Chemical Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 http://partition.radified.com/partitioning.htm Şimdi bunu bi süredir merak ediyordum. Partitionlara ayırınca, ilk partition, ikinciye göre fiziksel daha dışında duruyor ve daha hızlı okunuyor(muş). Yani küçük bir C: yapıp, içine işletim sistemi ve programları atmak, oyunları D: ye, installerleri ise E: ye atmak mantıklı oluyor (muş) Bilen sölesin. Bi de, windows 7 kurucam mesela, C: açtım os 10gb yer harcıyor, ama C: 80 gb, D:'e bir şeyler yazarken, bu 70 gblik boşluğun denk geldiği performansı yüksek fiziksel alanı kullanmadan, hard diskin daha içine mi yazıcak? Eğer böyleyse, diğer partitionlara performanslı yer kalsın diye ilk partition'u küçük yapmak mı lazım? C:'i 20gb yapıp, sadece windowsu kurup (malum bilgisayarda en hızlı çalışması gereken şey windows, sora programlar diyip), sonra D: ye bütün programları oyunları falan mı kurmalı, yoksa C: 80gb civarı yapıp, oyunları vs buraya mı kurmalı. Yoksa farketmiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 hdd yi tek plaka olarak dusunursen soyledigin dogru. ama etkisi %1-2 yi gecer mi bilemiyorum. ote yandan gunumuzdeki cogu buyuk disk ureticisi 120,180, 250 ve 320 lik plakalar kullaniyor.(son ikisi en yayginlari) yani 500 ler 2x250, 640 lik bir disk 2x320, 750 lik ler 3x250, 1tb ler 3x320 falan seklinde. birde yedek depolama alanlari falan da derken bu plakalari es bolmek, yok su partition icine gelsin, surasi disina gelsin diye ugrasmak gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Etkisi var gibi, mesela benim hdde o prograım çalıştırdım, 220 gb ye kadar 65mb/s okuyor ama hızlı bi düşüşle 320. gbyi 45mb/s okuyor. Yani partition yapsam, 110 110 100 diye parçalamam mantıklı gibi, son partitiona da mp3 installer falan. Şeyi merak ediyorum, plakalar üst üste duruyor, herhalde 1. plakadan başlayıp, sonuna kadar yazıp sonra 2. plakadan devam etmiyordur eheh, gene merkeze yaklaştıkca düşme olacak gibi. Enteresan ama, 320gblik hdd'im 220. gbye kadar dümdüz, sora düşüyorken, 80gblik eski hdd direk yokuş çizdi, son gblere oyun kaçsa resmen yavaş açılıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar