hfg Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 bir adsl baglantisi dusunun. ona bagli router ve router a bagli birden cok bilgisayar. amac su; router 'i oyle bir ayarliyoruz ki her bilgisayar adsl'den gelen broadband esit bilgisayar sayisinca parcada bolusturuyor. birbirlerine hicbir sekilde baglantilarini hizlandirip yavaslandirmiyorlar. farzedelim ki sadece bir bilgisayar bagli ve de internetten bir dosya indiriyor. bu dosyayi saniyede max 400kb ile indirebiliyor. simdi bir bilgisayar daha baglaniyor router'a ve de herbir bilgisayar maximum saniyede max 200kb indirebiliyor. ...veya... router'i oyle bir ayarliyoruz ki her baglanan bilgisayar sadece saniyede max 50kb indirebiliyor (tabi ortamda 8 tane bilgisayardan fazla olmadigini dusunuyoruz). cisco gibi pahali cozumler yerine salak bir marketlerde satilan adsl+router veya salak bir bilgisayari router yapmayi tercih edebilirim. sorum su; router'i nasil boyle yapmasini egitebilirim? bilgisayari router yaparsam bilgisayari nasil boyle yapmasini egitebilirim? mutlaka boyle birsey cikmistir karsiniza. nasil ve neyle cozdunuz merak ediyorum. cevaplar icin tesekkurler simdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 konfigure edilebilir bir switch ile yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 her makineye net limiter kurup halletmek en basit cozum sanirsam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hfg Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Esh said: her makineye net limiter kurup halletmek en basit cozum sanirsam? evet bu da bir cozum ama bu cozum disinda daha gecerli daha kalici birseyler ariyorum. Daha onemlisi diger kullanicilara bir zorlama seklinde dusunuyorum: Paylasim yasasini korumak icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 cmd telnet 192.168.1.1 >ip arp flush ..........arp tablosu silinecek >ip nat reset wanif0........nat tablosu silinecek >ip nat session 100 ........her kullanıcıya 100 oturum izni ben kendı zyxel modemım ıcın oturum sınırlama amacıyla böyle bir uygulama olduğunu gormustum. daha denemedim ama olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Oturum olayi farkli, hiz farkli. Managed switch alacaksin ya da araya bir bilgisayar daha koyup ustune mikrotik gibi bir yazilim kuracaksin. Lisans fiyati 40 kusur dolar olmasi lazim mikrotik'in. Mikrotik linux based bir firewall. Traffic shaper olarak da kullanabiliyorsunuz haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar