Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hdd Sorunu

Revangelis

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, garip bir sorunla karşı karşıyayım

Bir ay falan önce asus p6b anakart, i7 920 işlemci almıştım, tüm bağlantıları yaptıktn sonra mevcut olan iki harddiskimden eski olanı çıkartıp bilgisayarı açmaya çalıştığımda windows loading kısmında kitlenip alet restart atıyodu, sonra eski hdd yi de takınca alet yeni olan hddeki işletim sistemi ile sorunsuz açılıyordu. Buraya kadar zaten sebebini anlamamıştım ama sorun çıkmadığı için fazla da kurcalamadım.

Bu sabah win7 kurayım bari düzelir heralde diyerekten eski hddyi çıkartıp yeniye format atmaya kalkıştım, fakat bu sefer de loading ekranında kitlenip hata verdi, external bir aygıtı adam gibi çıkartmamışsınız restart atıp tekrar deneyin diyodu(hata kodu 0xc00000e9, googleladım hep aynı şey denmiş usb deviceları çıkarın falan).
Neyse uzun uğraşlar sonucu beceremedim ve hdd yi alıp kardeşimin bilgisayarında format atıp win7 yükliyim dedim ki gayet sorunsuz oldu. Fakat kendi bilgisayarıma takınca tekrar windowsun loading kısmında kitlenip restart atıyor. Ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemedim, bios update de yaptım hala bana mısın demiyor. Eski hddyi takınca da onda yüklü olan 64bit vista da açılmıyor. Kaldım ortada, lütfen bir çözüm önerisi sunun bana/:
Sosyal ağlarda paylaş

hmm
HDD'lerin uzerindeki master/slave pin'lerine bak. Her ikisi de slave olmasin? Cable select seciliyse birinde, digerinde degilse ve IDE kablosunda master'in olmasi gereken yerde slave, slave'in olmasi gereken yerde master varsa olabilir... Ne biliyim... OS'un oldugu hdd'yi, IDE kablosunun en sonuncusuna tak ve pin'lerinin master olarak tanimli olduguna emin ol. Sonra slave olacak olani zaten cikar bi kenara koy. Su master isini cozdukten sonra slave hdd'nin pinlerini ayarla ve onuda kablonun ara girisine tak, calissinlar kuzu kuzu

Attim tutmadi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...