Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Cat sende dinle .. ; Daha bu gün gittim Tellioğlundan HIS RADEON 9600 XT Turbo aldım 128 mb bu kartı bilgisayarıma monte ettikten sonra en son güncel driverları ATI nin sitesinden çektim. Fakat HIGHTECH 9600 Xt mi 128 mb değil 256 MB olarak görüyor. Driverların yanlış tanıtıldığını düşünerek sildim. Cd den sadece driver ı device manager dan gösterdim ve artık radeon 9600 SERIES olarak görüyordu. Fakat yine aynı sorun 128 mb yerine 256 mb olarak görüyor. Şimdi bu sorunmu diyeceksiniz ? Aklımda soru işaretleri var acaba bu adamlar bana yanlış kart mı verdiler. Verme olasılıkları düşük , çünki 2 kartıda orada kutularını açarak tek tek baktım , TURBO 128 in ramlerinin üzerinde heatsink ler var idi , ama 256 nın üzerinde yoktu. Kartta performans düşüklüğü var. SWG de eski ti 4200 üm le 25 30 zaman zaman 10 bazende 2 fps ye kadar düşüp sürünürken , Radeonumla buraları tek geçerim diye hayal ediyordum.. Fakat radeonda 30 un üstüne çıkamıyor , üstelik detailleri indirseniz bile çıkamıyor. HL2 nin çalınan kodlardan derlenmiş betasını yani birnevi çalıntı oyunda ASUS marka 9600 XT 128 mb ile daha önce başka bir makinada yaptığım denemelerde sonuçlar çok etkileyiciydi. Fakat benim elimdeki HIS da sıklıkla kasılmalar oluyor. 1. Driver hatasıdır eski sürümü yükle dediler (cat) 2. En son driverları kullan dediler 1. yi denedim yine sonuç aynı , kart 15 fps alıyor yer yer SWG de 2. bunu zaten ilk yükledikten sonra yapmıştım hiçbir faydası yok. Acaba kartta bir yamukluk mu var? gidip kafalarına mı atsam ? Yada götürüp baktırtsammı ?[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 direk değiştir kartı bi acaiplik var o işte[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qxmgsi Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 şimdi biraz rahatladım çünkü bu sorunu sadece benim his 9600 xt kartım yapıyo zannediyordum (sen de varmışsın) yanlızlık kötü bişiy dimi. ben ana karttan şüphe ediyordum ama sürücüleri komple kaldırıp eski sürücüleri yükledim ardından driver cd'sinin içinde "amd agp" driverları ile ilgili bi driver vardı onu yükledim biraz biosu karıştırdım ama ne değiştirdiğimi unuttum artık eskisi gibi aptallıklar yapmıyo ama okadar da iyi çalışmıyo. anakartının markası ne benimki EPOX 8RKAI dur sistemi yazim karşılaştıralım. AMD 2500 + (3200+) EPOX 8RKAI 256 x2 KİNGSON DDR 400 80 GB SERİATA HDD POWER SUPPLY OEM AOPEN 300 W Kartı ilk aldığımda eski driverlarla fena değildi ama yeni sürücüleri indirip yüklediğim andan sonra kart sapıttı SORUNLAR 1 AGP 8X olmuyo 2 256 mb görünüyo 3 hızlı yazma etkinleşmiyo. 4 oyunlarda ekran kararıp dikey çizgiler çıkıyo (sık sık oluyodu) 5 dediğin gibi eski sürücüler ile de normal 9600 görünüyo vs...... 3d mark 2001 çalışmıyo ama 3dmark 2003 te test ettim skor 4007 verdi. sende bir test et (yanlız test sırasında gereksiz takılmalar yapıyo bende) neyse dediğim gibi o (AMD AGP driver) sürücüyü bi yükle bakim nolucak. (tabi sistem AMD ise) eyer sistemin amd veya kartın benimkinden değilse sürücü veya kartlarda bişiy var. kartı hangi tarihte ve nereden aldın. (3 ay önce KARİZMA bilgisayardan aldım kadıköyden) Benden bukadar sıra sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
qxmgsi Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 mailim [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2004 EPOX 8k3A + 333DDR Kingston 2 adet PC 2700 512 ram VIA chipsetini update ediyorum şu anda bios update yaptım bakalım ne olacak allah sonumuzu hayrede[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Bütün anakart bios dahil update ler yapıldı BİOS da kart ile ilgili değişiklikler denendi. Eski sürümü çekilip denendi cd deki yazılım denendi en son sürüm denendi ama sonuç 0 + 0 elde var 0 kartı kapasitesinde kullanamadığımı iddia ediyorum 20 fps yi geçemiyor çoğu yerde 3655 yaptı 3dmark 2003 de benden daha düşük kartlar 4000 üstü ... ne yamalıyım ? Acaba anakartım agp 4x diye mi performansı düşüyor. AGP 8x anakart mı almam gerekiyor kesin ? sanmıyorum 4x dede çalışması lazım tıkır tıkır ama bilmiyorum önerisi olan ? üretici firmaya gideceğim yoksa[signature][hline]www.scuniverse.com www.scuniverse.com/forum Ayrton Senna is not dead Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2004 said: qxmgsi, 07 Temmuz 2004 19:10 tarihinde demiş ki: mailim [email protected] konuyla alakasız olacak ama genel bir şey olduğu ve herkesi ilgilendirdiği için rahat edemedim, bu tip forum falan gibi ortamlardan email adresinizi küt diye yazmayın ... başta bir çok spider, bu tip email adreslerini veritabanlarına eklemek için tetikte bekliyor ... onun yerine qxmgsi[at]yahoo[dot]com yada ne biliim qxmgsi[et]yahoo[dat]com falan şeklinde yazın ... sonradan spamlerin hedefi olmayın ..[signature][hline]Tıklayalım yardım edelim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 Özelden atın dimi :D Arkansis, "yeni anakartı aldı taktı bişi deişmedi" diye bişiler duydum birilerinden. Şans yok sende. O kadar dedik Asus A7N8X-Deluxe yada Epox 8rda+ al diye. Tabi ekran kartının bozuk olma ihtimali de mevcut.[signature][hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2004 swg de 30 un ustune cikmaması normal hicbi kartta cikilmio die biliorm bende 9700 pro var ben de max 30 gordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar