Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarım ölmüş müdür?

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

bilgisayar boot etmiyor, baya ölü gibi. hani düğmeye basınca bi gorgor edip çalışmaya kalkıp başaramamak filan da değil, baya tık yok.
yan taraftaki penceresinden gördüğüm kadarıyla ana kart olduğunu tahmin ettiğim board üstünde kırmızı da bi ışık yanıyo.
acaba bu bir elektrik problemi mi? gece kapatmadan bırakmıştım, sabah ölü buldum. sizce ne oldu makineme?
tales of the monkey island chapter 3, birer bölüm de heroes ve dexter olarak planladığım geceye limon sıkıldı. var mı şöyle orasını ittir, burasını kaktır olur gibisinden bi öneri yoxa yine tamirci yolu mu dersiniz?
ühü..
Sosyal ağlarda paylaş

power uçmuş olabilir diyecem de öyle olsa kırmızı ışık da yanmayabilirdi. ama yanabilirdi de mi yoksa...

şimdi ölü gibi diyon, fanlar da çalışmıyo demekki. fanlar çalışmıyosa power'da sorun olması hala büyük ihtimal.

hani sorun powerdaysa, bilgisayarın öyle yeni bişe değilse 20 liraya filan power bulabilirsin, pahalıya çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ema, olanı söyliim sana. gece ya elektrik gidip geldi ya da voltaj oynadı. bu da büyük ihtimalle PSU (elektrik kablosunun takıldığı ve bilgisayarı besleyen parça) bozuldu/yandı ve anakarta + diğer parçalara yanlış elektrik verdi onların da bir kısmını bozdu.

Bu şekilde açmaya çalışmakla henüz bozulmamış parçaları da bozabilirsin, ona göre. Uğraşırım diyosan yapılacak ilk şey, önce diskleri başka bi bilgisayara takıp önemli bilgileri vs. yedeklemek sonra PSU alıp bilgisayarını çalıştırmayı denemek.
Sosyal ağlarda paylaş

güç kaynağı zaten aylar önce sizlere ömür olmuştu. bu da elektrik ve/ya voltajla ilgili bi problem olduğu varsayımını destekliyor sanırım. masrafında değilim, bi bu gece tv'ye teslim oldu diye yanıyorum, bi de daha tamirden geleli iki ay olmadı bu makine, ona darlanıyorum.
neyse.
durun bakiym bi sökiym bütün kabloları neyin. anakart power switch arasını da söküp takayım, hatta açmışken temizliim filan, sonra bi daha deneyeyim, sonucunu yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

islemciyi elleme, statik elektrikten bulutlara basmasin alet.

bide bunu yapma sakin.. Sakinn!!!

http://forum.donanimhaber.com/m_34355400/tm.htm

(Ucmus link.)

dinanimhaber said:
Arkadaşlar ben bir halt yedim

bilgisayarın kasasının içindeki anakart, işlemci, ram, ekran kartı, tv kartı vs kartları ( bunlar haricinde bir şeyi yıkamadım suyla ) ayrı ayrı söküp musluğun altında suyla yıkadım ( çok kirlenmişti leş gibi tozlanmıştı ) sonra iki gün kurumaya bıraktım iyice kuruyunca sistemi topladım açma düğmesine bastım ne göriyim bilgisayar çalışmıyor. Nedenini bilen varmı iyice kuruttum parçaları eee ozaman ne arızası bu lütfen yardım edin fikir verin. Gitti mi bilgisayar bir yerinde su mu kaldı acaba ne olabilir?
Sosyal ağlarda paylaş

dory said:

ema aplacim ramlerinden biri hasar gormus olabilir bu arada,
benzer bi sorun yasamistik makine ram hatasi vermedigi halde ramlerden biri bozulmustu falan fistan.
ama seninki elektrik sorunu gibi duruyo imkan varsa baska bi psu takarak calistirmayi dene

Bak gördün mü, tecrübe eden başka bi dory de aynı şeyi diyo :P

Başka sağlam bi PSU bulup onunla denemende fayda var.

edit mania
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...