Alcadras Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 bunlar nasıl yapılıyor, endüstricilerin işi mi, bilgisayar programlarıyla mı yapılıyor merak ettiğim bir konu bu. 50 uçak var, 60 farklı yere uçuyor misal. bunların ay içindeki uçuş dağılımı falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 her alanda oldugu gibi bu alanda da bilgisayar programları kullanılıyor tabi ki. yani takvimi olusturmak icin kullandıkları bir yazılım var, oraya giriyolar iste su saatte surdan suraya seklinde. aynı sistemden herkes takvimi takip edebiliyor, yetkisi olan takvimde degisiklik yapıyor vs. mesela hastanelerde de yazılım vardır isleri kolaylastıran. ne bileyim fabrikalarda da vardır yazılımlar sahayı kontrol etmek icin. gerci o otomasyon, bambaska bir alan ama mantık olarak aynı. is yazılım isi oldugundan bilgisayar muh. isi. endustriciler daha farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 endüstricilerin işi.birebir görüyoruz bunu okulda nasıl yapılır diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 ne yapıyo endustriciler burda ben bilmiyorum. acıkcası pek fikrim yok endustri muhendislerinin ne yaptıgı konusunda yalan konusmus da olmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Gilean said: endüstricilerin işi.birebir görüyoruz bunu okulda nasıl yapılır diye biraz anlatsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 ya işin aslı şu. tabii ki hazır programlar mevcut. ama havayollarının bu bölümünde endüstriciler çalışır genelde en kötü danışman olarak. işin programlama kısmını da öğreniyoruz çünkü. OPL diye bir program var mesela, dili c++a benzer biraz. senin yazdığın denklemleri bulmana yardımcı olsun diye. yanlış hatırlamıyorsam bu sistemi ilk zamanında Delta bulmuştu. Kolay bir iş değil çünkü binlerce decision variable ve constraint var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 biz yapiyoruz bunlari hep biz, en cok bize sorucaksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 ya şimdi örnek vermem zor dediğim gibi binlerce constraint var. yani mesela o kadar çok regulation var ki. işte şu boyutta uçak şu havaalanlarına giremez. şu kadar emisyon salan uçak şuralara giremez. çok detay şeyler var. bunların hepsine bir decision variable atıyorsun. çok örnek istersen başka bir iş üzerinden örnek verebilirim de havayolunu yazmak binlerce satır ister. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alcadras Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 management science diye bi ders gördük geçen sene. bi dönem boyunca linear programming yaptık. mantık olarak düşündüğünde lp kullanılıyor diye düşündüm de dediğin gibi tonla variable var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2009 evet lp kullanılıyor aynen. o zaman anladın sen zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar