Chewy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Şimdi yapmak istediğim şey şu.Bilinmeyen tane not girilcek,bunlardan 70 üstünü ve öğrenci sayısını yazdırcam.Birde ortalaması alcam. Saçmaladım heralde aşağıda.Bir bakarsanız sevinirim. #include<stdio.h> int main(void) { int i,n,grade,avg,display; printf("Kac not gireceksiniz"); scanf("%d",&n); for(i=1;i<=n;i++) { printf("%d not: ",i); scanf("%d",&grade); if(grade>70) grade=display; } avg=grade/n; printf("%d ogrenci var",n); printf("%d ogrenci 70 uzeri not aldi",display); printf("Not ortalamasi %d",avg); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 gradeler için bi array yapıp for'un içine de scanf koyup arraye yazdırıcaksın. pardon ben tek tek yazdırılcak zannetmişim arraye gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 scanf döndürmüyor bir kere, sürekli input almak istiyorsan forun içine koyman lazım bir tane. sonra ortalama demişsin, ortalama için toplamını alman gerek, yine forun içinde olması lazım grade=display değil display=grade. derken tüm kodun yanlış aslında, baştan yaz derim : Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 doru ya nasıl unuturum onu :S for un içinde gradeleri aldım şimdi tekrar deniyim bakym. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 #include<stdio.h> int main(void) { int i,n,grade; int display=0; int avg=0; printf("Kac not gireceksiniz"); scanf(" %d",&n); for(i=1;i<=n;i++) { printf("not giriniz: "); scanf(" %d", &grade); avg=avg + grade; if(grade>70) display=display+1; } avg=avg/n; printf("%d ogrenci var",n); printf("%d ogrenci 70 uzeri not aldi",display); printf("Not ortalamasi %d",avg); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 avg=avg + grade;//Neden burası böyle?Grade i avgyemi sokuyoruz hesaplamak için? if(grade>70) display=display+1; } avg=avg/n; printf("%d ogrenci var",n); printf("%d ogrenci 70 uzeri not aldi",display); printf("Not ortalamasi %d",avg); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 avg nin içinde gradelerin toplamını tutuyoruz, daha fazla ekleyecek grade kalmadığı zaman da bu toplamı grade sayısına bölüp avg yi bulmuş oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2009 peki anladım.Ben kasmaya devam ediyim. Teşekkürler hepinize.Sorum olursa yazarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar