Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leasingli arabada dikkat edilmesi gerekenler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dün akşam başıma garip bi olay geldi.Beşiktaştan 1. köprü yoluna girdim, leventten gelen yolla beşiktaştan gelen yolun birleşiminde polis durur genelde orda durdurdular ruhsata baktılar sonra devam edebilirsiniz dediler. OGS den geçerken arkadan bir polisin ıslık öttürdüğünü gördüm ama başkasına yapıyo diye devam ettim normal şekilde. Bu sırada saat yaklaşık 9:30 falan. köprüden çıktıktan sonra harem-haydarpaşa spağına yaklaşıyorum arkaya bi jip yanaştı sağ şerit boş olmadığı için hemen yol veremedim bide 160la falan gidiyodum o sırada sonra jip e yol verince sağ tarahtan polisin biri camdan dur diye işaret ediyo çektim sağ tarafa. adam geldi ruhsatı ehliyeti bide arabanın anahtarını istedi. Şaşırdım ilk başta dedim bi problem mi var, arabanın çalıntı ihbarı var dedi polis. birisi 155 yada 154 ü arayıp köprü üzerindeyim çalıntı arabamı gördüm şu anda onu takip ediyorum diye ihbar yapmış. polis merkezle konuşup daha önce arabanın çalındığına dair bişey bulamadı fakat ruhsatta garanti leasing yazdığı için problem oldu allahtan polis adam gibi biri çıktı eve kadar gittip antlaşmayı alıp polise gösterince arabanın benim olduğuna ikna oldu. Bu arada ihbarı veren kişi telefon nosunu yalnış vermiş doğal olarak. üstüne üstlük benle gelen ekip arabası benzinimiz az diyerekten bide benzin parası istedi >:|.

Sonuç olarak leasingli arabanız varsa en azından sözleşmelerin fotokopisini arabanızda bulundurun sonra çok uraşıyorsunuz
Mesaj tarihi:
Onu arabayı satan firmayla bi görüşmek lazım sanırım. Ama pek olacağını sanmıyorum.

Bu arada işin iç yüzü anlaşıldı. Polisi arayıp bu araba çalıntı diyenler sigorta firmasıymış. Haziranın 9unda bizimki ile aynı renk bi araba çalınmış.(Sadece 2 tane varmış zaten bu renkten türkiyede) Arabanın çalınma şeklide çok garip. Gece 02:30 da adam arabada bekliyo araba çalışır durumda, sonra bi polo gelip bu aracın aynasını kırıyor ve adam aşaya iniyor neden dikkat etmiyosun aynayı kopardın vs vs. diyor. Diğer polo dan 2 kişi çıkıyo biri adama bıcak çekip adamın arabasınıda alıp gidiyorlar. 1 aydır da arabayı bulamıyolar. Arabadan geri kalan sadece kırılan yan ayna. Benim arabayı köprünün üstünde görünce bu sigorta şirketi kendi arabaları sanıp polise ihbar etmiş...
Mesaj tarihi:
Ha bide şöyle bişey var; leasingin ödemesi bittiğinde leasing firması arabayı sana fatura ederek satıyor(tabi para istemiyo :D). Bi kısım KDV ödemek zorunda kalıyosun doğal olarak. Ama iş yerinden sürekli masrah gösterip kdv den düştüğün için kredi ile araba almaktan daha iyi bi yöntem.
Mesaj tarihi:
Geçmiş olsun polis de nerden kàr etsem diye çabalıyor gibi geldi bana...[signature][hline]«³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Boş Kağıda imza atmam... :-)
  • Yeni Oluştur...