Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

svchost.exe sorunsali

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

sorunu "başka pencere açılmakmakta , copy paste gibi basit işlemler yapilamamakta , javascript uygulamaları kullanılamamakta" olarak tanimlayabiliriz. belirli bi süre düzgün çalişan NT tabanli işletim sisteminiz (örn: nt4 , w2000, wXP) sonra hatra verir. dosya kendi kendini kullanilamaz kilmaya çalişir. ne kullanilir ne kullanilmaz... Çözümü hakkinda bilgisi olan ?[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Sosyal ağlarda paylaş

aşağıdaki linkle tıkla orada en üstteki patch i indir.
Tıkla[hline]Spartan
Avalon uo shard GM

[Bu mesaj Spartan tarafından 14 August 2003 22:28 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Spartan tarafından 14 August 2003 22:28 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Spartan tarafından 14 August 2003 22:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yine bir ek bilgi .. eğer servicepack yüklemedi iseniz service packinizi yükleyin yukardaki linkten yine (next 45 tuşuna basip sizin için doğru olan packi bulun )
ayrica dil seçimini de yapmayi unutmayin boşu boşuna 33 mb indirmek te var [w2000 service pack 4 ün boyutu]
neyse şimdillik sorun çözülmüş gibi gözüküyor ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
Sosyal ağlarda paylaş

format attırmak yerine hdd'yi virüsler trojan backdoor ve worm için tarama yaptırtsın önce.
Eğer hiçbişi yoksa demekki bi şekilde sistem dosyaları bozuldu.

Çünkü bende backdoor vardı. Biri bilgisayara girmiş c ve d nin label ları değiştirmişti. labellardanda beni tanıdığı belli oluodu. Önceki 2 günde bilgisayar sapıtmıştı zaten. Windows'un bazı programlarını açmıodu. Services mesela. Desktop'da ikon taşıyamıosun. çift tıklayabiliosun ama yerlerini değiştiremiosun. İnternetten kopamıosun felan.

Hepsi backdoor'un işi. 2. gün de o RPC terminated unexpectedly deyip restart atmıştı. 3. gün c ve d nin labelleri farkettikten sonra hemen kaspersky ile genel bir tarama yaptım backdoor buldu. Temizledim sonra kerio 3 beta kurdum. Windows'un bütün programlarına internete bilgi gönderme ve alma izni vermiorum. Paşa paşa çalışıo şimdi. (tabi icq, mirc, ie gibi bazı programlara full access verilio.)[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 15 August 2003 09:16 tarihinde demiş ki:
format attırmak yerine hdd'yi virüsler trojan backdoor ve worm için tarama yaptırtsın önce.

Çünkü bende backdoor vardı. Biri bilgisayara girmiş c ve d nin label ları değiştirmişti. labellardanda beni tanıdığı belli oluodu. Önceki 2 günde bilgisayar sapıtmıştı zaten. Windows'un bazı programlarını açmıodu. Services mesela. Desktop'da ikon taşıyamıosun. çift tıklayabiliosun ama yerlerini değiştiremiosun. İnternetten kopamıosun felan.

Hepsi backdoor'un işi. 2. gün de o RPC terminated unexpectedly deyip restart atmıştı. 3. gün c ve d nin labelleri farkettikten sonra hemen kaspersky ile genel bir tarama yaptım backdoor buldu. Temizledim sonra kerio 3 beta kurdum. Windows'un bütün programlarına internete bilgi gönderme ve alma izni vermiorum. Paşa paşa çalışıo şimdi. (tabi icq, mirc, ie gibi bazı programlara full access verilio.)[hline]This Cat Scratches Free.

aynısı aynısı hiç bişe yapılmıyo dosya sürükleyemıon programın adını verirmisin catz? lütfen[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ÖNCELİKLE
said:
arcane, 15 August 2003 09:01 tarihinde demiş ki:
bende bu svchost.exe den tam tamına 4 tane açık
eskiden home kullanırken 1 veya 2 taneydi
bi sorun mu var acep ?[hline]:: arcane ::::::::hp:hss::::::::1::::::::2::::::::3::::::::

