zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 ya kafayı yicem.. neden iron maiden ile matallica ya da death falan gibi gruplarda akordlar farklı? yani mesela benim gitarımın akord bozuk değil iron maidena göre, yani gayet aynı ses. ama mesela metallicadan bi şarkı çalacağımda en basit örneği nothing else matters, akordum bozuk gibi yani aynı ses çıkmıyo aynı yerlere basmama rağmen lütfen yardım edin bu adamlar farklı akord mu kullanıyo anlamadım:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Experimental Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 O kadar para sende bende de olsa aga bizde öyle ses çıkarttırırz gitardan . Telinden akoruna gitarın ağacından manyetiğine amfisine herşey sesi etkiliyoken yakalamak zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Gitarın akordunu değiştirmen lazım bazı şarkıları çalmak için. Ben mesela dropped d (dadgbe) yi daha çok seviyorum standart tuning den. Ama nothing else matters bildiğin E işte. Akordunu nerde yapıyosun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 gitarı kendim öğrendiğim için Esini falan bilemeyeceğim ama ben akordumu kendim kulaktan yaptım.. her zaman aynı akordu kullanıyorum, sadece belirli grupların şarkılarında akordum tutmuyo ve sinir ediyo, değiştirmek de istemiyorum. akordum genel bi akord işte.. yani çoğunluk olarak bütün şarkılarda uyuyo sadece bazı gruplarda işte... akordum bozuk gibi oluyo dediğim de yarım nota kayık oluyo.. yani normalde çalıncak notaya bastığımda, orjinaldeki sesi çıkaramıyorum, şarkının orjinalindeki ses için yanlış notaya basmam gerekiyo ve bu nota 1 perde sol taraf oluyo.yani şarkı benim gitarımdan daha kalın ses ile çalınıyo yarım nota kadar. gıcık bişey yaa:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Experimental said: O kadar para sende bende de olsa aga bizde öyle ses çıkarttırırz gitardan . Telinden akoruna gitarın ağacından manyetiğine amfisine herşey sesi etkiliyoken yakalamak zor sen ne diyon yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Bütün akordunu yarım ses kaydır o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 bi şarkı için bunu yapmak istemiyorum:( beni bi şekilde sinir ediyo nedense... gıcık oluyorum böyle ne bileyim. aptal aptal huylarım var sdf. edit: bide benim gitarda akord kilidi var. arkasından ayarlıyorum mesela ufak bozulmalar olduğunda. küçük yuvarlaklarla akord yapıyorum yani. akord kilidini çıkarmak da istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 hasta mısın lan çalma o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 sapık mısın arkadasım? http://images.gittigidiyor.com/2075/AKORD-ALETI-METRONOM-DIJITAL-XMT9500__20753186_0.jpg git al su tarz bişey 10 lira mıdır nedir her halto akord edersin keman etmişligim bile var (bununla degil de benzeri bi aletle cort marka ) dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 tamam abi kızmayın:( sadece niye öyle yaptıklarını merak etmek gibi saçma bişey şeyaptım. eeh saçmaladım işte.. şimdi anladım kafamda.. kendi kendimi çok çürütüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 veya processorun varsa kesin üstünde bi tuner vardır, baş ayarla düzgünce. ha aynı tonu yakalayamıyorum diyorsan experimentalin dediği doğru orda, aynı setup olsa bile tam tamına aynı tonu yakalayamayabilirsin zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 nedenini anlamısın da söyliyim yine de simdi mesela tonu re minör filansa gidip saçma sapan teldeki saçma sapan bi yerden saçma sapan bi ayarda çalmaktansa hop mi teli 0 dan çalmak ez mode dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 akord ile tonun ne olduğunu ayırt edecek nitelikteyim o kadar noob değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Death metal grupları falan gitarı re akorunda kullanırlar ötekinler ise mi.. sorun ne yeaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 sorun içimde. ben bir malım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Meabbics Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2009 bırak gitarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reddiye Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 şöyle anlatim kısaca tel kalınlığı ve sertliği tona etkir. Örneğin srv (tabi sen metalci olduğun için tanımazsın) 13 lük tel kullanır (sen deneme bile sap atar) çünkü tonu çok daha tok ve dolgun olur ama sap kullandığı 21 fretli strat, musicman in 24 perdelik klavyesinden uzun olduğu için gerilme mukavemetlerini düşürmek zorundadır aksi halde custom shop fln dinlemez sapı zorlar hatta yamultabilir. bu yüzden de akord düşürür .9 tel kullanıp akord düşürenler niye yapıyor diye soracak olursan, onlar çok keyfine düşkün insanlardır diyebilirim. hem çalımı rahattır hem de daha boğuk distortion tonları alabilir cleande de twing artar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2009 10'luk tel kullanıyorum ben edit: anladım teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar