Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Bilgi] Siberian Husky


Makaveli

Öne çıkan mesajlar

Husky turleri ismindende anla$ilabilecegi gibi Sibirya kokenlidir; Siberian Husky'ler 1909 yilinda Alaska'dan getirilmi$tir.

Gorunu$ olarak; orta buyuklukte, dayanikli, canli, ho$ ve hareketli bir kopektir (ozellikle yavru hallerinde iken sahipleriyle oyun oynamayi cok severler) yakla$ik agirliklari 20-25 kilo arasinda degi$mektedir. Kahverengi ya da parlak mavi gozleri egik ve dostca bir ifade ta$ir. Kulaklari ba$in biraz ust kisminda ve diktir, ilk 4 ay boyunca kulaklara ozen gosterilmelidir, cunku kirilmasi durumunda gorsel olarak butun guzelligini kaybedebilirler. Kuyruklari kurtlara benzer; sirta dogru ve kivrik. Tuyleri yumu$ak, derileri kalindir. $iddetli soguklara (-50 alti) dayanabilir. Kurt grisinden gumu$ griye, beyaz desenli acik kum renginden siyaha kadar bir cok renkleri mevcuttur.

Bu tur; insanlara a$iri uyumlu ve duygulu hayvanlardir. Insanin en samimi arkada$i olabilecek tur olmakla birlikte, inatci ve canI kolay sIkIlan bir tur kopektir.

Hafif oldugundan hizli ko$abilir ve bu yuzden kizak yari$larinda kullanilabilir. (allah belasini versin bu kopegi kizak yari$inda kullanan zihniyetsizlerin)[signature][hline]- never too old to learn!
life isn't a coincidence, it's a reflection of us!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bu tür çok yavşakımsı deli dolu oluyor :) ben köpeğimi gezdirirken sitede bundan vardı birtane bahçede hep görürdüm yanına gidince fln üstüne atlar severdi ehe kim giderse gitsin kendini sevdirmeyi sevmeyi çok seven bir köpek. ama tüy sorunu fazlaca olur herhalde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirplaya-, 14 Temmuz 2004 11:56 tarihinde demiş ki:
yalan bir kopek tamamen burjuva kopegi hani gezdireyimde insanlar bana baksin turunden asdas

Bence laflar ederken burdan sağ çıkamama riskini de göz önünde bulundur bundan sonra. :D[signature][hline]The answer of the question, why we are melancholic.
I still feel the pain, i still feel your love...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar bu köpek iyidir hostur da;bir de kötü yani vardir.bu köpegi alip ööle *sak* diye antalya gibi sicak bi ortama koyuverirseniz,köpekte krizler basliyo...onun bu köpekleri kisin edinmeniz tavsiyedir.zaten ondan sonra modifikasyona ugruyor bünyeleri ve iklime ayak uyduruyolar...[signature][hline]TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
said:
arcane, 14 Temmuz 2004 07:34 tarihinde demiş ki:
küçüklüğüm büyük bahçeli bi evimiz olacak da bunlardan bi tane edinicen diye hayal kurmakla geçmiştir.


ehehe benimde öyle geçmişti halada öyle yani :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
Pati Pet Açıldı!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla daha geçen ay dayım aldı 15 günlük bi husky. Hatta şuan aşağıda uluyor bişilere bu kadar tatlı olamaz. Hayatı oyun ve yemek olmuş eskiden kulağına birşey olur diye sevemiyorduk. Şimdi maşallah süper dikilmişler. İşin kötüsü tuvalet eğitimi, kulübe alışkanlığı ve tasma olayına pek yatkın değil. Ama masmavi gözleri, batmayan dişleri ile tam oyunluk bir halde şuan. En ufak bir koşmanda bacağına yapışıyor sonrada yere yatıyor yani insan sevmemek veya mıncıklamamak için zor tutar kendini. Geceleri içerde yatıyor şimdilik ama beni gördüğünde aklına oyun geldiğinden hep sapıtıyor peşimden kovalıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
  • Yeni Oluştur...