Wispy Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2009 Yaşadığım 25 sene boyunca tek girdiğim mülakat bitirme projesini almak içindi. O da gergin geçse de yine de formalite icabı olduğu için o kadar önemli değildi. İş için mülakata hiç girmedim. Şimdi seneye part-time lisansüstü programlarından birine başvuracağım Boğaziçi için. Son karar aşamasında mülakata tabi tutulur diyor düşündüğüm bölümler için. Okulum, aldığım dersler, GPA'im vs vs belli zaten yazıyor başvuruda. Ne soruyorlar böyle mülakatlarda ? Tahminimce neden bu bölümü istiyorsun falan gibi sorulardır ama yine de tecrübeli arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. Tyvm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarantababu Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 itü'de 2 kere mülakata girdim, 2sinde de kazandım.. boun'da deprem ve yapı için girdim. birinde okuyorum ötekinde "ortalaman bizim barajımızın altında. yoksa kesin alırdık" dediler. evet ortalamam kötü -_- özetle bu işten çakıyorum üç-beş.. uygun parayı verirseniz yerinize girer geçerim.. LOL şakası bir yana esas olan o gireceğin bölüm hakkında bilgin var mı? önceden yaptığın işler bu gitmek istediğin yöne mi işaret ediyor? kendini iyi bir şekilde ifade etmelisin, amacını basitçe anlatmalısın. bu bölümde okumak istemenin sebebi nedir? kesin bir yanıt bul. yaptığın çalışmaların girmek istediğin bölümle paralel olduğunu, bu YL'nin hedeflerin arasında olduğunu belirtmen gerek. eğer program kullanılan bir meslekte isen bunları da anlat. referans mektupların iyi yerlerden olsun. derslerinle ilgili soru sorabilirler gireceğin bölüm ile ilgili. onları da ustalıkla yanıtlarsın zaten (ders sorusu değil, misal o dersin işindeki kullanımı ile ilgili) eğer çok şey yapabiliyorsan (bunu belirttiysen), çok soru gelicektir. bunları yapabiliyorsan levelı yükselen soruları haliyle cevaplaman gerekecektir (misal o okuldaki YL öğrencisi hede hödö sistem analizleri ile YL tezi verirken sen girip "şu konuda hede hödö sistem analizlerini lisan okurken yaptım" dersen adamlar sana bu konu ile ilgili detay soruları soracaklardır elbette..) adam gibi cevaplarsan girersin rahatlıkla. öğrenciler genelde sıradanlar.. aynı programa girmek isteyenler arasında "gerçekten o programı hedefi olarak belirlemişler" içinde farklılığı olan lönk diye giriyor benim gördüğüm kadarı ile. telaş yapıcak bir şey değil ama. korkuya mahal yok, sakince girip konuşun sonra dürüm falan yeriz karşılıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 koç matematikte mülakata girmiştim çalışmak istediğin konuyla ilgili sorular sormuşlartı. mba falan gibi birşeyse başvuracağın yer belki ilerki hedeflerin, beklediklerin, varsa çalışma tecrübelerin neden mba yapmak istediğin falan gibi sorular olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2009 boun'daki paralı master başvurularında "nerde çalışıyorsun" sorusunu soruyorlar ve cevabını bekliyorlar. özellikle mühendislik ve teknoloji yönetimi masterında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar