Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pikatel airmax 101 ttnet sacmalıgı

nutella yerim

Öne çıkan mesajlar

merhaba bundan yaklasık 1 sene once ttnet kampanyasından pikatel airmax 101 kablosuz modem almıstım simdi baska bir yere tasındım ve smile adsl aldım sorun su ki kullanıcı adı bolumune @smileadsl.net giremiyorum,modeme baglanıyorum butun ayarları yapıyorum fakat kullanıcı adımı yazdıktan sonra modemi ttnet verdigi icin boyle bir mallık yapmıs default olarak @ttnet ekliyor sonuna bunu duzeltmek icin ne yapmalıyım su an modemin guncel surumunu yahut firmware ini arıyorum baska bir cıkar yolu var mı bunun bilen yardımcı olursa sevinirim yeni modem almak istemiyorum bu gibi sacma bi sebepten
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamen tahmini yazıyorum.

Kampanya dahilinde satıldıgı için, yaptırım amacı ile yapılmış birşey gibi gorunuyor.

Üretici custom firmware yazıp TT ile anlaşmıştır, güncel firmware de aslında o custom firmware için yazılmıştır (yani firmware yazılımı farklı branch larda hazırlanmış). Firmware upgrade de cozum olmaz hatta adamlar o branch da yeni firmware yayınlamamış da olabilir.

Bir ihtimal, ana branch firmware i bulup yuklemek.
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım sorunun cozumune ulastım simdi unideyim eve gidince denicem

cozum

Sizin de bir çok kişi gibi internetle tanışmanız ttnet ile olduysa çok büyük ihtimalle modem almakla, kurulumla uğraşmak istememiş ve ttnet kampanlarından modem hediyeli olarak (herşey dahil tarzı) bir abonelik başlatmışsınızdır. Zamanla TTnetin sizi nasıl sömürdüğünü farkedip başka bir servis saylayıcısına geçmek istediğinizde Pikatel AirMax101 modeminizin ttnet korumalı olduğunu farkedeceksiniz.

Karşınıza çıkacak problem şu olacaktır, modeminizim muhtelif sayfasındaki kullanıcı bilgileri olan yerde, kullanıcı adınız olarak “ [email protected] “ yazmak istediğinizde. TTNet in yaptığı işgüzarlıkla karşı karşıya kalacasınız. TTnet kullanıcı isimleri “koray34@ttnet” gibi bir formatta olup “. ” (nokta) ,içermediği için, amcalar o text alanına nokta koymmayı yasaklamışlar. Nokta içeren bir kullanıcı adı yazıp ileri butonuna bastığmızda, geçersiz karakter girdiğimizi belirten bir mesaj çıkıyor.

Bu problem ile başa çıkmanın yollarına elince ,

Modem arayüzünü güncellemek (Sürüme Dikkat).
Backup oluşturup edit etmek.
Birinci yol biraz riskli. Nokta koymaya izin vermeyen firmware ttnet ile gelen ve update edilmemiş olan sürümdür. Şu an Pikatel101 için farklı updateler mevcut, C11-2M4L-0024 daha önce denenmiş ve bahsettiğim problemi ortdan kaldırmış bir sürüm. Onun dışında bizzat kendi denediğim ve ve bir defa kurdumu geri kaldırılamayan C11-2M4L-0023 gibi sürümler de mevcut. Bu yüzden firmware güncelleme ile problemi çözmek isterseniz C11-2M4L-0024 veya daha yeni bir sürüm kullanmaya dikkat ediniz.

İkici ve her türlü işe yarayacak yola gelince. Nokta koymaya izin vermeyen textbox a herhangi bir şey yazıp örnegin “ herhangibirsey@ttnet” yazıp ileri butona basarak ilerleyin. Daha sonra modem arayüzünden yönetim >> ayarlar >> ayarları yedekle linkine tıklayarak”backup.conf ” isimli yedek dosyasının oluşrulmasını sağlayın. Oluşturulan .conf uzantılı dosyaya sağ tıklayrak notepad ile açın ve “ herhangibirsey@ttnet” yazan bölümü bularak, istediğiniz şekilde dediğitirin. Modem arayüzünden yedeği geri yükle butonuna basıp, modifiye ettiğimiz “backup.conf” dosyasını yüklediğimizde artık modemimiz yeni kullanıcı adımız ve yeni servis sağlayıcımız ile hizmete hazırdır

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...