Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dava açmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
du hazır ezberlemişkene bi daha yazayım..

"bi filmdeydi galiba." said:

bu adalet değil, sadece yasa...

yasalara göre bilmem nelerin toplanmasına, bıdı bıdı yapılmasına..

dünyada herhangi bir yerde çöpçüler yerine kuaförleri, ne bileyim kabzımallar yerine mühendisleri, ceo'lar yerine fırıncıları koy..

sistem çöker..

ama adalet aradığın kurumlar için bu değişiklikleri yap.. kuaför, mühendis, fırıncıları içeri doldur..

ben fazla değişiklik olacağını sanmıyorum..

gerçi davalar daha kısa sürer herhalde..

yasalar her yerde, dünyanın her yerinde bir garip.. adalet mi? hmm bence değil.. oj gibi tonla olay yok mu dünyanın 4bir yanında..
Mesaj tarihi:
Theghosthand said:

Tam bilmiyorum yazmışsın o zaman neden saldırıyorsun ki.Adamın öğrenci ve toy olmadığı kesin.Zaten öyle olmasa Türkiyenin en büyük ceza davalarına bakması zor olurdu.

herkes de süper star olmuş burada. tam bilmiyorum yazdım çünkü tam olarak kaç lira ceza aldıklarını bilmiyorum iki bin lira civarı işte. bunu tam bilsem ne fark edecek
Mesaj tarihi:
Bu arada karşıdaki adamın çok yüksek bi derin bağlantıları filan yoksa, dava açmaktan korkmanız için bir sebep yok. Hani süreçte rahatsız olsanızda haklıysanız, kesinlikle kazanırsınız davayı. AİHM'ne kadar yolu var.

O yüzden problem dava açmaktan korkanlarda. Asıl hakkını aramayan korkak, pısırık tipler ülkeyi bu hale getiriyor. Namussuzlara gün doğuyor.
Mesaj tarihi:
soulberry said:

mesela bi kiracı var, son üç aylık kira ve depozito ödemeden kaçmaya çalışıyo. aslında kaçmak demeyelim, eve gelmiyo ama evden de atılamıyo. paraları vermiyo + evden çıkmıyo kısaca.

atıyorum ev sahibine toplam borcu 4000 ytl. buna dava açsak, avukata da (yine atıyorum bilmediğim için) 1000 ytl versek, ekstra bi ücret çıkmadığı sürece davayı kazandığı takdirde 1000 ytl'yi de suçlu taraf mı ödeyecek?

Bildiğim kadarıyla 3 kez noterden ihtar verilince mahkemenin kararı ev sahibini destekler nitelikte oluyor ve celse sayısı az oluyor diye biliyorum .
  • Yeni Oluştur...