Arcane , şimdi o svchost.exe nin çok açilmasinda bir sorun yok .. programin amaci sistemdeki ".DLL" dosyalarini sen programi çaliştirirhen aktif tutmak.. yani ne kadar program okadar dll okadar svchost.exe.. sayisinda sorun yok yani...
AYRICA
said:
Erutan, 15 August 2003 08:55 tarihinde demiş ki:
abiler ablalar piliz başka bi link verin tıklanmıyo calışmıyo bendede svchost hatası veriyo hiç bişe yapmıo makına eğer şimdi yapamazsam abim götürecek format attıracak başka bi adres verirmisiniz adres full değil sanırım[hline]

adress ful ama senin şu anda svchost.exe çalişmaiği için iexploprer da hiçbir scripti kullanamiyorsun .. sitelerimizde günümüzde scriptlere çok dayandiği için işin zor, sana tavsiye (ben öyle yaptim ) restart et makinani hemen nekadar gereksiz program varsa kapa startupta çalişan , sonra direk bu sayfayi aç linke bas microsoftun dload sayfasina git . (bende en başta hata üretmiyor , 1-2 dk sonra açildiktan patliyordu svchost.exe)....
SON OLARAK
said:
Catscratch, 15 August 2003 09:16 tarihinde demiş ki:

normalde virüsü bulamiyordu bende norton .. kıllandim safe moda attim , safe modda buldu ve sildi (Virus aramalari için SAFE MOD şart).. tabi silerken alet svchost.exe'yi bi şekilde bozdu.. UPDATE ederken o dosya yeniden yüklendiği için sistem tabil oluyor ...[hline]Vanity is my favourite sin¹
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Xp kullanicilari için SVChost sorunsalina ek bilgi : svchost hatasi verir vermez 1dk da kapanmasini önlemek [hline]
control panel - Administrative tools - services
->Remote Procedure Call (RPC)
->Remote Procedure Call (RPC) Locator.
ikisinde de üstten 3. özellikteki(adini unuttum) her
restart computer <--> take no action
olarak değiştirileceek[hline]Vanity is my favourite sin¹
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
bayağı eski bi topic heralde ama
konuşmayı reddediyorum nedir ya ? :)
zorla mı konuşturuyoz sanki[hline] İsmet web programcılığına çok yeni bir kişidir. Çeşitli web sayfaları yapmakta, ancak sayfalarının başlığı hiçbir zaman değişmeyip New Page 1,New Page 2, New Page 3 vs şeklinde kalmaktadır. O halde İsmet hangi html kodundan habersizdir?
Sosyal ağlarda paylaş

pekiiii, kaçak xp kullanan birinin bu linkteki patch'i indirmesinde bir sakınca var mıdır acep?
benim bilgisayarcı kanka updateleri yapmamı filan da istemiyo, burdan dangıl dungul indirsem bişe olur mu?

benim bilgisayarın verdiği hatalara benziyor semptomlar.

safe mode'da virüs check yapiim bi de, kıllandım şimdi...
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
selam arkadaşlar.
ben makinam eski olduğu için (p3 450 - 128 ram ... ) win 98 kullanıyordum, geçtiğimiz hafta win 2000 kurdum ilk defa...
bu sorun bende de baş gösterdi, bilgisayar açıkken, internette değilken hata vermiyor ama, internete girdikten sonra, kimi zaman hemen; kimi zaman da bir süre sonra svchost hata verip kapanıyor ve daha önce de belirtildiği gibi "open in new window yapamama, copy paste yapamama, bir ikonu taşıyamama" vb. sorunlarla karşılaşıyorum. bu konu da uzuuun zamandır açılmamış... microsoft download sayfasından, tam olarak hangi linki tıklayacağımı ne yükleyeceğimi çözemedim.
yardımlar için şmdiden çok teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...