Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xp format ve sorunlar zinciri...

THARKAS

Öne çıkan mesajlar

simdi baya sıkıntıdayim bilgisayarim son zamanlarda beni deli etmeye basladi bunun uzerine gozumu kapadim yedekleme falan hic bir seyle ugrasmadan format atma durumuna geldim gel gorki atamiyorum.

isletim sistemim 32 bitlik xp
elimde su an olan cdler:64bit xp (calisip calimadigi mechul) ve windows 7.

format atmami onliyen sıkıntılar: 1- bilgisayar restart atildiginda yuzde 30 ihtimalle acilmiyor ilk ekranda kaliyor 3-4 sefer restart atmam gerekiyor o ekrani gecmem icn ancak bu restart gereken islemlerin iptal olmasina neden oluyor.

2- durup dururken cd rom da sıkıntı cıktı cogu zaman bilgisayar gormuyor cd romu sanki bagli degilmis gibi.

3-boot sirasini cd romdan baslatmama ragmen cok cok cok nadiren onu kullaniyor hatta simdiye kadar 2 defa cdden bootlatabildim sadece...bunun nedeni o sirada cd romu gormemesimi yoksa boot geyigindemi bir sorun var anlayamadim.

4- windows 7 yi 2 sefer kurma ekranina getirtebildim bu aksikilere ragmen gel gorki driverlari bulmaniz gerekiyor tarzi bir sorun cikardi isletim sistemini kurarken...netten arastirdim xplerde oluyormus bazen boyle.

5-recover diski mevcut anakaritmin takiyorum restart atiyorum gel gorki o cdyi nedense gormuyor.

6-iki harddisk takili ancak nedense 1ini hic goruyor otekide bolunmemis...isletim sistemim onun ustune kurulu.

7-64bit windows xp cdsinden hic bootlatamadim hic gormedi simdiye kadar o yuzden onu deneyemedim henuz.

su an istegim bilgisayara bir sekilde format atmak sonra bir sekilde isletim sistemi kurulur ancak nasil atabilirim?
cd rom u calismiyor varsayarsak cd siz sekilde format atmanin bir yolu varmi?
Sosyal ağlarda paylaş

THARKAS said:
format atmami onliyen sıkıntılar: 1- bilgisayar restart atildiginda yuzde 30 ihtimalle acilmiyor ilk ekranda kaliyor 3-4 sefer restart atmam gerekiyor o ekrani gecmem icn ancak bu restart gereken islemlerin iptal olmasina neden oluyor.
?

Harddisk'te badsector oluşmuş olabilir.Bende aynı sorun olmuştu,birgün boyunca devamlı formatta aynı sorun oluyordu,bıkıp bilgisayar tamircisine götürdüğüm format atmak istediğim cd'nin bozuk olduğunu ve harddisk'te bad sector oluştuğu söyleyip hemen halletmişti 2 saattte sorunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarın böyle saçmaladığı zamanlarda Güç Kaynağınızdan da şüphelenmelisiniz.
Zira şu sorunlar ortak olarak bende de vardı:
- Bilgisayar resetlendiğinde açılmama, açılış ekranında sürekli tekrar baştan resetlenme
- Bir şekilde bilgisayarı açmayı becerebilirsem, bir süre kullandıktan sonra disket sürücüsü, DVD ROM, işlemci fanı gibi donanımlara ulaşamama ya da kafayı yemiş şekilde veriler alma

Sana önerim SpeedFan programı ile bilgisayarının garip davrandığı bir zamanda bilgisayarının Voltaj değerlerini kontrol et. Abuk subuk şeyler görüyorsan muhtemelen sıkıntı güç kaynağındadır.

Ben güç kaynağımı değiştirdim ve çok mutluyum.
Elveda ömrünü doldurmuş eski güç kaynağı, mekanın cennet olsun.
Teşekkürler yeni güç kaynağı, sana çok şey borçluyum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...