Chewy Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Şimdi çalışmaya devam ediyorum c'ye while'a geçtim :).Birkaç sorum var gene. Şimdi bu program da amacım şu:Kullanıcı + ve - değerler giricek bende bu değerleri topluycam.Mesela 4 7 -7 -1 girmişse pozitifler:11 negatifler:-8 diye göstericem. #include<stdio.h> int main(void) { int sum1=0,sum2=0; int pos,neg,num; printf("Enter the number: "); scanf("%d",&num); while(num<0 || num>0) { if(num>0) pos++; pos+=sum1; else if(num<0) neg++; neg+=sum2; } printf("sum for positives %d",sum1); printf("sum for negatives %d",sum2); return 0; 2 problemim şu: şimdi aslında yaptım soruyu ama average'ı hesaplıyamıyorum :S #include<stdio.h> int main(void) { int grade,grade70=0,stucount=0,sum=0; double avg=0.0; printf("Enter your grade: "); scanf("%d",&grade); while(grade<=100) { if(grade>70) grade70++; if(grade<=100) stucount++; printf("Enter your grade: "); grade+=sum; sum++; scanf("%d",&grade); avg=grade/stucount; } printf("There are %d students",stucount); printf("nAbove 70: %d",grade70); printf("nAverage is %f",avg); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 lütfen sum1,2 kullanma özellikle yeni öğreniyorsan, sumP sumN falan de. ufak ama önemli detaylar, hayat kurtarıyor loop dışındaki scanf = 1 defa loop içindeki scanf = onyüzmilyon baloncuk derken tonla değişken deklare edip yarısını kullanmamışsın bile, yanlışın çok, bir daha göz at ilk soruya. iki: while(grade<=100) { .. if (grade<=100) azalarak bitsin lütfen, grade i modifiye etmiyorsun o arada, gereği yok ikinci bir if'in ikinci de kafa karıştırıcı, göründüğü kadarıyla operand ve operatörlerin nasıl işlediği konusunda kafan karışmış veya değişken isimleri beni çeldirdi : a=b dersen a'nın değerini b'nin değerine eşitle demek oluyor. sık sık tersini yapmışsın, kontrol et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
El-Barto Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 grade ve stucount'u da double olarak al ve öyle bi dene. Çünkü c kendiliğinden cast etmiyodu diye hatırlıyorum. Bide bi ayrıntı ama her seferinde average hesaplamana while'ın dışına koyarsan hesaplamadan kazanırsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar