptırısın default html ile değil. böylece o input fielda da hiçbirşey geçmiş olarak kayıt edilmez.

ama daha basit yolu olmalı, olmak zorunda...
Mesaj tarihi:
şu suggestion javascript örneklerinden bitane indirip incelesene yaw hem bulup buraya da yaz merak ettim ben de :)

css ile bir attributesi olsa mesela süper olur. veya bi tag parametresi olsa, ama hiç duymadım öyle bişe.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Kod ile değilde input box ın özellikler menüsünde otomatik tamamlamayı yada eski aramaları saklı tutmayı enable yada disable eden secenek vardır herhalde.Şey gibi mesela input box ı şifre girmek için yapında delphide imput box ayarlarında "key" işaretliyinde imput box a yazılan işaretler direk * şeklinde oluyordu.
Mesaj tarihi:
şimdi AJAX'la yaptım demişsin o zaman AutoComplete Extender ile yapmışsındır diye tahmin ediyorum. Tahmin doğruysa AutoCompleteExtender'ın Enable'ını false yapman yeterli olur gibime geldi ama bu çok basit oldu.. sanıyorum sen böyle yapmadın müdür
Mesaj tarihi:
Brigand said:

input box'ın özellikler menüsü?

html'den bahsediyoruz bir markup language'i, menü diye birşey yok kendisi kod zaten.

not defteri ile yazmıyor herhalde kodları dw,fp vs.. illaki bir prog kullanıyordur arkadaş
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Brigand said:
şeklinde deneyebilirsin olur mu emin değilim ama dene bir bence.

Bu olaya daha yeni bakabildim. Çözümü sadece autocomplete="off" yapılması =) Yani Brigand'a teşekkürler
  • Yeni Oluştur...