Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP ve Network Kurulumu

Berk

Öne çıkan mesajlar

XP Professional'da Domain kuramazsınız, domain yanlızca server işletim sistemleri üzerinde kurulabilir, o zaman kurduğun server Root Domain Controller olur.. Gerekli ayarlamaları o server üzerinde yaparsın..

Workgroup olayı ise farklı bir mantık, sadece birlikte çalışan makinaların olduğu bir gruba isim vermektir. Böylece makinalar birbirleri ile haberleşirken aynı grupta olduklarını anlayabilirler.. Tamamen mantıksal bir gruplamadır. Fazla bir güvenlik sağlamazlar..

Workgroup oluşturmak için yapman gereken birşey yok sadece my computer'a sağ tıklama ie gelen seçenekler arasında Computer Name tab'ı altında Workgroup adını ver, aynı workgroup'da olmasını istediğin pc'lere de aynı workgroup adını ver o kadar başka yapman gereken birşey yok.. zaten yapabileceğin birşey de yok..

domain kurma konusunda bilgi istersen o konu biraz detaylı.. Server üzerinde domain controller olayı girdiği zaman Active directrory vs. giriyor, DNS kurman gerekiyor onlar üzerinde gerekli kayıtları yapman gerekiyor ki burada anlatmam biraz kasar..[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

Thalion senden cevap bekliyodum zaten ama ben doğru yapomışım herkesşi
o ************ ethernet kartları uyumsuz çıktı eskiüskü tozlu bişi taktık çalıştı network olayı deli etti bizi =)[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi sorunun hallolduysa ne ala :) ethernet kartı ile ilgili sorun yaşamak istemiyorsan temizinden alacaksın 7 dolarlık surecom olacak bitecek :) ne sorun çıkartır ne başını ağrıtır 5-6 ayda bir patlama olasılığı vardır ama ev ortamları veya küçük networkler için idealdir, sadece evde 1 veya 2 tane yedek bulundur yeter patladığı zaman açıkta kalmamak için :)

Ben nerdeyse 6 yılda 5 kere felan eth kartı değiştirdim o kadar ciddi bir sorun değil yani 7 dolardan :)[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...