FiXxXeR Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Selam, Universiteye basladim ama 2 hafta gec kaldigim icin birsuru sey kacirdim.. neyse.. yapmam gereken bir practical var kucuk bir sorum olacak simdi 2 tane .class var. 1. klassta startKm endKm diye iki sayi var bide totalKm var ki bunu getTotalKm iste return endKm - startKm yaparak kullaniyorum.. simdi bu getTotalKm nin sonucunu 2. classta println yapmam lazim.. 1. classtan 2.ye nasil aktarabilirim?[signature][hline]a.k.a. Sharez Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 buyrun efendim. http://java.sun.com/docs/books/tutorial/java/javaOO/subclass.html[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 2 si aynı java dosyasının içindeki farklı 2 class mı yoksa farklı kaydedeilmiş 2 class mı ? dosya olarak mesela 1.class 2.class diye mi ? yoksa sordugun sey a fonksyonundakı verılerı b fonksyonuna gonerıp ordan return le aldıgım degerı a fonksyonunda ekrana yazmak ıstıyorum mu ?[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 bende geçen bi C yardım. içi tüm çürük çıktı.[signature][hline]Benim Şirket Gerçi son zamanlarda pek ilgilenemiyorum ama, işte şimdilik kendini idare ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 public class1{ public hesapla(startkm,endkm){ return endkm-startkm ; } } public static void main(string[] args){ int startkm,endkm,totalkm ; class1 mmm = new class1() ; totalkm = mmm.hesapla(startkm,endkm) ; sytem.out.println(totalkm) ; } gibi bişey olması lazım eger dogru anladıysam ... eger farklı 2 dosyadan bahsedıyorsan main() içeren le diger .class ı aynı package altına al ve import la (mesela import java.hebelek.class1 gibi) olur heralde ... (compıle etmedım calısmıyor olabılır fıkır versın dıye yazdım) ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FiXxXeR Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 http://eugeneciurana.com/pastebin/pastebin.php?show=2296 burda var kod.. ama 2 farkli classta.. 1.de hesap yapiliyor bir sonuc aliniyor.. bu alinan sonucu 2. dosyada println yapmam gerekiyor[signature][hline]a.k.a. Sharez Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 yannış annamadıysam, 2. classta 1. classın objesini yaratacaksın public static void main(String args[]) { /*burda 1.classatan yaratıyoruz adını fe koyuyoruz icindeki parametreleri koyuyoruz 1. classın constructorında isteyen double startKmIn, double endKmIn, double litreIn) bunları yani */ FuelEfficiency fe=new FuelEfficiency(3,5,7); //sonra yarattıgımız objenin gettotalkm metodunu cagirarak sonucu aliyoruz System.out.println("Distance travelled: " + fe.getTotalKm() + " Kms"); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FiXxXeR Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2004 Sagol Raider simdi deneyebildim anca calisti:) sonunda Process completed. i gorebildik:)[signature][hline]a.k.a. Sharez Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar