jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Günlerdir Aion' da merak ettiğim bir konu hakkında hiç bir türk forumunda alamadığım cevabı official forumlarda bu oyunu bırakmış bir oyuncudan aldım ve Paticik platformunda sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Lüfen sonuna kadar okuyunuz. Merak ettiğim şey şu idi: "Bilindiği üzere WoW da son level a ulaşıldıktan sonra dungeonlar yapılır, dungeonlarda toplanan gear lar ile 10 men e girilir, 10 men den toplanan itemlarla 25 men e girilir, biraz pvp, tier 4, tier 5 tier 6 item derken end-game doğru ilerlenir. Aynı şekilde Warhammer oynayanlar bilir ki, rank 40 olduktan sonra pvp yapılır pvp rank in yükseltilir, veya başta city dungeon yapılarak toplanan greater ward itemları ile bir üst seviye superior ward itemların düştüğü dungeonlara gidilir ve yine wow gibi end-game e doğru yol alınır. Sorumun temelinde de bu yatıyordu. Aion' da level 50 oldutan sonrası nasıl gelişiyor? İnsanlar neler yapıyor? WoW ve benzeri MMORPG oyunlardaki gibi bir end-game process i var mıdır?" Aynen adamın yazdıgı şekilde türkçeye çevirerek size aktarıyorum: "Level 50 ye vardıktan sonra ne yapacağımı düşünüp duruyorum. Tabiki Dark Poeta ve bazı raid bosları gibi güzel şeyler mevcut. Theobomos Labs falan.. Peki ya sonra? Dark Poeta nın 12 saat cooldown u var, Theo Labs emin olmamamla birlikte o da büyük ihtimalle 5-12 saat arası birşey. Yani, dark poeta ve theo labs yaptıktan sonra ne yapacağım yani? Demek istediğim şey şu, herzaman PvP' ye gitmek ve düşük level asmodianları veya elyosları kesmek istemeyebilirsin. Diyebilirsiniz ki 46+ da Dredgion var ama peki ya sonra? Dredgion u günde 3 defa yapabiliyorsun, eğer çoğu insan gibi çalışan biriyseniz elbetteki günde 1 kere yapabilirsiniz. Kendim adına konuşmak gerekirse, bu oyunu inanılmaz sıkıcı buluyorum çünkü size grinden ve "biraz" PVE den ötesini vermiyor. Steel Rake i nedense çok seviyorum hatta tek sevdiğim yer diyebilirim. FT berbat, exp kötü ve loot çok kısıtlı. Training Camp çok kısa ama exp i inanılmaz. E ne oldu? Level 50 de ne yapıyorum ki? Mirage set için Crafting i 499 a çıkar, sonra silahlar için plat coin farmla. Hala grind. Oyun oynadıgım zaman seçeneklerim olsun istiyorum. biraz PvP yapabileyim, sonra istediğim gibi instance yapabileyim. Şu anda bu aynen şu şekilde: Dredgion, Dark Poeta / Theo labs yapıyorsun. Bitti. Bütün PVE bitiyor. Tabiki dark poeta ve theo labs biraz uzun sürüyor ama, hala bana fazla seçenek sunmuyor. Arkadaşlarımla bir Instance a girmeye karar veremiyorum çünkü lockout zamanları uzun ve hatta günde 1 kere yapabiliyorsun. Demiorum ki bu oyunu WoW gibi Casual oyuncular için düzenleyin, ama düşünüyorum ki daha fazla yapacak şeye ihtiyacımız var, en azından benim. Daha fazla şey istiyorum. Belki 2-3 Instance eklenebilir, lockout u kısa süren veya Dredgion ı daha sıklaştırmak. Fortress kuşatmaları hiç te öyle eğlenceli değil, bütün guild leri topluyorsun ve sadece zerg yapıyorsun. Sonra World Bos ları var. 12-24 saat respawn zamanları var ve başka guild ler spawn yerlerinde kamp yaparken birini öldürmek zor. Yeteri kadar Instance olmadıgı için insanlar WOrld bosların yerlerinde kamp yapıyorlar. Fikir olarak güzel ama küçük çaplı guild ler için büyük bir problem. Büyük olanlar yani çok sayıya sahip oyunculu guild ler hepsi bir anda online olup boss ları gank liyorlar. Ama ufak olanlar o lükse sahip değil. Planlıyorlar ve bos öldüğü vakit yapacak şunlar kalıyor: AP grind, coin grind, dark poeta, theo labs ve dredgion. Fazla seçenek yok ve bir kaç run dan sonra inanılmaz sıkıcı hale geliyor. Şimdi gelelim droplara, gold droplar aşırı güçlü ve çok düşük drop şansı var. Bunu normal buluyorum. Ama Brass-Eye veya bir legendary world bos kestiğinde mana stone düşüyorsa bu hiç te eğlenceli değil. Yani en azından birşeyler düşürmeli, son bosun sadece mavi item düşürmesi gibi, level 7 yeşil sword değil. 3-5 saatini yorucu bir instance ta harcadıktan sonra bir boss u kestiğinde hiçbirşey düşmüyor. En azından doğru düzgün yarayan bir şey düşmeli. Tamam Gold Item düşmesin belki ama en azından bir tane mavi düşsün. Yeşil bir daggerı engineer dan almak çok anlamsız, veya koakoa dan manastone." Adam yazmış. Ve benim de oyuna bakış açım bu yazıyı okuduktan sonra değişti ve başlamama kararı aldım. Benim en merak ettiğim konu buydu. Level 50 den sonra ne yapıyor insanlar. Durum böyleymiş Aion da. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çevirisini yaptığım metin için tıklayınız. Sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Daha da fazlası sağlığa zararlı. Oyun yapımcısı olsam insanları günün 25 saati! oyunuma bağlamaya çalışırmıydım diye merak ediyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 mesajı atan adam lvl50 olmamış bile salla pati end game böyledir diye mesaj atıyor kaldı ki 50 deki instancelar arka arkaya yapsan bile lockoutlar peşpeşe gelir vanilla wow kaç tane "raid" ile çıktı haberin varmı ? anladık oyunu beğenmedin. forumda 150 kere söylenmiş şeyleri tekrarlamak için forumda tek postu olan lvl50 olmamış adamların yazısını türkçeye çevirmene gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Peki sen anlat ozaman level 50 olduktan sonra ne yapılıyor? End-Game e nasıl gidiliyor, process nedir? Kaldı ki ben bu adamla pm den de konuştum. Tanıdığı bütün level 50 oyuncuların düşünceleri hep bu yöndeymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 tum yeni cikan mmolar bu sekildedir aksini goren bilen duyan oynayan varsa soylesin :) adam klasik mmo dar bogazini almis aiona koymus. o kadar dikkate alma bence , ornegin ben aion oynamiyorum coktan biraktim, ama aion kendi icinde guzel bir mmorpg. fantasy based yerine scifi settingsde gecseydi hic bir seyi degistirmeseler bile ben deli gibi oynuyor olurdum. benim sikintim fantasyden yoksa aionun dinamikleri vs guzel .. arkadasin hissettikleri klasik high end sendromu onuda gelistirirler dert edilecek sey degil. yeni patch ile quest xpleride artacak deniyordu oda gelirse grinding de azalir ondan sonrasi klasik fantasy based mmo iste. uber degil ama kotu de degil ortalamanin oldukca ustunde bir mmo aion. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Zaten yıllarını mmorpg oyunlarına vermiş insanlarda -ben de dahil, end-game sendromu oluyor, her yeni çıkan oyunda beklentin çok yüksek oluyor. İnsanlar sıkıldı sürekli aynı şeyleri görmekten, level kas, item kas, farm yap, meslek kas, pvp yap.. format aynı, görüntü ve konu değişiyor sürekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 bence hic dusunmeyin direk baslayın.ve oynayarak görün bazı seyleri.böyle gereksiz cok kişisel yorumlara aldırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Czentovic said: gereksiz cok kişisel yorumlara aldırmayın. sen gereksiz bulabilirsin ama ben bir oyuna 80 90 lira verdikten sonra her ay 13 euro verip, oyuna zamanımı harcayıp 2-3 ay sonra 50 olduğumda yapacak birşey bulamadığımı anlayıp sıkılacaksa, verdiğim para boşa gitmiş olmayacak mı? Parayı sokakta bulmuyor kimse. Kimse de kalkıp level 50 olduktan sonra şunları şunları yapıyorsun, bak şöyle şeyler var bunlar güzel şunlar güzel demiyor. Ne diyorlar? "Hayır dediğin gibi değil", "Hayır öyle birşey yok".. e anlatın doğrusunu ozaman.. Kimse de buna yeltenmiyor. Kaede said: 50 deki instancelar arka arkaya yapsan bile lockoutlar peşpeşe gelir bu mudur yani? bu mu olay. Biri çıkıp anlatsa hoş olmaz mı? İnsanların kafasında en azından bir format oluşur bir ön fikir sahibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
giroflée Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 seni sadece mutlu eden end game midir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Ben konuyu kişiselleştirmiyorum. Objektif yaklaşıyorum. MMORPG tarzı oyunlarda seni oyuna bağlayan şey End-Game e ulaşmak için harcadıgın zamandır. Ve bu zamanı max verimde kullanırsan ozaman zevk alırsın. Tek duydugum şey Aion hakkında Grind. Ne o 50 olduktan sonra sürekli grind yapılıyo, 50 level dungeon ları zaten bitiyo, lock time ları uzun günde anca 1 kere yapıyosun hergün hergün aynı dungeonları yapmak bir süre sonra bayar. Hele ki drop alamıyorsan. Bir diğer dungeon da günde 3 defa yapılıyor. Hergün aynı dungeon a 3 kere girdiginizi bir düşünsenize sıkılmaz mısınız? Ha bir de drop alamıyorsunuz. World bosslar sürekli kamp mekanı. Kill Steal oldugundan dolayı ne kadar güclü olsanız da koca bir guild ile mücadele etmeniz imkansız. Loot adamlarda... Başta dediğim gibi seni oyuna baglayan şey end-game e ulaşman için harcadıgın zamandır. Bu zaman içerisinde illa ki sen olmayabilirsn ama başkaları itemlarını alır, ama sen de alırsın sıkılmazsın. E bu oyunda duydugum şey ki Aiondatabase den de baktıgım kadarıyla Boss dropları çok kıt. Koca bosstan manastone düşüyor diyorlar. Level 7 yeşil item düşüyor diyolar. E şimdi sen zaman harcıyosun, para veriyorsun.. eline ne geçiyor? Ha söylediklerim yanlış olabilir yanlış duymuş da olabilirim. Ozaman biri çıksın doğrusunu anlatsın. Yarım yamalak, kaçamak cevaplarlarla "hayır efendim öyle birşey yok" demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxrep Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 end game denerek büyük haz alınacak. zor instance ler bekleniyordur. fakat bir an önce 50 olayım modunda olmadan zevk almak lazım quest vb. den. 50 olunca da elyos/asmodian kesmek gerek. :) yeni patch ler le çıkar bir şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 ya baydın ama kim ne görmüş ? kaç tane lvl50 var bizde ? oyun çıkalı 1 ay olmuş kaç tane adam şu sorulara cevap verebilir ? yok işte yok gören yok. yavaş yavaş tadını çıkartarak oynuyoruz çok da eğleniyoruz. 35 e kadar da bi kere zorunlu grind yapmadım questlog da da campaign questleri hariç 20 tane quest var bossların droprateinin düşük olduğunu adamlar da kabul etmiş önümüzdeki patchlerde ihtimali arttırılcak deniyor quest xp ler düşük gelmiş ki ileriki patchlerde arttırılcak deniyor 5 sene oynadığımız wow da başlayınca endgame diye bir halt yoktu. 15 kişilik ubrs raid vardı. ubrs keyi için bir geme rolladınmı kungen guildden atardı senin derdin ne anlamadım ki oyun hakkında bilinen herşey milyon kere söylendi herkese göre mmo değil, wow ve klonlarının ağzının içine gırtlağının dibine EPİİKKKK sokmasına benzer bişey bekliyorsan başka kapıya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Kaede said: mesajı atan adam lvl50 olmamış bile salla pati end game böyledir diye mesaj atıyor Madem End-Game hakkında bilgi sahibi değilsin neden ozaman yanlış anlattıgını ve kafasından salladıgını düşünüyorun ki? O adamın anlattıkları oyun içerisinde level 50 olan kişilerin yaşadıkları gördükleri ve kendi tecrübelerine dayanıyor, kendisiyle forum içerisinde PM den de görüştüm. Ha birşey bilmiyorsanız da oyunu savunmayın ozaman. Ben bu forumda sorup alamadıgım cevabı, offical forumlarda aldım ve sizle paylaştım. Oyunu 50 den sonra görmüş oynamış çoğu kişinin düşünceleri hep bu yönde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 HAHAHAHAHA hadi kimmiş oyunun endgameini görmüş lvl50 ler nerde bu adamların fikri yazıyormuş bi göster allah rızası için göster hadi "ben forumda lvl50 olmamış endgame görmemiş bi adama sordum onun arkadaşları varmış hepsi diyormuşki böyle böyle" tamam anladık. hadi sen de alma artık oyunu başka eğlence bul kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Kaede said: 35 e kadar da bi kere zorunlu grind yapmadım questlog da da campaign questleri hariç 20 tane quest var arkadaşım yeter her postunda söyleme şu lafı.. anlamıyor millet işte sdfa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Ben kimse için End-Game görmüş diye bir cümle kullanmadım. Ama çoğu mmorpg oyunlarında belli bir process vardır ilerlemen için onu uygularsın veya uygulamaya çalışırsın. Ben o post u atan insanın söyledikleri kesin doğrudur da demiyorum, sadece tartışılsın istiyorum, nedense Kaede, sen sürekli bir karşılık verme ihtiyacı hissediyorsun.. ama herkes kötülüyor oyunu level 50 den sonra yapacak şeylerin çok kısıtlı diyor.. "Kaede, bence tartışma konusunu bozmaya çalışıyorsun. İnsanları küçük düşürmeye çalışmakla ya da köşeye sıkıştırmaya çalışmakla bir yere varamazsın. Tartışacaksan düzgünce tartış." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Spyro said: Kaede said: 35 e kadar da bi kere zorunlu grind yapmadım her postunda söyleme şu lafı.. anlamıyor millet işte sdfa.. Burada tartışılan 35'e kadar değil, 50 den sonrası, Spyro. Beni 50 den sonrası ilgilendiriyor. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 yok ben seninle ilgili söylemedim.. yanlış anlama =).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Kaede çok güzel anlatmış olayı :) Class dengesi konusunu bile sallamıyorum. 50 olmadan, üstüne abyss gear giyip onlarla en az 2-3 ay 1v1 ve group pvp yapmadan classını ve oyunu öğrenemiyeceğini düşünürsek daha konuşmak için o kadar erken ki... Eğer oyunun atmosferi sarıyorsa ve firmanın gelecekle ilgili konuşmaları hoşuna gidiyorsa basacan parayı alacan ve takılacan o kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 He şöyle sakin sakin yazın. İnsanların oyunu sanki kendilerininmiş gibi sahiplenip agresif bir tavır almaları hoşuma gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 olm tamam da daha oyun çıkalı 1 ay olmuş girip herkese end game sorulmaz sen de kendine gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 dungeonların ne kadar uzun sürdügü hakkında fikrin yok galiba. zaten 1 günde 1 dungeonu zor bitirirsin günde 15 saat oynamıosan ertesi gün girdiginde zaten resetlenmiş olur. derdin dungeona girmekse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konu sadece end-game olsa eywallah ki o da belli bile değil henüz.. level 50 olan insanların aktardıkları şeyler bunlar, 50 den sonra oyunun gayet sıkıcı oldugu, en başta zaten kill steal olması özellikle boss larda sıkıntıya sebebiyet verdiği, yetersiz pve ve zerg pvp sinin olması falan filan.. Ha diyeceksiniz ki beğenmediysen oynama. Benim amacım burda oyunu kötülemek değil ki. Bir ton sorum vardı kafamda başlamak veya başlamamak adına.. Oyunlara körü körüne bodozlama atlamak hoşuma gitmiyor benim. İnsalar level 50 sonrasını bu kadar kötülüyorsa vardık bir bildikleri diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 ks ile hiç karşılaşmadım ayrıca kimse gelip senin kestigin bossa ks yapabilcegini sanmıyorum. aynı anda dalarsanız en çok dmgı vuran alıo lootu ama sonradan gelio boss kslemek diye bişey yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarayaj Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Luriel said: dungeonların ne kadar uzun sürdügü hakkında fikrin yok galiba ben bir fikrim var demedim zaten. 1 dungeon 1 gün sürüyorsa vahim. loot zaten çok kısıtlıymış. ama dediklerine göre drop rate i arttıracaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar