Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlıksal nedenlerden köpek kulak kesimi

Xoo

Öne çıkan mesajlar

Aile köpeğimizin sağlıksal nedenlerden dolayı kulak kesim operasyonuna ihtiyacı var.Veterinerimiz yapabilirmiş, ama yaptırmadan önce buraya paylaşmak istedim.Sağlık dolayısı ile bile olsa, güvenilir ve/veya tecrübeli bir yerde yaptırmak istiyorum.Bu konuda bilgisi/tecrübesi olan varsa özel mesaj ile bana ulaşabilirlerse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kulak ve kuyruk kesimi 5199 sayılı hayvan hakları kanununa göre yasaktır. Yapan ve yaptıranlar suçlu sayılır.

Hayvan hakları koruma kanunu madde 8

Hayvanları Koruma Kanunu'nda, hayvanlara müdahaleler kısmında madde 8 şöyledir :
Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır. Hayvanların,yaşadıkları sürece,tıbbi amaçlar dışında organ veya dokularının tümü yada bir bölümü çıkarılıp alınamaz veya tahrip edilemez. Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır.Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbi sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...