Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bölümü silinen HDD yi geri alma

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar birkaç gündür sabahları yatmama neden olan bir olay başıma geldi.

Xp formatlarken haricin hdd takılı kalmış ve sürücü sabit disk olarak görmüş. Farkında olmadan yanlışlıkla bölümünü sildim. Ama kesinlikle diski biçimlendirmedim, formatlamadım. Pcyi tekrar açtım fakat bilgisayarıma girdikten sonra disk kayboldu ama aygıt yöneticisinde birim etiket ismi ile hala duruyor yani disk hala biçimlenmemiş.

Konu hakkında araştırmalarımıda önerilen yönergeleride paylaşayım;

[list=1][*]Hariciyi hızlı biçimlendirip, File Recovery programları ile kurtarmak (kopyalamak).
[*]Direk File Recovery programları ile başka harddiske kopyalamak.
[*]Linux vb işletim sistemi yüklü bir makineden Raw formatını tanıyarak bilgileri kopyalamak.
[*]Hariciyi hırsla yere çarpıp bilgilerden vaz geçip lanet etmek.
[*]Acronis Disk Director ve Find & Mount programları ile Raw formatı tekrar NTFS'e dönüştürmek.[/list]
Şimdi sorun şu ki 1 TB Harici HDD'yi farklı bir yere yedeklemek için yürek ve bilumum zaman dayanmaz... Bu yüzden 1-2-3 ve hadi 4 eleniyor geriye sadece 5. seçenek kalıyor...

5. Seçenek üzerinden gittiğim denemeler:
Find & Mount harici hdd'yi gördü ancak içini açamadı nedenini tam anlamadım ancak partisyonu sildikten sonra "bölüm oluştur" demediğim için görememiş olabilir ancak o da Flash Bellek ile yaptığım denemelerde görsede içindeki bilgileri ne kopyalayabildim nede eski ntfs durumuna getirebilmiştim...

ve Acronis... Bu programda birşeyler olabilir ancak ben yanlış birşeyler yaptığım için test flahımdaki bilgilerin tümünü kaybettim ve bu korku bana yetti.

Yardımlarınıza muhtacım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...