calimero Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Selamlar Önümüzdeki sene sosyoloji master ına başlamayı planlıyorum. Undergrad da aldığım derslerde bütün ders notlarını, kitaptaki konuları baştan sona oturur okurdum, öyle altını çizip ezberleme falan yapmazdım. seviyorum yani bu konuda okumayı. Bu ve benzeri bölümlerde okuyan arkadaşlar ya da ilgili olanlar kaynak kitap önerebilirler mi? Dil olarak ingilizce yahut türkçe olabilir. ders kitabı ya da deneylerin, teorilerin anlatıldığı normal bir kitap olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Sosyolojide öle bi ders kitabı ne yazık ki olmuo yani en azından bizim okulda hep hocalar "reader" dedikleri okutmak istedikleri sosyologların makalelerin toplandığı ciltli fotokopiler veriorlardı konu neyse. klasik sosyoloji ile mi başlıcaksın Marxın makalelerini kitaplarını Weberin ve Durkheim ın kitaplarını vs okicaksın Devlet le ulusalcılıkla ilgil imi okican ona göre başka bişey okicaksın vs. Ama belki sosyoloji okumayanlar için genel olarak sosyolojiye giriş tadında türleri sosyologları vs tanıtan bi kitap olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 öncelikle teşekkürler önerilerin için. benim bahsettiğim daha çok sosyal psikoloji dalında aslında belirtmeyi unutmuşum. ne bileyim bazı konular, bu konularda yapılmış deneylerle güçlendirilmiş tezler ya da antitezler falan, bu tip kitaplar arıyorum. Kitap ismi ne kadar saçma sapan olsa da Türkçe kaynak olarak "Hitler isteseydi" başlıklı bir kitap vardı misal tam benim istediğim tarzda. ders kitapları da güzel oluyor; konuyu anlatırken altta, sağda solda böyle deneylerle anlatımlar oluyor fln. Kavramları anlatan ve bu kavramları toplumsal deneylerle destekleyen bölümlerin olduğu kitaplar arıyorum daha çok. ders kitabı da olabilir dediğim gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2009 hmm sosyal psikoloji psikolojinin alt dalı olduğu için onlara aktariim ben seni sosyologlarla psikologlar pek sevmez birbirlerini , çok çakışırlar uheuhe =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar