Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Roportoja bak be!


eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

çok ilginç şeyler var ya içerde hepsini okumadım ama mesela savcılıkta çekilen sahnelerde ATATURK resminin kullanılmayışı vs.

dikkatimi çekmemişti açıkçası...


Kurtlar Vadisi;nin eski yapımcısı Osman Sınav;ın açıklamaları, Zafer Ergin;i kızdırdı. Baron;u canlandıran Ergin, "Kendisi sette Polat;a abi diye seslenirmiş. Kendini bir yerlerde çok büyük, bir yerlerde de küçük görüyor. Ben Osman;ın duruşunu beğenmedim" dedi... Osman Sınav;ın Cuma günkü Kelebek;te yer alan açıklamaları dizinin Baron;u Zafer Ergin ile Çakırı Oktay Kaynarca;yı kızdırdı. İki ünlü Kelebek'in 7sorularını yanıtladı. Önce söz Zafer Ergin;de... Osman Sınav geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi Akşam Gazetesine Zafer Ergin hakkında ve Çakır'ın ölümü hakkında açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine Hürriyet Gazetesi Zafer Engin ve Oktay Kaynarca'ya bu açıklamaya ne yanıt vereceğini sordu. Zafer Ergin ve Oktay Kaynarca;nın Osman Sınav'la süre gelen bu tartışmalarını haberin devamından okuyabilirsiniz.



Tarikat iddialarıyla ilgili haberler gündeme gelmeden önce bu durumdan haberiniz var mıydı?



Zaman içerisinde gündeme gelen tarikat ve başka konular, haberler çıkmadan önce ekipteki birçok kişi gibi benim de kulağıma gelmeye başladı. Nedir, ne oluyor diye merak ettim. Çünkü çekimlerde detaylar dikkatimi çekiyordu. Mesela savcı ofisinin çekimlerinde Atatürk resminin olmayışı gibi... Sonra dizideki rolümün gidişatı, verilen sözlerin tutulmaması ve bunun dışında bir sürü konuyla ilgili olarak Osman Sınav;la konuşmak istedim. Ama kendisi, "Ben bu işi devrettim" diyerek kaçtı, konuşmadı.

Birçok konuda konuşmak istedim dediniz. Nelerdi bunlar?



Osman Sınav;ın bir haftalık dergide yeraltı dünyasıyla ilgili söylemini okudum. Ve çok şaşırdım. Hatta dergiyi "Acaba tekzip edecek mi?" düşüncesiyle üç hafta üst üste aldım. Fakat hiçbir haber çıkmadı. Bu haberde, Çakır;ın ölmesiyle ilgili olarak yeraltı dünyasındaki kişileri övücü bir takım konuşmalar vardı. Gelen, giden bir mektuptan bahsediyordu. Bu beni çok rahatsız etti. Bir de dizi içinde benimle ilgili hoşlanmadığım bir hava estiğini görünce, kendisiyle bir an önce görüşmek istedim ve aradım.

Bu arada senarist Raci Şaşmaz ile görüşmediniz mi?



Hayır. Kendileriyle bir diyaloğum yok. Ayrıca benim muhatabım onlar değil, yapımcıdır. Ve bir pazar günü Osman Sınav;a telefon ettim. Etmemin bir sebebi de şuydu; Yazarlardan bir arkadaşın, bir gazeteciyle konuşması sırasında, Oktay Kaynarca;nın öldürülmesiyle ilgili olarak, "Yeraltı dünyasıyla ilişkisi var" gibi bir söylemi vardı. Hatta konuşmasında, "Ama biz diziye başlarken Necati Şaşmaz, Zafer Ergin ve Oktay Kaynarca;ya illegal örgütlerle ilginiz olmayacak demiştik" gibi bir ifadesi de yer alıyordu. Bu açıklama beni müthiş gerdi. Bana bunu kimse söyleme cesaretinde bulunamaz. Kimseye bu cesareti vermem. Dolayısıyla hemen Osman Sınav;ı aradım. Telefonu şoföründeydi. Aramasını söyledim, fakat aramadı. Bu olay üç ay önce oldu ve kendisiyle bir daha ne karşılaştım ne de aradım. Hâla da karşılaşmadım. Kaçıyor...

Sizce kaçmasının sebebi nedir?



Bir insan kendisine ayda milyarlarca gelir getiren, tamam her şey para değildir ama bunun yanında şöhrette getiren bir diziyi bırakır mı? Benim bildiğim Osman Sınav bugüne kadar birkaç dizi yapmış, az sayıda sinema filmi çekmiş birisidir. Deli Yürek ve Kurtlar Vadisiyle gündeme gelmiştir. Daha öncesinde hatırladığım bir patlaması yoktur. Sonuç itibariyle şan, şöhret, para getiren bir şeyi bırakıp gitmesi tuhaf. "Sinema filmi çekmek istiyorum" demiş. Burada film çekmesini engelleyecek bir şey yok ki. Çünkü kendisi bu dizilerin yönetmenliğini falan yapmıyordu. Bir yıldır Kurtlar Vadisinin yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan yapıyor. Ve ben onunla çalışıyorum. Osman Sınav masasında başka ne pislikler varmış ki temizlemek niyetindeydi. Ben bunu anlamadım.

Sınav sizin için, "Kültür Bakanlığından istifa etsin" dedi...



Buna sadece kahkaha atabilirim. Osman Sınav benim yaşamımla ilgili tavsiyelerde bulunabilecek son kişi bile değildir. Benim onun yaşı kadar sanat geçmişim var. 40 yıldır sanata hizmet veriyorum. Dizideki tüm haklarını devretmiş bir yapımcının ortaya çıkıp görüş beyan etmesi abestir. Kaldı ki dizide rol almış bir sanatçıya yönelik beyanda bulunmak, dizinin oluşma biçimini ve felsefesini görmezden gelerek, işi dizide sadece oyuncu olan bir kişi hakkında polemik yaratarak nereye varmak istediğini anlamış değilim. Benim açımdan bir insan hem namuslu, hem cesaretli olmalı. Ama asla megaloman olmamalı. Ben ilkelerim uğruna işimin gereğini bilen, yerine getiren ve bundan da hiçbir zaman taviz vermeyen birisiyim. Kişisel tercihime herkesin saygı göstermesi gerekir.

Osmanın ruh hali iyi değil!


İki diziyi beş kuruş para almadan nasıl devrettiniz sorusuna, "Ben Türkiyede bunu yapabilecek tek insanım" diyor. Bizim muhatabımız tek insan öyle değil mi? Tek olanlara saygı duymak, elimizden geldiğince neslini tüketmemek gerek. Di
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...