Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bass Gitar Hakkında Bilgi Lazım!!

Odun

Öne çıkan mesajlar

Ben bass çalmaya karar verdim fakat taknik olarak fazla bilgim bulunmadığımdan sizlere danışmak istedim(dükkanlardaki satıcılara pek güvenmiyorum sonuçta onlar satıcı(kimse alınmasın))

1)Başlangıç olarak şöyle ikinci el yada orta kalite bi bass alıcam önereceğiniz marka/dükkanları söyleyip bilinen bir mekandan tarif edebilir misiniz(tüneli biliyorumda kadıköy bilgim sadece yazıcıoğluyla sınırlı bide vapur iskelesi) ?

2)Bass alırken dikkat edilmesi gereken şeyler neler(fretboard şöle olcak neck düzgün birleştirilmiş olcak gibi)

3)Precision ve Jazz pickupları arasındaki ses farklılığı nedir?Hangisi Rock/Punk/Metal türevi müzikler için uygundur ?

4)Siz eğer bir bass almışsanız o gitarda"keşke olsaydı" dedğiniz bi özellik var mıydı ?

5)amfi olarak hangi marka/model tavsiye edersiniz ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

P.S Bass Hakkında YORUM YAPMAYIN(kötüdür elektro daha iyidir vs...)
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışından getirtebiliyosan öyle yap derim sana. Burda olmayan süper markalar var. Ki mesela burda 1600$+ olan bi ernieball amarikanyada şu anda 850 dolar cirlop. Bu misali verdikten sonra sana derim ki, alabiliyosan samick veya mim fender precision al. Yok diyosan burdan aliyim, o zaman ya bikaç ay beklersin SUB ( ernie ball'un squierı gibi bişey. ) gelsin diye. O da olmaz diyosan ikinci el bi cort bulmaya çalış derim sana. Amfiye gelince sana herkes diycek ki marshall al abi süper. Tabi marshall süper ama fiyat ta öle. Onniçin ilk başta iyi bi müzik setin varsa tak arkasına çal. O da olmaz diyosan peavey amfi alıp bilgisayarcılardan alabiliceğin subwooferlara tak. İdare et. Precision al dememin sebebi hep doğru sesi alabilmen. Ama aslında punk funk müzik için bence jazz bass daha makul. Daha çok ton ve şekil yapma şansın var( Mesela thumping(slap)) Bİlmiyom ki daa ne diyim.

PS: Yorum yapacam bass gitar şahanedir.
[hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş.

[Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 28 April 2003 14:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aslında çok pahalı diil. ama o boktan washburn için çok. Aslında düşündüm de en iyisi cuma günü tüketici gazetesi almak. Orda var ikinci el bas gitarlar. Mutlaka çal gitarı. Dükkandan alıyosan da fender, ampeg filan gibi süper amfilere takarlarsa ses senin ilk amfinden ( kötü olanı ) çok daha iyi çıkacaktır gözönünde bulundur kardiş. Oduncum benim. Odunum. Bana bişiler oluyo.[hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Bas gitar al hayatını karart
ayrıca bence da squier filan alma hatta Made in Mexico fender bile alma ( Sıfırından bahsediyoz ) hem paalı hemi de okkadar iyi diil. Fakat yok diyosan ki ben fender american deluxe veyhut zone bass alacam elinden öperim.

Ha bu arada ben naaptım onu söliim. SX marka bi bas gitar aldım '62 JazzBass kopyası ve müthiş. Pasif elektronik. Ama single coil diil. Amarikadaki arkadaşa ship ettirdim. O da gettü.

Yapabiliyosan öle yap.

Mesela:
OLP: MM2
Brice
Hartke
Essex
SX
Mutlaka göz atılması gereken markalar.

Bas çal patla.[hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende düşünürum ki ucuz bi gitar aliyim başta senin dediğin gibi markaların ikinci elini filan alırım sonra fender americana geçeyim
ya da
hepten bi para biriktirip
fender mark hoppus signature aliyim diyorum

o da beni bi kaç sene götürür zaten baya kaliteli
amfi de ise kafam aşırı karışık durumda şimdi marshall lan falan harbi süperde fiyatıda süper yada fender almak istiyorum ama ondada gain yok

bide distortion efekti felan elektrodaki kadar farkediyo mu bass ta?yada şöyle diyim para kıymaya değer mi kine ?

[Bu mesaj Odun tarafından 30 April 2003 22:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Distortiona gerek yok. Peavey amfi iyidir başlangıç için drive tavsiye edebilirim. İyi gitar alma çünkü nasıl olsa iyi çalmaya başladıktan sonra gitarı değiştirmek istiyceksin biir, ikincisi zordan başlamak iyidir sonra v bass'a geçince deli rahatlarsın mesela ama tersi iyi olmaz. 20 kiloyla koşmaya alışıp sonra bırakmak gibi yani. İyi gitar alma. Hardcase? AL![hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...