Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Üniversite

Deacon

Öne çıkan mesajlar

BabacumMostors said:

elimizde 80 model ford taurus var ve bunu yamayarak 2009 mustang yapmaya çalışıyoruz, türkiyede eğitim sisteminin durumu budur.

ağzından öpcem ben de bunu diyorum. almanyadaki para verme olayına gelene kadar sistemde düzeltmemiz gereken o kadar şey var ki. Almanyanın eğitim sistemi (bilmiyorum ama muhtemelen) bizimkine göre çok daha az eksikleri olan bir sistem ise onlar yaptığı para yatırımında atıyorum %90 verim alacakken biz %40 verim alacağız, çok saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dünya çapında uzmanlar mı gelecek. Gelsin. 15 bin dolar mı istiyor. İstesin. Mükemmeliyet Merkezleri oluşturulsun. Buralarda ekip kurup birkaç yıl çalışsınlar. Gen, nano teknoloji, kök hücre gibi alanlarda ülke yeni bir ivme ve vizyon kazansın.

Şu saçma değil mi? Akademik olarak bilgili birileri aytınlatsın beni lütfen. İnsanlar araştırma yapmak istiyor ödenek yok diye geri çeviriliyor. Kısıtlı olanaklarla lablarında çalışıyor, bilgi ediniyor. Sen araştırma yapan akademisyenine ödenek ayırmayıp sonra yurt dışından birilerini parayla getirip " al öğret bizimkilere" mi diyeceksin? Akademisyenleri salak yerine koymak değil mi bu? Şu para devlet üniversitelerine araştırma ödeneği oalrak ayrılsa, makale yazmayan proflar dürtülse daha mantıklı değil mi? Tonla abuk üniversite var, onların seviyesi yükseltilse...

Adam cahilce konuşuyor bence. Direk şu örnekten anlayabiliriz bence;
said:
Biz Türkiye'de ne aşı ne de ilaç üretebiliyoruz.

Yalan. Ya da bildiğim kadarıyla yalan. Bir laboratuvar müdürü, veterinerlik falan gibi bir şeydi tam hatırlayamıyorum, televizyonlara çıktı türkiyede aşıyı üretebilecek durumdayız diye. Devlet sallamadı, umrunda değil çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...