Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

12 Maymun


Dungeon_Master

Öne çıkan mesajlar

Oha yane.. Bi kaç film araştırdım, onnardan bi kaç tane thread fln çıktı. Ama hayatımda izlediim en güzel film olan 12 maymun hakkında araştırma yapınca karşıma hiç bişi çıkmadı!.. Cidden inanamıyorum ya..

Neys filmden biraz bahsetmek gerekirse başrollerde Bruce Willis, Brad Pitt ve Madeleine Stowe oynuyor. Filmin konusuna gelince 1996 yılı sonu 1997 yılında 5 miyar insan ölümcül bir virüs tarafından yokediliyor. (Bu virüsün özellii ise değişmesi ve sadece insanları etkilemesi yane hayvanların tekrar yeryüzünün efendileri olmasını sağlamasıdır.) Kalan insanlar ise yeryüzünü terkedip, yeraltında birlikler halinde yaşamaya başlıyor. Kahramanımız James Cole (Bruce Willis) ise 2035 yılında birçok suç işledii için yeraltındaki birliklerden birinde hapiste yaşayan bir mahkum. Mahkum olduu içinde birçok göreve gönderilmektedir. (Hayatı tehlikeye atılabilir.)(Yeryüzüne çıkıp virüs ve yaşayan canlılar hakkında bilgi ve örnek toplamak gibi..) Hatta insanlıın son umudu olan bir göreve bile hayatı tehlikeye atılabilir olması ve aklının çok kuvvetli olması nedeniyle (Affedilme vaadiyle) o gönderilecektir. İnsanlıın bu "son umut" planı ise geçmişe gidip, daa virüs bütün dünyaya yayılmadan virüsün orjinal, saf hali ve 12 Maymun ordusu hakkında bilgi toplamak ve virüsün tedavisini bulmaktır. (Dünyaya bu virüsü yayanların "12 Maymun" adında bir grup olduuna inanılmaktadır.) Ama yine olan olur ve kahramanımız geçmişe 1996 yılına gönderilmeyi beklerken 1990 yılına gönderilir. Burda düşündükleri ve annatıkları nedeniyle deli damgası yer. Tımarhanede yolları gerçekten bir kaçık olan Jeffrey Goines (Brad Pitt) ile kesişir. Tımarhanede çalışan ve Cole'unda doktoru olan güzel ve akıllı psikiatrist Dr. Kathryn Railly (Madeleine Stowe) ise Cole'un herşeyi düzeltmesi için tek umududur. Ama Cole yaşadıklarından dolayı gerçekten delirmenin eşiğine gelmiştir..

Film gerçekten hayatımda izlediim en ii filmlerden biri. Bruce Willis ise zaten oyunculuu herkes tarafından kabul görmüş, benimde en sevdiim aktörlerden birisi. Gerçekten delirmenin eşiine gelen, hayatının amacı yokken üzerine büyük sorumluluklar yıkılan bi adamı ekrana çok ii yansıtmış. Brad Pitt'i ise sadece Fight Club filminde sevmiş olmama rağmen burdaki "deli" rolünün altından ustaca kalktığını söylemek gerekir. Cidden sırf onun deli rolünü izlemek için bile film izlenir. Madeleine Stowe'u ise hiç tanımıyorum, bu filmde daa ii biri oynayabilirdi ama o da kötü durmuyor.. Filmde bazı sahneler, özellikle Madeleine Stowe'un kitabını tanıtırken annattıı zaman yolculuu hakkındaki şeyler çok ilginç..

Neys nerdeyse sabah oldu.. Umarım eksik ve kötü yazmamışımdır. Sormak istediiniz bişi varsa yanıtlayabilirsem yanıtlamaya çalışırım. Bu filmi de kesinlikle tavsiye ediorum. Kesinlikle görülmesi gereken bi film, hatta bi şekilde arşivinize katın..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filme biz de gidince maymun sayısı artmıştı gerçi ama ossun. güzel filmdi rahmetli hakkaten...[signature][hline]şeyim hıyar diyene bi avuç tuzla koşmayın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...